Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

27.08.14 вторжение войск РФ

🔴 09:14 Повітряна тривога в Харків.обл.
  • 🔴 09:14 Повітряна тривога в Харків.обл.
Двоє з п'яти жертв вибуху під Северодвінськом (Росія) загинули не від травм і поранень, а від наслідків радіаційного опромінення.
Про це повідомляють у виданні Spiegel, посилаючись на інформацію від лікаря архангельській лікарні, куди спочатку доставили трьох постраждалих.
За словами медика, вони були голими і накриті фольгою, їх одяг лежав у поліетиленових пакетах, постраждалих оглядали в приймальному покої без захисних костюмів, оскільки лікарів не попередили про можливе радіаційне зараження.
В операційній дозиметристи зафіксували біля голови одного з пацієнтів бета-випромінювання 25 тисяч мікрорентген на годину, після чого пацієнтів відвезли до приймального покою і мили у ванній.
"Ванна була потім настільки заражена, що згодом військові її демонтували", - розповів лікар.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

В Харькове готовятся к серийному производству новых Ан-178.

Roman Donik:
Согласно решения Гаагского трибунала, действия росиии, захватившей и удерживающей заложников, признаны незаконными. Решение было принято практически единогласно – 19 судей проголосовали за. Против выступил только судья от РФ Роман Колодкин. По приговору россия (страна-террорист) обязана вернуть моряков и захваченные судна. А не менять их на террористов. Иначе она будет признана нарушителем Конвенции ООН по морскому праву. Санкции могут самые разные. И дело здесь не в Украине. Дело в том, что россия (страна-террорист) создает прецедент при захвате и не выполнении решения трибунала ООН. Это важно для всех. Иначе начинается эпоха Сомали в международном судоходстве.
Так что успокойтесь. россия (страна-террорист) уже выполняла одно решение морского трибунала ООН. Ей пришлось освободить активистов Гринпис, которые находились на корабле Arctic Sunrise в 2013 году, тех, которые протестовали против бурения нефти в Арктике. И от Зеленского и новой власти здесь ничего не зависит. Но россия (страна-террорист) будет подыгрывать Зеленскому, а он будет подыгрывать росиии, делая вид, что моряки нарушили закон РФ. И отдаст им боевиков убивавших украинцев И вполне ожидаемо желание новой власти еще и попиариться на этом.

Голосеевский суд Киева утвердил соглашение о признании вины с бывшим переводчиком премьер-министра Станиславом Ежовым.

Приговор обнародован в Едином реестре судебных решений, сообщает "Судебный репортер".

Отмечается, что соглашение Ежов и прокурор Александр Банник заключили накануне судебного заседания.

По соглашению Ежов безоговорочно признал свою вину по ст. 28 ч. 2, 111 ч. 1 УК (преступление, совершенное группой лиц, государственная измена), искренне раскаялся, критически оценивает свое преступное поведение, в том числе путем полного признания вины и готовности нести уголовную ответственность, активно способствует раскрытию совершенного по предварительному сговору группой лиц преступления, добровольно предоставляет и в дальнейшем обязан давать признательные и обличительные показания суду по соучастникам преступления.

Обвиняемый обязался не менять свои показания, которые им предоставлены в ходе судебного разбирательства, давать в дальнейшем правдивые показания, сотрудничать со стороной обвинения в раскрытии преступления, совершенного представителями Главного управления Генерального штаба Вооруженных Сил Российской Федерации.

Стороны согласовали наказание в виде 3 лет 28 дней лишения свободы без конфискации имущества.

Срок пребывания Ежова в СИЗО с 20.12.2017 года по 3.07.2019 года включительно суд пересчитал по "закону Савченко" из расчета один день предварительного заключения за два дня лишения свободы, что составляет 3 года 28 дней. Таким образом, обвиняемый уже полностью отбыл наказание.

В то же время до вступления приговора в законную силу он остается под мерой пресечения.

