27.08.14 вторжение войск РФ

По цехам нюанс серьёзный - сезонная работа в большинстве.
На круг в год получается не густо.
так было поначалу, и на деньги кидали, и наоборот, закрывали и не выпускали до конца сезона - рабство в прямом смысле
сейчас шьют круглый год, иногда отпуск на 2 недели выбивают со скандалом, или это может мои уже нашли себе цеха такие стабильные, не знаю
возраст - маме 70, в нового года ушла, т.к. пенсию подняли, субсидию не забрали, а столько денег (не ржать, правда) ей уже и не надо, чтоб тащиться в раннюю срань на работу с 8 до 20
младшая - после 25, не знаю точный возраст
короче, никакой зрады. Кроме вопроса с налогами - прост понятия не имею, как там у них с этим делом, знаю что среди них ходят слухи, что какой-то цех незнамо где отштрафовали нехило
 
у моей кумы маме 83, технолог в швейке. Пенсия есть
моя мама умирает от рака, а так бы работала, чтоб просто на людях быть, мы в другом конце страны, старому человеку телефон не заменит живого общения
 
моя мама умирает от рака, а так бы работала, чтоб просто на людях быть, мы в другом конце страны, старому человеку телефон не заменит живого общения

Это горе, тут только сочувствую
 
Механізація аграрного виробництва дає можливість збільшити площу обробляємої землі на кожного працівника. Це так. Але що ми вирощуємо? Пшеницю. Це до тисячи доларів з гектару. Соняшник може трохи вище але все одне до двох тисяч буде.
А що дасть закон про землю плюс захист виробника і помножений на людський ресурс? Це буде як в Польщі або Франції, де господарства з одного гектару теплиці, наприклад, можуть зняти 50 тон помідорів. Скільки у вас зараз коштує кг помідорів? От і спробуйте помножити щоб побачити навіщо працівникі на селі потрібні.

Я власне не про потреби села писав, а про те що, немає сенсу лякати збезлюдненням України. Ці процесси відбувались тут постійно, а Україна жила і далі. На сьогодні немає потреби в величезній кількості працівників. Можливо через кількадесят років фізична праця взагалі буде рідкістю. Я село навів як приклад. Сто років тому на селі проживало майже 90% українців. Зараз набагато меньше третини. Але голоду немає, хліб і сало є у кожній оселі. Тобто відтік селян не катастрофа.так само не катастрофа відтік українців до Європи.ринок праці як і будь який інший саморегульований. Немає попиту падає ціна і навпаки. Можливо перед сьогоднішніми студентами не буде нависати небезпека безробіття, як це було раніше. Можливо кадровий голод спричинить переоцінку праці, і люди перестануть працювати за мінімалку. Маю надію, що оплата праці підвищиться і люди повернуться додому, але уже з европейстким світоглядом, а не з підмосковним. Можливо це теорія і маренння, але ж час покаже.
Стосовно вирощування різних культур. Сучасний глобалізований світ чітко розписує кому і що виробляти і вирощувати. І кричати "пробі" немає сенсу, так вже йдеться багато років. Іспанці чомусь не рвуть на соьі волосся, та не причитають про те шо весь світ на них наживається, адже у великій і теплій країні вирощують лишень декілька культур таких як оливи або помаранчі. Хоча могли б вирощувати весь підручник з рослинництва. Але навіщо, коли певні культури краще ростуть у Франції або Німеччині, або от як пшениця або соняшник в Україні. Звичайно, можна і теплиці з помідорами завести, але тим помідорам потрібен великий ринок збуту, якого поки що в Україні немає. А той що є чудово обслуговується існуючими потужностями та імпортом. Коли це стане вигідіше ніж в Ізраілі , або як ви кажете у Франції, Польщі то вони тут з'являться. І за потреби в робітниках сюди приїдуть корейці або в'єтнамці. Отже, якшо треба буде пливти, то з'явиться й човен.
 
о врачах к которым попал иранец.... хорошо бы спросить тех, кто попадал лечится в Иране, без денег, после драки с местными. ага, если сможет рассказать.
Во первых, иранец не торговец с рынка, он здесь деньги как раз тратил, а они были, и отварили его на улице просто потому что под руку попался, во вторых я так понял что как таковых претензий к качеству как сделано не было, удивление было что кто-то такие методы ещё использует.
 
