Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

27.08.14 вторжение войск РФ (первый пост обновляется)

• Автор теми Автор теми CAXAP
  • Дата створення Дата створення
На пост oxiumoron соображения по войне.

1. Численное превосходство в 3 раза
2. Авиация и перевес в кол-ве техники
3. Медицинская и волонтерская помощь
4. Проф. отбор добровольцев, а не все желающие наркоманы и алкаши как у захватчиков.
5. Лучшая организация.

А теперь докажите мне что вопреки этому врагов убито меньше " в разы" чем защитников Родины.
РФ воюет с Украиной !
1. Нет численного превосходства. Внешнее кольцо окружения ВСУ по военным наукам требует в 3 раза больше войск.
Войска ВСУ в поле. В руках врагов многомиллионные города,центры административные,финансовые,промышленные, транспортные, мобилизационных, человеческих ресурсов.
Враг ввел военое положение и по команде военных берет любое гражданское имущество на службу войне!
Украинские ВСУ вынуждены выпрашивать Краны, ж/б изделия,автобусы,транспорт,топливо и т.д..
2.Уравняли передачей террорам ПЗРК, зенитными системами БУК,Оса, угрожают с территории РФ дотянуться С-300, самолетами с территории РФ уже сбивают Украинские самолеты,если те в зоне досягаемости.

Артиллерийские и реактивные обстрелы с территории РФ бьют на глубину в 40 км. РФ понимая что Украина не ответит ,выкатывают батареи прямо на границу, чем достигают максимальной дальности.

Арт и реактивные системы переданы террорам. Боеприпасы неограниченно.
3. Мед помощь Украины идет всем,у терроров только на войну.
Они под угрозой расправы заставляют врачей работать под огнем на себя. Украинские врачи массово отказываются ехать в зону АТО. Нет стимулов. Предлагаю один из них. 1 день в АТО медиком-10 дней гражданской службы для выхода на пенсию,если мало то можно и 100 дней,если в зоне войны непосредственной.
Волонтеров у терроров со всей РФ больше чем Украинских. Причем украинские мотивированы помогать,а те *******.
4.Терроры алкашей и нариков используют в атаках. Так что не преувеличивай их значимость у терроров. Те им цену знают и при любом удобном случае шлют в атаки.
5.Организация у терроров высокая. Лучшие диверсанты, военные кадровые части полностью укомплектованные, подготовка террористов,боевиков месяцами и т.д..
6.Враг к этим операциям давно готовился.
7. Им пофиг мирные и инфраструктура городов. Они пришли разрушать и *******. Они все и вся мобилизуют ради войны,убийств,победы.
8.На Украине много предателей было внедрено. Слив информации по всем каналам.
9.Война идет с богатейшей страной. Материальные,финансовые резервы РФ огромны.
10. Новые вооружения есть у РФ,у Украины нет.
11. Спутники, помогающие планировать стратегию и тактику,принимать решения,наносить арт удары по ВСУ.
12. Беспилотники.
13. Местное население 50% с ватой в голове,предающее Украину,ВСУ и помогающее врагу.
14. Зомбопропаганда превратила армию РФ в машину беспрекословно подчиняющуюся,выполняющую любой приказ. Героизма,подвигов солдаты РФ совершают не меньше ВСУ.

15.Добавляйте дальше сами.

Останнє редагування:
На пост oxiumoron соображения по войне.

Украина воюет с РФ !
1. Нет численного превосходства. Внешнее кольцо окружения ВСУ по .......
15.Добавляйте дальше сами.

****ь, Вася. Появилось стойкое ощущение, что у тебя раз в месяц лапотники берут в аренду ник :) или нервный срыв чудеса.
Снова одно и то же.
Не голоси.

Народ, если вы все такие потреоты украины, и ненавидите Россию то почему ваши войска воют на советской технике, а?
1.Пришел на форум, для начала поздоровайся.
2.Представься пожалуйста ?
3. путин кто ? Крым чей ?