После решения Конституционного суда о возможности назначения альтернативных мер обвиняемым в государственной измене Голосеевский суд 3 июля изменил Ежову содержание под стражей на домашний арест. А после вынесения приговора суд счел возможным назначить обвиняемому меру в виде личного обязательства.

По приговору суда отменяется арест имущества Ежова, ему возвращают паспорт гражданина Украины и паспорт для выезда за границу. С обвиняемого взимается около 20 тыс. грн расходов на экспертизы.

По вчерашнему дню.
Рада - не место для дискуссий.
И новое прпочтенеи старого популярного номера.
Миша, скажи, чё ты такой умный? Ты принимай то, шо тебе дали! Токо быстро, и всё, блядь! Твоя задача здесь — извини... Давай!

Обмін полоненими сьогодні не відбудеться - СБУ

Офіційно обмін полоненими між Україною і Росією в пʼятницю не відбудеться.

Про це повідомили Укрінформу у пресцентрі СБУ.

"Офіційно обмін полоненими між Україною і Росією в пʼятницю не відбудеться. Кінцевої дати поки що немає", - сказали у пресцентрі СБУ.

Водночас речниця СБУ Олена Гітлянська закликала не поширювати неперевірену інформацію щодо дати обміну. "Ще раз закликаю не розповсюджувати неперевірену інформацію щодо дати обміну. Як я і писала зранку, переговорний процес триває, коли буде визначений час - обов'язково повідомимо суспільству", - зазначила вона у дописі на своїй сторінці у Facebook...

И от Зеленского и новой власти здесь ничего не зависит. Но россия (страна-террорист) будет подыгрывать Зеленскому, а он будет подыгрывать росиии, делая вид, что моряки нарушили закон РФ. И отдаст им боевиков убивавших украинцев И вполне ожидаемо желание новой власти еще и попиариться на этом.

А потом и Нобелевскую премию мира, на двоих распилят , членоликий и членограй...

Roman Donik
2 ч. назад ·
Заявление командира 59 военного мобильного госпиталя. Глава ОДА хочет выкинуть госпиталь на улицу. Вы зробили це разом. 27510 военнослужащих получили здесь медицинскую помощь. Двадцать семь тысяч пятьсот десять!!! Не считая 4920 человек из гражданского населения. Тех гражданских, для которых на нашлось специалистов в больницах Северодонецка.
59 военный мобильный госпиталь, сейчас, выкидывают на улицу. Должна приехать комиссия, которую якобы отправит Зеленский. Но нужно не давать им спустить все на тормозах.

[/URL]

[/URL]

[/URL]

[/URL]

Roman Donik с Роман Доник.
37 мин. ·
Вор. Шапка. Огонь. Ответственность. "Все хуйня Гена, отвечать придется. Рано или поздно, но придется.". И тебе, и Коломойскому и Бутусову и Авакову. И всем созданным вами "вомбатам", которые за твои, Гена, бабки завели людей на бойню.

dda5fc.jpg

Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation
1 ч. ·
#ООС #Операція_ОС
30 серпня, в районі проведення операції Об'єднаних сил під час ворожого обстрілу один військовослужбовець Збройних Сил України отримав поранення не сумісне з життям. З метою з'ясування обставин на місці події працює робоча група.
Командування Об'єднаних сил висловлює співчуття рідним та близьким загиблого.
aa2egg.jpg

Вадим із Оленою розписалися в реанімації, коли чоловік вийшов із коми після важкого поранення

30 Серпня 2019

jhb7gc.jpg

Вадим із Оленою розписалися в реанімації, коли чоловік вийшов із коми після важкого поранення
Останні дні літа… Вадим та Олена святкують третю річницю весілля… Кульки та торт, романтична музика… Він дивиться на неї з тим же вогником в очах, що і у 2016-му, вона каже про кохання і натякає про мрії… Абсолютна ідилія… І їм зовсім не заважає бути щасливими те, що святкують вони в палаті центру нейрореабілітації, а наречений після складного поранення вже більше трьох років не ходить та не розмовляє…