Якщо до 55 років людина заробляє лише тим що шиє, то до порад треба було прислуховуватися років 40 тому, а не зараз. Вибачайте.
40 років тому людина мала на той час досить поважну роботу, де мабуть заробляла не гірше ніж інші. А якщо шила ще й на заказ то взагалі мабуть на той час була забезпеченною людиною.
 
А между делом - знаете, кто добился повышения минималки и будет добиваться впредь? Гройсман? Порошенко? Авотхуй. Ляжко же. Аж прихуел, увидев вот только что рекламу)))
Йуле икнулось - в который раз ее опередил)))
Этот чудик не на том пиарится) Если он это счастье в виде 11% за целый год берёт
на себя то Гройсман должен перекреститься)
 
моя мама умирает от рака, а так бы работала, чтоб просто на людях быть, мы в другом конце страны, старому человеку телефон не заменит живого общения

Сочувствую...
Пережил такое в прошлом году. Держитесь сами и маму поддерживайте, как можете.
 
моя мама умирает от рака, а так бы работала, чтоб просто на людях быть, мы в другом конце страны, старому человеку телефон не заменит живого общения

Співчуваю,саме велике горе, це втрата близьких.
 
Во первых, иранец не торговец с рынка, он здесь деньги как раз тратил, а они были, и отварили его на улице просто потому что под руку попался, во вторых я так понял что как таковых претензий к качеству как сделано не было, удивление было что кто-то такие методы ещё использует.
Я видимо очень сложно написал пост, извините
 
Початок президентської кампанії: буря в склянці Facebook

Офіційний старт президентської кампанії збігся в часі з новорічно-різдвяним святами й не підніс великих сюрпризів

Мало хто напередодні 2019-го сумнівався, що він стане роком політичних баталій і гучних скандалів, адже попереду на нас чекають президентські та парламентські вибори, а в українських реаліях це завжди нервово і важко. Та мало хто міг передбачити, що скандал гримне вже з перших хвилин нового року — у той момент, коли народ наповнюватиме келихи шампанським і про політику думатиме найменше.

Порушником спокою став актор і телеведучий Володимир Зеленський. За кілька хвилин до початку нового року телеканал «1+1», на якому виходить шоу Зеленського, показав звернення гумориста замість привітання президента Порошенка. Виступав він недовго, але змістовно. Актор оголосив, що йде в президенти, чим викликав в одних телеглядачів захоплення, а в інших — спалах обурення. Усю новорічну ніч політично активні громадяни у Facebook обговорювали цей несподіваний хід. І хай там як ви ставитеся до Зеленського, слід визнати, що йому вдалося змусити країну говорити про себе. У перші дні 2019-го саме його ім’я було на слуху, у той час як інших політиків майже не згадували. Конкурувати із Зеленським за увагу громадян міг хіба що президент Порошенко, який поїхав до Стамбула по томос і опинився в кадрі поруч із кримінальним авторитетом на прізвисько Нарік.

Працювати з аудиторією в соцмережах у Зеленського виходить добре. Його дописи репостять тисячі людей, відео набирають сотні тисяч переглядів. 8 січня шоумен запропонував своїм фанатам самим придумати йому політичну програму. «Мені здається, старі політики живуть за простим принципом: «Ні в кого нічого не запитали, багато пообіцяли, нічого не зробили». Я зроблю по-іншому: ми напишемо мою програму разом із тобою. Ми напишемо разом із людьми, всією країною, потім знайдемо шляхи вирішення всіх проблем, а потім втілимо їх у життя. Крок номер один: напиши, будь ласка, п’ять основних проблем України, які хвилюють саме тебе. Напиши, почнемо з цього», — закликав Зеленський своїх підписників на Facebook.

У відповідь автор поста отримав шквал коментарів. Пропозиції громадян різноманітністю не вирізнялися. Люди передбачувано вимагали переважно встановлення миру, зниження тарифів на газ та комунальні послуги, підвищення пенсій, зменшення зарплат чиновникам і депутатам, а окремі індивіди зажадали розстрілів та федералізації. Навряд чи автор поста взагалі читав ті сотні коментарів. Проте мета була досягнута: Зеленський знову у всіх новинах, а соцмережа тільки й обговорює шоумена та його ініціативу.