****ь, Вася. Появилось стойкое ощущение, что у тебя раз в месяц лапотники берут в аренду ник :) или нервный срыв чудеса.
Снова одно и то же.
Не голоси.
у меня после чтения Ю.Бутусова приступ пессимизма.
Переубеди ,АТО не спится с такими новостями ?

Народ, если вы все такие потреоты украины, и ненавидите Россию то почему ваши войска воют на советской технике, а?

Иди в зад, ****ст. Мы тебя тут так долго ждали, как братьев твоих ублюдков на границе :)
А твоё мнение "ценится" в первую очередь :D до бана.

Видели их возможности. В Чечне. Армия сейчас не очень отличается от той. Да, новая техника есть, но ее немного. И еще, открою страшную тайну, но расейская продукция оборонки, мягко говоря, не блещет качеством. Это начиная со стрелковки и заканчивая самолетами. Пруфы лень, но сами можете погуглить. Если надо, пруфы найду. И мы и они на 85% воюем тем, что осталось от совка.
Армия сегодня у них отличается от той. У РФ деньги появились. Денег они накопили,жирком обросли. Общество полностью контролируемое и управляемое. Тогда их армию критиковали по всем СМИ. Сейчас где критика ?
Империя РФ валится. Они ведь не ******* спасают,а свою империю.

Ненавистнег омерике, зашел, надеюсь, из-под Чебуражге?
С эльбруса или икотафона?,)

Ну ты конечно добавил оптимизма) И так карты последние дни не радуют, шото преобладают плохие ощущения(
Врага не надо недооценивать.
На войне недооценил и лягут тысячи молодых патриотов,которых ждут дома мамы.
Нужна правильная стратегия и тактика.

Чтобы победить надо прекратить поставки военных и оружия из РФ.
Как это сделать ?

Надо как-то на границе со стороны РФ, послов ЕС,США, других стран прописать.
Комиссии ОБСЕ,ООН,Красного Креста,Филателистов,Путешественников, спортсменов велопробеги,спортсменов бегунов марафонцев и т.д...
Канцлера Меркель попросить напроситься в гости РФ, посетить Ростов,базы отмеченные НАТО подгтовоки боевиков и проехать вдоль всей границы.
После ее визита другие президенты должны и обязаны там потоком кататься.
Только такой дипломатический ход утихомирит поток оружия и войск.

1.Пришел на форум, для начала поздоровайся.
2.Представься пожалуйста ?
3. путин кто ? Крым чей ?

:клас:

у меня после чтения Ю.Бутусова приступ пессимизма.
Переубеди ,АТО не спится с такими новостями ?

Почитай ещё ГиркинДа. Чем не авторитет? ;)

***, что ж вата так измельчала то.... Уже без выдумки, без задора...:(

Ну так мыже не навидим ****остан который прикдывался братцем, а не СССР.
И почему это мы должны не использовать технику ссср?
Они ведь не ******* спасают,а свою империю.
Они империю хоронят... Подавились они крымом. Если отожмут еще какую часть Украины, то получат мощьную пятую коллону, которая будет генерировать в слабеющущей империи новые и новые раны

Довольно интересное интервью:

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Полковник Сергій Кривоніс - начальник штабу високомобільних десантних військ. Понад двадцять років прослужив у спецназі. Був комендантом аеродрому у Краматорську, де були розсташовані частини високомобільних десантних військ, спецпризначенці та повітряні сили. Під час облоги, яка тривала з травня до початку червня, на краматорському аеродромі не загинув ні один український військовий. Громадське зустрілося з начальником штабу ВДВ через місяць після звільнення Краматорська. Сергій Кривоніс одразу попередив, що не коментуватиме дії свого керівництва та хід воєнної операції. Громадському розповів про найбільші загрози для українських військових, те, що можуть військово-повітряні сили, чи можна уникнути втрат, рівень професійної підготовки сепаратистів, як змінилася армія за останні місяці, і те, чому вважає події на сході не лише зовнішньою агресією, а й громадянським конфліктом.