– Труднощі є у всіх, – ділиться Олена Тимошенко. – Та головне, що Вадим поруч, до нього можна пригорнутись, його можна обійняти, йому можна розповісти про свої переживання. Багато дружин воїнів такої можливості не мають. А те, що не може розмовляти? Ми вже стільки пережили разом, настільки зріднились, що навіть по погляду все розуміємо. Вадим не встигне поглянути, а я вже йду й даю йому те, що потрібно. Друзі часто дивуються: «Звідки ти знала?» – Як звідки? «Він же попросив». А ще він може відповісти «так» чи «ні» рухом повік. Так це непросто, іноді потрібно задати мільйон питань, щоб влучити, але ми звикли. Також з допомогою алфавіту спілкуємось, називаю літери, а він на потрібній мене зупиняє. Коли чоловік починає натякати, що «віддай мене там кудись», то я розказую йому, що ось коли встанеш, можеш піти куди захочеш, але для цього треба встати.

Вадим із Оленою розписались в реанімації, коли чоловік вийшов з коми. Олену відмовляли всі – й сам Вадим, і друзі, знайомі… В рідному селі на Чернігівщині взагалі дивились, як на божевільну. «Тобі 25 років! Навіщо?» Олена ж просто була щасливою поряд з коханим…

– У нас дуже цікаво склалися стосунки, – пригадує жінка. – Ми довго приглядались один до одного, ходили на побачення і тільки через рік я прийняла його пропозицію жити разом. Ми орендували квартиру і що ви думаєте? Вже за два дні Вадиму прийшла повістка. Ось так ми разом прожили у тій орендованій квартирі всього п’ять днів. Вадим запитав, чи чекатиму, й пішов. А потім були годинні телефонні розмови… Хлопці на фронті навіть жартома знущались з Вадима. Казали: «Та приклей вже той телефон до вуха! Скільки ж можна! Про що ви там говорите цілими годинами?» А нам було все одно про що… Ніби відчували… Я навіть вночі з телефоном спала.

У день, коли кулеметник отримав поранення, Олена місця собі не знаходила. Каже: ще зранку було на душі не спокійно. Того дня наші воїни відбили піхотний штурм бойовиків на Авдіївську промзону. Вадим підірвався на міні. Дорогою до шпиталю у чоловіка зупинилось дихання, медики ледве врятували його життя…

– Написав повідомлення, що пішов на завдання і зник, – продовжує дружина. – Пройшло три години, чотири… Я намагалась себе якось заспокоїти. Коли до вечора він не виддзвонився, я почала телефонувати мільйон разів і йому, і усім друзям. Трубки ніхто не брав. О п’ятій ранку товариш сказав, що все добре. Виявилось, що, отримавши поранення, він попросив хлопців, щоб мені нічого не казали. І от вони всі його послухали і просто нічого не казали, а в мене вже половина голови посивіла за цю ніч. Я потім ще довго йому це пригадувала. «Ти як думав, що через день повернешся і скажеш: ой, я просто забув тобі подзвонити! Ні, щоб одразу все написати!» Потім товариші почали плутатись у показах і казати: «Ти не хвилюйся, головне, що живий». Ніхто не знав точно, де саме він знаходиться, і я пройшла сім кіл пекла, поки розшукала його в Дніпрі. Там стало відомо, що чоловік у надскладному стані, на апараті штучного дихання, почались приступи, консиліуми лікарів, пошуки інформації…

Олена розповідає, що спочатку вірила в диво, сподівалась, що за місяць-два все вирішиться і чоловік повернеться до повноцінного життя. Та після трьох років у госпіталях та реабілітаційних центрах зрозуміла, що кожне, навіть найменше досягнення – це титанічна праця.