Утім, на думку політолога Юрія Романенка, такий крок став першою серйозною помилкою Зеленського. Адже виходить, що артист толком не знає, що робитиме на посаді президента, і не має конкретної програми реформ. А народу потрібен лідер, готовий запропонувати йому прості й чіткі відповіді на всі запитання. І з цього погляду та сама Юлія Тимошенко, яка не скупиться на щедрі та конкретні обіцянки, видається набагато кращою кандидатурою.


Не відхиляється від обраної лінії й президент Петро Порошенко. 6 січня він відвідав Стамбул, де Вселенський Патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію Православної церкви України. Створення помісної церкви мало стати хорошим стартом виборчої кампанії Порошенка, однак ефект від цієї історичної події неабияк зіпсував прикрий інцидент. На урочистій церемонії підписання томосу разом із президентом, спікером парламенту Андрієм Парубієм та іншими офіційними особами засвітився Олександр Петровський із Дніпра, якого в місті називають кримінальним авторитетом на прізвисько Нарік.

Ефект від його появи посилила ідіотська поведінка так званих інфоволонтерів — прихильників президента, які взялися вигадувати безглузді виправдання присутності кримінального авторитета серед перших осіб країни. Спочатку «інформаційний комсомол» почав доводити, що на фото не Петровський, а ветеран АТО Сергій Місюра, який дійсно зовні схожий на кримінального авторитета з Дніпра. А коли дурість такої тактики стала очевидною, установка змінилася й прихильники президента почали доводити, що Нарік насправді непогана людина, меценат і патріот України. Певна річ, такі пояснення мало кому здалися переконливими.

Чи матиме створення автокефальної церкви очікуваний командою Порошенка ефект, стане зрозуміло вже найближчим часом, після того як з’являться свіжі результати соціологічних опитувань. Але насправді шанси, що томос істотно підвищить популярність Порошенка, невеликі. Адже за фактом 6 січня відбулася лише формальність. Про те, що українська церква здобуде автокефалію, стало відомо набагато раніше, і ця звістка вже мала позначитися на рейтингу президента, однак поки що даних про його значне зростання немає.

Інші претенденти наразі присутні в ЗМІ значно менше. Більшість із них, мабуть, ще відпочиває на різдвяних канікулах. Станом на 9 січня Центральна виборча комісія України зареєструвала тільки п’ятьох кандидатів на посаду президента країни. Першим став колишній міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, якого ЦВК зареєструвала 4 січня. 8 січня до нього приєдналося ще четверо: самовисуванець Віталій Скоцик, мер Львова та очільник «Самопомочі» Андрій Садовий, екс-голова СБУ та лідер партії «Справедливість» Валентин Наливайченко, а також голова Соціал-демократичної партії Сергій Каплін.

Висування Андрія Садового, очевидно, ставить хрест на ідеї узгодження єдиного кандидата від демократичної опозиції, на яке покладали великі надії ті, хто не хотів голосувати ні за Тимошенко, ні за Порошенка. Шанси львівського мера на вихід у другий тур нікчемні. Проте його похід у владу істотно ускладнює завдання Анатолію Гриценкові, який усе ще може вийти в другий тур. Лідер «Громадянської позиції» збирається оголосити про початок своєї кампанії на з’їзді партії, який відбудеться 11 січня. І ті кілька відсотків, які відтягне собі Андрій Садовий, йому вельми знадобилися б.

Як і раніше, триває розлад на проросійському фланзі. Там зі скандалом іде на дно Опозиційний блок, який, як ми пам’ятаємо, нещодавно розпався на фракцію Льовочкіна — Бойка (що приєдналася до політсили Рабіновича — Медведчука) та фракцію Ахметова — Новинського. Вчорашні соратники звинувачують один одного в рейдерському захопленні партії та роботі на Адміністрацію президента.

Близький до Юрія Бойка керівник Київської міської організації Опозиційного блоку Олександр Пузанов днями звинуватив конкурентів у тому, що вони зареєстрували в Мін’юсті відразу кілька його клонів. Як свідчить запис у Єдиному реєстрі громадських формувань, поряд з ОБ наприкінці грудня там з’явилися партії «Опозиційний блок — Партія миру і розвитку» та «Всеукраїнський опозиційний блок». Їх появу в штабі Бойка пов’язують із підступами Олександра Вілкула, який збирається балотуватися в президенти від ахметовського крила.

