Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

27.08.14 вторжение войск РФ

🔴 21:30 Повітряна тривога в Харків.обл.
  • 🔴 21:30 Повітряна тривога в Харків.обл.
телка с чужими копытами заблукала?
Тю. То ты в Политике раньше не сидела))
Тетя под лозунгами "какую страну прострали!" и "роисся вперде".
148%-ое воплощение луганского совка.

Богдан Соловйов додав 2 нові світлини.
11 хв ·
адепт новососсии Меньшикова, избившая молотком бойца АТО в Днепре, решила раньше времени встретиться с Собакой Павлова и Гиви. ее нашли повешенной в камере СИЗО.

какая жалость

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Mason Lemberg додав 4 нові світлини — з Богданом Карпенком.
17 год ·
НАБУ: ПІАР ЧИ ДИВЕРСІЯ?
(про те як операція НАБУ привела до сотень мільйонів втрат і залишила армію без пального)

Пам’ятаєте ту гучні події, коли НАБУ арештувало заступника Міністра оборони через зловживання з закупівлею пального в 2016 році?

Його звинуватили в розкраданні 150 млн. грн. Потім суд його випустив.
Так от, ця історія має дуже цікаве продовження…

Справа в тому, що арешт рахунків фірми Трейд Коммодіті в розмірі 150 млн. грн. і судовий процес, спричинив зрив поставок пального в МО. Я проаналізував тендери МО на закупівлю ПММ (
) за 2017 рік і виявилося, що в кращому випадку Міністерство оборони в 2017 році отримало 61,5% від запланованого об’єму. В гіршому випадку – 30,2%.
Розумієте? Армія отримала в кращому випадку 2/3 пального. В гіршому випадку – третину. Тобто воювати може або два танки з трьох, або кожен третій танк. Більш детальні дані по видам пального на скріні 1.
А тепер про те чому так сталося. Причини наочно видно в другій таблиці на скріні 2.

Бачимо, що причини отримання 30-60% від потреб армії в пальному полягають в виконанні зобов'язань фірмою Газтрейд, яка поставила максимум 41,1% пального від її контактних зобов'язань. В гіршому випадку фірма поставила 12,9% пального від своїх контрактних зобов'язань.

Чому ж фірма Газтрейд не поставила пальне? Цього знати я не можу напевне, але маю припущення, що причиною є арешти рахунків і судовий процес проти фірми Трейд-Коммодіті, яка є з нею пов’язаною -

Тепер ми маємо цікаву ситуацію. НАБУ знаходить зловживання фірми Трейд-Коммодіті за 2016 рік, довгий час розслідує цю справу, на що витрачає майже цілий рік, але за 2 місяці до закінчення звітного 2017 року і виконання зобов'язань по контрактах, НАБУ чомусь різко починає "маскі-шоу", арештовує рахунки, чим в принципі руйнує всі можливості постачання пального і приводить до того, що замовники, зокрема МО, не отримали необхідних поставок пального.
Я би ще розумів, якщо б це вимагало терміновості, але пройшло майже півроку і зрушень ніяких в справі немає, як і не має пального в армії.

Щоб ви розуміли який удар нанесено армії такими діями, подивіться цю діаграму (скрін 3). Це об’єми постачання пального міністерству оборони в 2017 році.

Основного постачальника просто видалили з поставок. Причому це не тільки основний постачальник. Цей постачальник ще й постачав пальне, яке застосовується саме на передовій (дизель і А-80).
Зараз багато хто скаже: "А що робити, якщо там схеми, відкати, завищення ціни і так далі? Правильно зробили!"
І я би був згоден з таким формулюванням, якби я не аналізував дані тендерів. Дані по тендерах на скріні 4.

Що ми бачимо? Ми бачимо, що ціни Газтрейду не вище його конкурентів. І ще ми бачимо, як Газтрейд не виконав контракти з ціною тони дизеля 21-22 тис. грн. (
), натомість закупівля дизеля в жовтні-грудні 2017 року відбулася по цінах близьких до 30 тис. грн. за тону (
).

Тобто, наскільки я розумію, МО отримавши дефіцит, внаслідок недопоставок пального, в грудні провело повторний тендер і закупило дизель майже по 30 тис. грн. за тону, який Газтрейд мав би постачали по 21-22 тис. грн..

Так, там дизель іншої марки (стандарту Євро-5), але я, як не спеціаліст, не готовий сказати чи потрібен дизель цього вищого стандарту в армії. Але, як бачимо, Газтрейд збирався поставляти дизель Євро-5 по ціні 23 550 тис. грн. Тобто, навіть відштовхуючись від цієї ціни, закупівельні ціни, у повторному тендері виросли на 26%. Якщо дизель Євро-5 купляли тільки тому, що постачальники не могли запропонувати Євро-4, то ціни виросли на 37%.