– Ми не будуємо ілюзій, а важко працюємо над своїм майбутнім, – зізнається жінка. – Хтось скаже, що нічого не змінилось за три роки. Часто кажуть і пишуть мені, що він і тоді лежав, і зараз лежить, і тоді не міг самостійно поїсти, говорити, і зараз… От стільки сил, коштів, грошей витратили, а де результат? Та я пам’ятаю Вадима тоді в реанімації і тепер… Зараз він все відчуває, розуміє, нехай з допомогою і кривенько, але намагається робити кроки… Прогрес однозначно є і зупинятись на досягнутому ми не будемо. От нещодавно в тіло чоловіка імплантували своєрідну автоматичну помпу, яка допоможе позбутись болю і судомних проявів. Дуже допомагають побратими Вадима. Коли стало питання з помпою, вони за місяць допомогли знайти 600 тисяч гривень. А ще допомагають відволіктись від буденних проблем – минулого року відвезли нас на парад на День незалежності, а ще – на концерт Океан Ельзи… Сама б я цього не зробила.

Щастя Вадима та Олени потребує великої праці, психологічної та фізичної, а ще безмір надії… Та Олена запевняє, якби відмотати час назад, нічого б не стала змінювати в житті… Попри щоденні титанічні зусилля, вона вважає себе абсолютно щасливою людиною, адже поряд коханий чоловік… А труднощі є у всіх…

f5haga.jpg

В Україні відбулися успішні стрільби модернізованими ракетами РСЗВ «Вільха-М»

30 Серпня 2019
9aadaj.jpg

В Україні відбулися успішні стрільби модернізованими ракетами РСЗВ «Вільха-М»
Сьогодні на півдні Одеської області відбулися випробування модернізованих ракет реактивної системи залпового вогню «Вільха-М» зі збільшеною дальністю ураження. Стрільби завершено успішно. Про це повідомив заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос після завершення випробувань.
Він зауважив, що Рада національної безпеки і оборони України ухвалила ряд рішень щодо забезпечення якнайшвидшого прийняття на озброєння та постачання нових ракет для реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє офіційний сайт РНБО України.
«Вільха-М» – розробка конструкторів ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Виробництво зазначених ракет здійснюватиметься в Україні за замкненим циклом.

Під час виходу з-під Іловайська медик Аня дістала шість поранень

30 Серпня 2019
ddjja7.jpg

Під час виходу з-під Іловайська медик Аня дістала шість поранень
Медика Анну Ільющенкову, позивний «Мурка», багато хто знає особисто, адже вона – єдина на Одещині жінка, яка, захищаючи країну, пораненою потрапила в полон. На її рахунку – десятки життів військовослужбовців під час боїв за Іловайськ. Крім того, вона стала героїнею фільму «Незламні», який презентували не лише в Україні, а й за кордоном.

Завжди життєрадісна «Мурка», цього дня за усмішкою ховала страшні спогади і лише неслухняні сльози виказували той пекучий біль, з яким вона живе ось уже 5 років.

– Зранку, ледь прокинувшись, я зрозуміла, що пам’ятаю все, мов це трапилося вчора, – розповідає Анна. – Перед очима один за одним виникають перші поранені бійці, які померли в мене на руках, як горіли машини разом з бійцями, як їх розстрілювали російські танки, гранатомети й кулемети… Пам’ятаю, як переді мною підірвався автобус, в якому заживо згоріли наші хлопці. Ми дивом встигли проскочити. Я тоді і не помітила, що мене зачепило,

Про своєї поранення медик говорить знехотя, відмахуючись, що все не так і страшно, але поранення Аня дістала майже несумісні з життям: розірвані ноги, розтрощений хребет, осколочні поранення в живіт, легені, руки. Загалом під час виходу в колоні «Мурка» зазнала 6 поранень. То непритомніючи, то приходячи до тями, долаючи біль у кожній клітинці тіла, жінка зрозуміла, що потрапила в полон… Її п’ять днів тримали в ямі з іншими полоненими, забинтували без кровоспинних і знеболювальних. Але вона наперекір всьому вижила.