Які сьогодні найбільші загрози для українських військових?

Нам потрібен надійний резерв, який поповнить втрати, а вони - великі. Потрібні люди, які замінять тих, хто загинув чи був поранений.

Чи можуть військово-повітряні сили якимось чином контролювати кордон з Росією?

Тут без коментарів. Але, мабуть, ні. Проти повітряної оборони виступає сильне угрупування, яке може збивати наші літаки і тримати в напрузі наших льотчиків.

А на території, яка контролюється бойовиками “ДНР” та “ЛНР”?

Ви ж знаєте, що загроза є: постійно збиваються наші літаки й гелікоптери.

Що робиться, щоб уникнути цих загроз?

Давайте без коментарів. Це питання не моєї компетенції.

Біля Ізвариного українські частини потрапили в котел. Наскільки у таких випадках можливо надати допомогу з неба?

Командування надає максимальну допомогу, те, що можуть і не можуть. Але розумієте, коли знаходишся в оточенні, по тобі постійно стріляють, люди несуть втрати, то в одних одна правда, а у інших - інша. Одна правда – зберегти життя солдат, друга – виконати завдання. Дуже важко нашим старшим начальникам визначити, яким чином вирішити це завдання. Без страху неможливо. Певні рішення є непопулярними, але лише потім ми побачимо, чи були правильні дії старших командирів, чи ні. Я не можу щодо цього сказати більше. У мене своя правда, але я також є начальником й інколи когось треба примушувати заради того, щоб досягти певного результату.

У чиїй компетенції прийняття рішень?

У компетенції старших начальників. Це не наш рівень. Наше завдання – врятувати людей при виконанні завдання, забезпечити їх та по можливості допомагати. Що стосується ВДВ, то, наприклад, при обороні нашого аеродрому, постачання боєприпасів та харчів по землі було неможливо. Було проведено десантування з літака. З висоти шести кілометрів вантажі десантувалися на наш аеродром. Перше десантування було не зовсім вдалим, тому що вантаж впав практично на блокпости сепаратистів, тож наші солдати протягом 1,5 години вели бій і збирали під вогнем ворога продукти й боєприпаси. Найстрашніше було розуміти, що ми не можемо розійтися, а втратити людей за банку тушонки важко. На щастя все обійшлося.

Наскільки точними можна бути?

Досвід показав, що можна. Це залежить, в першу чергу, від часу десантування й погоди. Друге – це підготовка льотчиків, третє – керівництво десантування вантажу людьми на місці. Завдяки діям заступників командира полку з повітряно-десантної підготовки, друге, третє і четверте десантування відбулося з точністю 200-300 метрів. Це дуже добрий показник. З висоти шести кілометрів вантаж впав практично між нашими батальйонами. Це дуже високий показник.

“Найбільше втрат понесли десантники і спецназівці”

Скільки військових загинуло?

Є офіційні цифри.

Ви можете назвати?

Вони щоденно змінюються, найбільше втрат понесли і десантники, і спецназівці. У Кіровограді атакували хлопців третього полку спеціального призначення… Я знав особисто багатьох, хто загинув. Досі не вкладається в голові, що їх нема. Сергій Петрович Лисенко, підполковник, заступник командира загону спецпризначення, який загинув 19 липня – фахівець з великої літери. В таке неможливо повірити.

Як можна уникнути такої кількості втрат?

Звичайно, якщо я скажу, що можна виконати завдання і не втратити людей – це буде неправдою. Головне – розрахувати всі мінімальні і максимальні ризики. Не треба думати, що ворог, який воює проти тебе, слабший чи тупіший. Треба поважати ворога, враховувати, що там професійні і добре забезпечені люди. Наше завдання – знати, як вони забезпечені і підготовлені. Навіть якщо ти підготований гірше - все одно виконати завдання. Придумай, як обхитрити ворога, завдати йому ураження з наявною силою.

Яка підготовка у тієї сторони? Ви можете оцінити професійність? Це професійні військові чи люди, яких просто навчили?