Тобто, що ми маємо? НАБУ каже, що Трейд-Коммодіті вкрало 150 млн. грн., починає "маскі-шоу", арештовує рахунки, зриває поставки пального, підриває основи безпеки держави, МО проводить новий тендер, де ціна пального зростає на 26%-37% у порівнянні з тою ціною, яка була закладена в договорах с нечесним (на думку НАБУ) поставником.

В абсолютних цифрах це трансформується в наступні дані: Газтрейд не виконує контракти на загальну суму 745 млн. грн. Ціни в нових контрактах на 26-37% більше. Тобто, щоб закупити ту ж кількість пального потрібно витратити на 194-276 млн. грн. більше.
Таким чином, прямі збитки від такої операції НАБУ (за умови, що в попередніх контрактах дійсно виявлені порушення) становлять 50-150 млн. грн.

Вище ви могли порівняти ціни, але я хочу, щоб ви ще раз порівняли їх. З закупівельними цінами на пальне самого НАБУ. Ось вони -

В липні 2017 НАБУ закупило 133 тис. літрів дизпалива за 2,62 млн. грн., тобто за 19,70 грн. за літр. Переведемо в ціну за тонну. Густина дизеля близько 850 кг/куб.м. Отже виходить 23 176 грн. за тону. В липні 2017 Газтрейд уклав контракт на постачання дизелю по 21 957 грн. за тону (Євро4) і 23 550 грн. за тону (Євро5).

Підсумуємо:
1) НАБУ виявляє злочинні схеми в тендерах МОУ проведених в 2016 році. Рік вовтузиться. А потім раптове "маскі-шоу" під час сезону постачання пального, затримання, арешти грошей, півроку нічого по справі…
2) Зриваються поставки пального. МОУ отримує в кращому випадку 60%, в гіршому випадку 30% пального від потреби. Тобто, з трьох танків воювати може один або два танки.
3) На нових тендерах ціни виростають на 26-37% в залежності від того чи потрібен для військової техніки дизель марки Євро-5, чи достатньо Євро-4.
4) Додаткові витрати на закупівлю того ж об’єму пального по нових цінах, внаслідок зірваних контрактів, становлять 50-150 млн. грн. (за умови, що претензії НАБУ до чиновників МОУ в розмірі 150 млн. грн. є законними). Якщо ні – втрати 200-300 млн. грн.
5) НАБУ закупляло дизель по ціні не нижче ніж в фірми, яка є учасником "злочинної групи". Тут або щось з логікою не те, або з НАБУ.

Я не знаю якими мотивами керувалося НАБУ коли здійснювало ці "маскі-шоу", але дії цього державного органу завдали шкоду державі в розмірі не меншому ніж ті суми, які НАБУ інкримінує чиновникам. Але найгірше те, що такі дії фактично підривають основи національної безпеки в умовах війни, а це диверсія
Не виключаю, що свідома, зважаючи на те, що дії відбулися не після поставок пального, а під час них, а після "маскі-шоу" і зриву поставок справа не зрушила з місця.

Не знаю чи повинні відповідати чиновники МОУ за тендери 2016 року і чи є їх вина в цьому, але за те, що 65% постачання палива для МО і контракти на 1,5 млрд. грн., здійснювала фірма з статутним капіталом 1000 грн. – це така ж диверсія.

ebdaj5.jpg

dd2bjh.jpg

dahfa2.jpg

6ddajb.jpg

Блядь, оно еще и ебанутое)))
чюдо лугандонистое

Мне кажется это In7na, такая же тупая новососка. Ну или их клонируют с помощью телека.

рубрика "Полезные советы"

hgfdg1.jpg

Эта дама невменяемая. Не троль никакого разряда, просто ебанутая.
Не обращайте внимания.
Интересно было бы узнать, откуда именно из Луганской области. Но ведь не скажет правду)))

Эта дама невменяемая. Не троль никакого разряда, просто ебанутая.
Не обращайте внимания.
Интересно было бы узнать, откуда именно из Луганской области. Но ведь не скажет правду)))
Скорей всего эта сука из нашей части территории, и ведь в Лугандон не заставишь выехать. Или в любимую рашку.

Все, хорош)) Похоже, САХАР працює)))
Какая жалость))

Мне кажется это In7na, такая же тупая новососка. Ну или их клонируют с помощью телека.

в сортах говна, как грицца)))
но, по-моему, это копыное ебанутей во сто крат. У той даже намьйок на шарм и творческий подход сквозил))

Taras Kharkivskiy
6 хв ·
"Он бился с противником с 15-ю FPS даже на минималках во второй Арме, чтобы у тебя было высокополигональное светлое будущее! А ты даже не пошел в самую лучшую армию в мире. Ну и какой ты русский после этого?"