– Тоді в Іловайську все відбувалося надто швидко. Не було часу навіть на страх. Лише згодом усвідомила: те, що вижила – диво, – каже Анна. – Так, з того часу минуло п’ять років, але страшні спогади не тьмяніють і час не лікує. Хоча сьогодні я хочу плакати на самоті, проте розумію, ми мусимо говорити про те, що сталося. Й заради тих, хто не повернувся, й заради тих, хто разом зі мною цього вечора плакатиме на самоті.

adea8c.jpg

Виталий Портников
5 ч. ·
Никакого парламента в Украине больше нет и парламентской демократии тоже. Украина превратилась в страну, где все вопросы деятельности парламента решаются главой государства и его окружением, и Зеленский даже не особенно не пытается это скрыть. От парламентско-президентской Украины остались разве что соответствующие статьи в Конституции и законах. Потому что по этой самой Конституции не президент, а парламентская коалиция выдвигает и кандидатуру премьер-министра, и кандидатуры министров, и несёт ответственность за работу правительства. А президент не предлагает, а утверждает министров. Впрочем, что сейчас об этом вспоминать!

972e14a4c14a031e4ebf23be209ba83d.png

139f5943f608df2cee9878a97e87f591.png

Президент Владимир Зеленский представил нового министра обороны. Об этом сообщает пресс-служба Офиса президента.

Зеленский напомнил, что вчера Рада поддержала кандидатуру Андрея Загороднюка на пост министра обороны.

"И вчера самое главное Рада поддержала нового министра обороны Андрея Загороднюка. И я очень хотел бы, чтобы вы тоже поддержали этого человека. Почему? Потому что она непосредственного специалист в оборонительных процессах, в оборонной отрасли и мне очень приятно и я хотел бы, чтобы у нас все было мирно. Мирно. Да, это наш девиз, поэтому я очень хотел бы, чтобы именно кандидатура Андрея была тоже поддержана. Поддержана от сердца, а не потому, что я там что-то сказал и попросил", - сказал он.

Также Зеленский поблагодарил предыдущиго министра обороны Степана Полторака за работу.

"Хотел бы от себя сказать, что за всю ту большую работу я вам всем благодарен, что вы делаете каждый день. Это самое важное, потому что у нас идет война, именно вы защищаете наши границы. И наши военные, и наши волонтеры. Я благодарен вам как профессионалам. Хочу поблагодарить и поздравить, если можно аплодисментами, господина Полторака. Для меня он всегда будет министром обороны Украины ", - добавил он.

Во время заседания Загороднюк заявил, что будут внедряться стандарты гражданского контроля над Вооруженными силами в полном совместительстве со стандартами НАТО.

"Мы пытаемся внедрять стандарты гражданского контроля над Вооруженными силами в полном совместительстве со стандартами НАТО, поэтому мы себя позиционируем не как военных экспертов. Мы будем создавать рабочие группы , коллективы и так далее. для того, чтобы отрабатывать конкретные технические менеджерские решения для тех или иных вопросов ", - сказал Загороднюк.