Там підготовані, добре навчені люди, вони знають свою роботу. Відповідно, ті, хто їх готував, теж добрі вчителі.

Хто їх готував? Чи можна таку підготовку отримати самотужки?

Самим ні. Такого можна досягнути лише за рахунок високоякісних фахівців та інструкторів. Враховуйте те, що дуже велика кількість людей в свій час проходила підготовку в лавах Радянського Союзу, України, Росії. Так, є люди, які вперше в житті взяли автомат. Але є й такі, що цьому вчилися не один і не два роки. Наша проблема в тому, що ми за двадцять років тільки розвалювали свою армію – це я правду говорю. Були гасла, ми або переформовувалися, або розформовувалися. Потрібно матеріальне забезпечення. Якщо народ не хоче годувати свою армію, то буде годувати армію ворога. Думаю, що народ уже зробив певні висновки. Тепер головне, щоб правильні висновки зробив політичний бомонд нашої країни. В армію потрібно вкладати гроші, але не просто гроші, а має бути єдина програма. Раніше при зміні урядів, керівників міністерства оборони змінювалася програма. Ми маємо те, що на лівобережній Україні у нас дуже мало військових частин… Хтось же це колись зробив, хтось це спланував! А потім нам це показав, ніби загрози немає. Нині ж тут бракує військових частин, щоб воювати.

“У мене особисто немає супутникового зв'язку”

Що змінилося в армії за останні місяці?

Думаю, що багато. По-перше, ставлення народу до армії. Та допомога, яку надає населення не просто велика – вона колосальна. Люди везуть нам все, починаючи від простого побутового і закінчуючи військовим спорядженням і технікою. Чесно скажу: дякую всім українцям, що ви нас підтримуєте. Без вас ми б не змогли, напевно, нічого. Прилади нічного бачення, тепловізори, приціли, біноклі - це все закуповувається нашими людьми.

Що потрібно найбільше ?

Думаю, що в першу чергу потрібні засоби зв’язку. Супутниковий зв'язок в першу чергу. По-друге, прибори нічного бачення.

Взагалі є супутниковий зв'язок?

Мабуть, десь є. В мене особисто немає.

Які прості речі можуть полегшити життя і роботу військовим вже сьогодні?

Це безпосередньо надійний соціальний захист з боку держави. Воюючи, солдат повинен бути впевнений, що про нього і його родину не забуде держава, що в разі поранення або загибелі родина буде забезпечена, як матеріально, так і отримає страхування й пільги.

“Дайте людям роботу на Донбасі - і проблема вирішиться.”

Чи воюють на боці сепаратистів ті, з ким ви служили раніше?

Я не хотів би відповідати на це питання. Це для мене проблематично і неприємно. Кожен зробив свій вибір, у кожного своя правда. Я думаю, що зараз йде громадянська війна, а тут однієї правди не буває. У кожного свої цінності, кожен обирає, за кого хто. Я можу привести багато прикладів, коли брат не розмовляє з сестрою, батько з сином. І це страшне і для людей, і для держави.

Чому Ви думаєте, що це саме громадянський конфлікт?

По-моєму тут все зрозуміло, я навіть не хочу казати.

Є ті, хто вважають, що це виняткова іноземна агресія.

Іноземна агресія, певно, має іноземний вплив на цю громадянську війну. Але люди, які воюють – це люди однієї держави, люди України. Одним подобається Україна, іншим не подобається. Кожен зробив свій вибір. І хотілося б, щоб уряд України зробив ще конкретні кроки, щоб скоріше настав мир. Мені незрозуміло, чому ми зараз програємо інформаційну війну. У нас є всі можливості, щоб її виграти. Коли спілкуєшся з людьми, які були на території сепаратистів, то вони таки розповідають: про загрозу Правого сектору, всі бояться Нацгвардії. А вони ж такі самі люди… Треба працювати з людьми. З боку уряду повинна йти чітка робота. Збройні сили свою роботу роблять своєю працею. І те, що солдати віддавали навіть свої пайки людям – це інформаційна робота з нашого боку, ми останнім ділилися. Але це не тільки наша робота.