Примерно так должен был быть озвучен этот очередной пропагандистский ролик на Первом Канале. В ролике круто все. И про отдельный генетический код. И про русские не сдаются. И про двух французов, которые подарили семейные реликвии семье погибшего ̶в̶ ̶А̶р̶м̶е̶ ̶2̶ в Сирии. Правда французам лет по 95 и они врядли понимают где они находятся, но то детали.
Владимир Владимирович рассказывает про то, что жизнь у человека одна и отдал он ее за ̶6̶0̶ ̶F̶P̶S̶ ̶н̶а̶ ̶у̶л̶ь̶т̶р̶а̶ ̶н̶а̶с̶т̶р̶о̶й̶к̶а̶х̶ Россию!
Скорбь, грусть, гордость за то, что ты русский! Вот, что должно быть в душе у россиянина после просмотра таких роликов. А то, что в животе урчит все сильнее, так это неважно, пока вот такие ребята защищают их денно и нощно в полноэкранном режиме!

И очень жаль, что НА Украине запретили СМИ, которые просто показывают другую точку зрения. Правду, которую хотят скрыть власти Украины! Но ее не скрыть, как ни старайся, потому что это правда.

Я думал вы как радио "Тысяча холмов". Я думал вы талантливые пропагандисты. Я думал, что вы будете подходить к подаче материала талантливо и с настоящей искрой ненависти.
Но оказалось, что вам не надо делать это качественно и талантливо. Если вы просто можете взять видео, на котором работают чужые ВВС, сказать, что это ваши ВКС, а потом дать ее вашему Президенту и он покажет этот зашквар на весь мир.
Если президент не умеет отличить игру от реальности, то "простой народ" схавает и такое.
Вы не пропагандисты. Вы даже не журналисты, ваши герои - не герои.

Ваша реальность - старая игра на минимальных настройках. Потому что ничего новее вы уже не потянете. Процессор устарел и разогнать его нельзя. Только на свалку.

bd7bec.jpg

:D:D:D

Роман Донік додав 2 нові світлини — з Roman Donik.
16 хв ·
У гірськой піхоти буде небо. Ми разом з вами це зробили. Ми зібрали та оплатили 308 тисяч гривень за БпЛА "Мара-2", який буде передано в 128 ОГПБр. В цьому прийняли участь сотні людей. Щиро дякуємо. Є й цікаві подробиці.
Так наприклад один з судей Верховного Суду України зробив внесок 60 тис гривень. Ні, це не Олександр Мамалуй. Це його коллега, який хотів допомогти армії чимось істотнім, та знайшов нас саме через Мамалуя.
Уявіть собі суддю верховного суду попередніх складів, які жертвують на армію гроші. Я не уявляю.
128 гірськопіхотна бригада буде з птахом. Збір коштів на БПЛА для 128 закінчено.
Але, на перевеликий жаль на цьому зупинятися немає можливости. Бо війна ні на секунду не припиняється.

ПС Помню, истерику "писательницы", что всех судей до единого, надо расстрелять.

Я и не велась, сразу не поверила. При всем моем неуважении к Кучме он далеко не идиот.

Роман Ющенко
1 год ·
Випадково потрапив в телевізорі на погоджувальну раду, на виступ пана Березюка , голови фракціі "Самопоміч", висновок один-всі хуй....ві, і тільки його фракція завжди все робить правильно. Влада нічого не робить, окрім відкиття "смітників та нових вікон в школах з перерізанням стрічок", а "144 реформи то є насміхання над народом Украіни, бо іх не має, іх видумала влада". А те що його кончена фракція "самонеміч" зовсім ні за одну реформу не голосує разом з жоппоблоком-то хєрня, все-одно в усьому винна діюча влада. Не знаю кому й вірити, пану Мінгареллі-який каже, що тільки дебіл не бачить реформ в Украіні, чи пану Березюку, який саме таким дебілом і є?)

Андрей Андреев
1 год ·
НУ НАКОНЕЦ-ТО!!!...
Ну наконец-то, до тупых укропов стало доходить то, что мы, жители освобождённого от укропов Донбасса, поняли ещё в 2014-м.
Наконец-то, они поняли, что главное зло для Украины - Порошенко.

Именно такое понимание в ордло процессов происходящих в Украине.
Сейчас дыровцы на вершине интеллектуального Олимпа... они чувствуют себя гениями, сразу всё понявшими в далёком 2014.

Поздравляю зрадофилов - вы доросли до уровня дыровцев.
А может быть и до уровня великих россиян.

Назад
Зверху Знизу