Ахметовці в боргу також не лишаються. На партійному сайті Опоблоку, який досі перебуває під їхнім контролем, вони критикують Бойка за розвал опозиції і навіть згадують йому знамениті вишки. «Юрій Бойко вважав за краще перекласти відповідальність за скандально відомі вишки на інших членів команди», — йдеться в одній із публікацій. Ще якихось два-три роки тому уявити, що донецькі регіонали стануть критикувати Бойка за вишки, не можна було навіть у найсміливіших фантазіях. Однак сьогодні це стало реальністю.

Утім, попереду на нас, напевно, чекають ще неймовірніші фінти. Адже країна тільки вийшла з новорічних свят, а головні битви розгорнуться ближче до виборів. У розпорядженні кандидатів лишається менш як три місяці. Занадто маленький термін для того, щоб кардинально змінити розстановку сил, але дива в українській політиці іноді трапляються.

Денис Казанський

Матеріал друкованого видання № 1 (581) від 10 січня 2019р

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Легітимізація зла

Хто програє та виграє від виведення американських військ із Сирії

Рішення Дональда Трампа вивести зі Східної Сирії 2 тис. американських військових, тобто весь контингент, спонукала Росію, Туреччину й Сирію боротися за вплив. Цей хід істотно змінив баланс сил у регіоні: програли насамперед курди й Захід. Виходить, президент США дав Москві волю стати домінантною силою на Близькому Сході? Чи це означає, що американці відступають із проблемних регіонів у світі й починають ізоляціоністську зовнішню політику?

Першою жертвою рішення, про яке Трамп повідомив минулого місяця, був міністр оборони Сполучених Штатів Джим Меттіс, що, вражений цим, за його словами, необачним кроком, звільнився. Невдовзі подав у відставку Бретт Макґурк, спеціальний представник США в міжнародній коаліції з боротьби проти «Ісламської держави» («ІД»), поставивши під загрозу спроби Заходу зупинити ісламістський екстремізм і сприяти мирному врегулюванню громадянської війни в Сирії. Згодом Трамп заявив, що США можуть трохи відкласти виведення військ. Та ніхто не сумнівається, що він серйозно налаштований повернути солдатів додому й переконаний, що Сполучені Штати не мають інтересів у регіоні, де за останні 20 років загинули тисячі американців.

Коли американські війська будуть виведені, Сирію невдовзі можуть по-тихому полишити й нечисленні британські та французькі підрозділи коаліції, яка завдала поразки бойовикам «ІД» в районі бойових дій і поклала край так званому ісламському халіфату. Велика Британія заявила, що не відмовиться від своїх зобов’язань перед курдськими союзниками й надалі запобігатиме перегрупуванню переможених бойовиків. Та Лондон усвідомлює, що маленький британський підрозділ, частина американського контингенту, не може тримати оборону або відбити атаку Туреччини на Демократичні сили Сирії, що переважно складаються з курдських загонів народної самооборони. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган стверджує, що ці загони пов’язані з турецькими сепаратистами Робітничої партії Курдистану, й обіцяє очистити від них південний кордон Туреччини.

За кілька днів після Трампової заяви Туреччина відправила танки, що оточили Манбідж — стратегічне місто на півночі Сирії, де розташовувалася база американських військ. Доки там були американці, Туреччина не наважувалася атакувати загони самооборони — близьких союзників США. Озброєні Сполученими Штатами курди були значущою силою в боротьбі проти «Ісламської держави». Тепер вони вважають, що Вашингтон їх зрадив, тож терміново звернулися до президента Сирії Башара Асада, щоб той захистив їх від турецької загрози. Тож сирійські війська вперше за шість років розташувалися в передмістях Манбіджа.

Схоже, конфлікт у Сирії добігає кінця. У руках диктатора Асада опиниться майже вся його країна, а росіяни та іранські союзники зміцнять позиції й активно допомагатимуть йому розправлятися з рештою опонентів. Туреччина, яка тепер не боїться зіткнення зі США, своїм союзником по НАТО, налаштована завдати удару по курдських загонах самооборони. Росія, яка вже не хвилюється, що на її авіаудари відповідатимуть американські винищувачі в регіоні, може вільно підтримувати Асада в зачистці останнього пристановища сирійських повстанців (тобто нейтрального анклаву на північному заході Сирії поруч із турецьким кордоном, куди відтіснили повстанців).