Що ще може бути крім військової відповіді?

Якщо чесно, я навіть не знаю, як знайти вихід. Дуже багато людей пішло воювати через кілька причин. По-перше, багато людей було безробітних. Якби люди заробляли, у них не було б бажання гратися в політику. Дайте людям роботу на Донбасі - і проблема вирішиться. Звичайно, треба певні гуманітарні і політичні проблеми піднімати. Не треба розмежовувати чітко, якою мовою спілкуватися. Для мене немає різниці – чи російською, чи українською. Це не є проблема. Українці мають спілкуватися тільки українською мовою? Ні, українці мають спілкуватися мовою людей і працювати заради своєї родини і держави. Якщо людина заробляє гроші, забезпечує родину, платить податки – то з цього треба починати. Дуже цікаве гасло в американському військовому навчальному закладі Вісконті: не кради, не бреши і не мовчи, якщо це роблять інші. Якщо дітям, які підростають, будемо ******* в голови, тоді й не буде такого…

“Військові навчені, а люди – між двох вогнів”.

Чому так багато втрат серед мирного населення?

Військові навчені і захищені, вони якось реагують, а люди між двох вогнів – вони, як правило, не знають, що їм робити. Місцевих використовують, як живий щит. Противник розміщує техніку, серед мирних кварталів, ховає техніку за дитячими будинками, школами, лікарнями.

Що в таких випадках робити військовим?

Складне питання. Усе залежить від волі командира, того, як він оцінить ризики та підготовку бійців.

Люди запитають, чому обрана саме така техніка ведення бою? Чи можуть бути інші способи звільнення міст?

Тактик існує дуже багато. Рішення приймає старший начальник, це не моє рішення. А моє завдання – як виконати наказ.

Розкажіть, як ви були в облозі?

Це вже давно було. Сподівалися на себе, на Бога, на старших начальників. Там в основному були десантники та спецназівці. Нас всіх об’єднує небо, то мабуть тому ми і захищали цей аеродром. Я дуже вдячний батькам, матерям моїх солдат, що вони виховали таких людей, які чесно протягом місяців стояли на такому клаптику української землі.

Війна – це дуже погано, війна – це загибель людей, це трагедія в родинах, безлад в державі. Ми чітко розставили пріоритети, що добре, а що ні. Ми побачили, хто є хто. Солдати оцінили свої можливості, офіцери свої. Наші діти й батьки навчилися чекати. Я дякую всім, хто чекає, молиться, допомагає. Ніколи не думав, що в Україні стільки небайдужих людей! Вони, не маючи грошей, несуть і несуть. На жаль, на відміну від малого та середнього, великий бізнес не дуже спішить на допомогу. Люди віддають якщо не останнє, то майже останнє. Солдатам і офіцерам хочу сказати, що залишилося ще трохи. Плече до плеча, вперед, додавити. Політикам скажу: приймайте скоріше рішення, піднімайте країну з руїни, давайте робочі місця. Повірте, ми вміємо працювати. Я бачив, що українці працюють не менше, а значно більше, але отримують значно менше. Головне завдання – по скоріше закінчити цю війну, почати мирне життя, будувати сильну державу.

/Наталя Гуменюк, Олександр Назаров

Я даже не знал, что с высоты 6000 м можно точно сбросить груз и что за время осады краматорского аэродрома не погиб ни один наш солдат.

А какого ***лостан использует ******, которое если не выпускники ХНУ проектировали, так львовский электрон, камянец-подольский радиозавод, НПО им. Фрунзе или киевский "арсенал" ключевые компоненты выпускали? :D
Вы ж там не забыли о первом успешном июльском запуске рассейской независимой ракеты? Всё никак в толк не возьму, схуяль это целую РН запускали? Не проще ль было полезную нагрузку "ангары" на камчатку с помощью МИ-26 допереть :іржач:

Назад
Зверху Знизу