Dana Yarovaya с Дана Яровая.
1 ч. ·
А теперь смотрите, зайки мои.
Если вы не можете сложить пазлик, я несмотря на отсутствие времени просто не имею морального права не разложить его для вас, если не дошло.
Немного истории.
В июне 2014 года в Зеленополье был расстрелян лагерь наших военных ночью градами. Погибло огромное количество людей. Тогда было много вопросом, почему не окопались, почему не было блиндажей, почему в палатках в чистом поле. Я непосредственно в общении с чудом выжившими тогда участниками тех событий пыталась разобраться почему.
Они мне отвечали только одно: « Дана, ты не понимаешь, мы еще вечером по дружески общались с российскими погранцами». Один из погибших, не вспомню сейчас фамилию, но генерал, который прошел Афганистан даже общался со своим сослуживцем по Афганистану по рации, говорят, шутили смеялись. А ночью... Ночью лагерь просто выжгли. Когда выдвинулась колона с оставшимися выжившими и телами из Зеленополья, ее расстреляли еще раз.
Иловайск. Если для кого-то еще секрет, что согласование зеленого коридора было между генеральным штабом РФ и генеральным штабом Украины, то ещё раз повторю. Оно было именно так. И что произошло? Колону расстреляли просто в упор. 400 погибших. Их сожгли заживо.
А теперь сьогодення. По моим наблюдениям Петр Алексеевич погрузился в теплую ванную где-то в году 2016, может в 2017-м. Зеленский, вот сейчас без наездов, с нее не вылазил. И вылазить не собирается. Вчерашние законопроекты, которые штамповались и без всяких процедур регистрировались если их проанализировать, даже не очень глубоко а поверхностно, четко нам показывают, что речь идет не об обмене моряков по решению международного суда. Наличие других фамилий, в том числе Сенцова, нам говорит о том, что меняют что-то очень серьезное.
Вот перечень законопроектов, мне кажется названия которых говорят сами за себя:
Проект Закону про недопущення кримінальної переслідування, притягнення до кримінальної відповідальності та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської області.
Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України ( щодо створення та функціонування вільної економічної зони «Донбас»
Проект Закону про особливості управління окремими територіями Донецької та Луганської області
Проект Закону про мовИ в Україні
Проект закону про прийняття заходів щодо відновлення банківської системи та грошових переказів в окремих районах Луганської та Донецької області.
Проект Постанови про відновлення соціально-економічних зав’язків в окремих районах Донецької та Луганської області з метою захисту прав і свобод громадян Украйни, що проживають на цих територіях.
Проект Закону про надання допомоги в окремих районах Донецької та Луганської області.
Проект Постанови про звернення ВР до президента України щодо « зняття блокади Донбасу»- припинення економічної, енергетичної та транспортної блокади.
Не сложился еще пазлик? Нет?
Я знаю еще кое-какую информацию, так сложилось что эту ночь мало кто спал, и многие были на связи, есть еще условия, но так как они еще нигде не задокументированы, я не хочу о них писать-там уж поверьте тоже ничерта хорошего. Так вот всю ночь всем я задавала только один вопрос: “ребята, он действительно не понимает что сливает Украину, и за этим будет гражданская война?”
Мне отвечали разные люди только одно: “ нет, не понимает”
Так вот теперь у меня серьезная просьба к окружению Владимиру. Володя, вылезай с теплой ванны, позови Муженко, Турчинова, Порошенко, всех тех, кого ни один раз обманывала россия, и выслушай их. Потому как, каким бы мессией тебе бы не хотелось быть, там враг. Очень хитрый и коварный. Который сидя с тобой за столом переговоров будет в это время убивать граждан твоей страны, а может и тебе пулю в лоб пустить. Поинтересуйся, что было при выходе наших войск с Дебальцево. Муженко очень хорошо эту историю знает. Вылезай с теплой ванной, да действительность суровая и ее не хочется принимать, но она такова уже 5 лет. Иначе ты реально можешь получить не мир, а гражданскую войну. Потому что сдачу новых территорий Украины, тебе не простят очень много людей. Милитаризированных людей, умеющих стрелять и убивать. Поинтересуйся о степени милитаризации Украины.
Если после всего разжёванного , так ничего не дойдет, то я умываю руки. Еще больше разжевать я не могу.
И репрстите друзья, может дойдёт.

Вот мне интересно, кто, а главное- зачем запустил дезу про "они уже летят", "они уже в самолёте", "они подлетают к Киеву", "Зеленский лично встречает"?
Подленько так получилось.. мерзенько.. :незнаю:

Назад
Зверху Знизу