Туреччина постала перед вибором. З одного боку, Ердоган має військові сили та готовність «очистити» свій кордон від курдських «терористів» — для нього це буде корисний політичний хід, щоб підняти популярність напередодні запланованих на березень місцевих виборів. З другого — наступаючи на Манбідж, він ризикує безпосередньою сутичкою з режимом Асада. Як один із трьох організаторів сирійських мирних переговорів у столиці Казахстану Астані (разом із Росією та Іраном), він побоюватиметься конфронтації із сирійською армією та її російськими соратниками. Зате турки можуть не турбуватися щодо протидії американців у відповідь на такий крок: у громадянській війні в Сирії Трамп умив руки.

Щоб вигідно поділити трофеї, турецька делегація полетіла до Москви з метою обговорити пропозицію росіян щодо спільного посередництва між Дамаском і сирійськими курдами північного сходу. Найімовірніше, курдів проженуть із південного кордону Туреччини.

За таких обставин безпосередньою загрозою є те, що вийдуть на свободу бойовики «ІД», яких курдська самооборона взяла в полон та утримує у в’язницях. Без курдських поневолювачів їх ніхто вже не триматиме за ґратами. Ісламістські бойовики потягнуться назад до своїх сіл і почнуть плести змову про новий штурм для відновлення колишнього халіфату або, що ймовірніше, перегрупуються в підпільну терористичну організацію. Вони прокрадатимуться на Захід, звідки й прийшла більшість бойовиків, щоб влаштовувати теракти в Європі та на Близькому Сході.

Росіяни тепер мають те, що хотіли. Президент Башар Асад повернув собі цілковиту владу. Це один за одним почали визнавати його арабські сусіди, які повертають у Дамаск послів і готуються відновлювати нормальні дипломатичні відносини. Москва вже не бачить загрози для своєї важливої воєнно-морської бази в Тартусі на Середземному морі чи будь-яких перешкод для союзництва Асада з РФ. Сирійський лідер цілком залежить від підтримки росіян та їхньої зброї, а інші країни та лідери на Близькому Сході визнають домінантну роль Москви в регіоні.

Ірану також не треба буде хвилюватися щодо тиску міжнародної спільноти, яка вимагає вивести сили із Сирії. Хоч іранці воліли б, щоб його влада повернула солдатів додому й не витрачала величезних сум на підтримку режиму Асада. Виходить, рішення Трампа не підкреслило ізоляції Ірану, а радше зіграло Тегерану на руку.

Після того як сирійсько-іракський кордон лишиться без охорони міжнародної армії (переважно в складі американців), практично весь контроль над Сирією перейде до рук Асада. Тоді Захід не матиме впливу на місцеві політичні процеси, як і можливості обмежувати іранський вплив у країні.

Оголосивши про намір вивести війська із Сирії, Трамп показав, що справу американців зроблено: з «Ісламською державою» покінчено, тож для США немає сенсу витрачати гроші на подальші операції. Однак з «ІД» ще ніяк не покінчено, і про це добре знають європейці та арабські країни. Ця терористична організація просто зачаїлася в підпіллі. Втім, у Заходу лишилося небагато варіантів. Минулого тижня британський міністр закордонних справ Джеремі Гант визнав, що в найближчому майбутньому Асад, швидше за все, лишиться при владі. Фактично він заявив, що Велика Британія відмовилася від спроб усунути сирійського правителя. Такі самі рішення у стилі Realpolitik, найімовірніше, ухвалять у Парижі та інших столицях ЄС. Європейці тепер можуть замислитися про участь у масштабній відбудові країни, яку Асад перетворив на руїни. А також сподіватися, що біженці, які не схотіли жити за асадсько-російського режиму, потихеньку повертатимуться додому.

Захід може сподіватися вдихнути нове життя в загальмовані мирні переговори в Женеві. Проте нині Асад має всі козирі в руках й аж ніяк не зацікавлений у компромісі. У будь-якому разі переговори поки що ведуться тільки в Астані, й вони, власне, допоможуть ратифікувати перемогу сирійського лідера. Схоже, мирне врегулювання так чи інакше відбудеться на російських та іранських умовах. Невже, повідомляючи про виведення військ, Трамп мав такі наміри?

Майкл Бініон

Матеріал друкованого видання № 1 (581) від 10 січня 2019р

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Якщо до 55 років людина заробляє лише тим що шиє, то до порад треба було прислуховуватися років 40 тому, а не зараз. Вибачайте.

Зачем умничать? Человек делает то, что умеет. Я встречал массу людей 45+, которые решили начать заново. Душераздирающее зрелище...
 
Назад
Зверху Знизу