Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

27.08.14 вторжение войск РФ

🟡 08:39 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
  • 🟡 08:39 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
Отменяют мост.

Телеканал NewsOne сообщает о том, что в связи с информационной кампанией против своих журналистов, угрозой нападения на канал и использованием его имени в предвыборной кампании ряда украинских партий, мы вынуждены прекратить подготовку телемарафона "Надо поговорить",
– заявили в медиа.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

• 🟡 08:39 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
d7ghdd.jpg

Президент Владимир Зеленский заявил, что готов дать боевикам на Донбассе 8 дней, чтобы начать строить мост в Станице Луганской и уже через месяц он должен быть готов.
Об этом он сказал во время общения с журналистами на 21 саммите Украина-ЕС.
По его словам, восстановление моста - один из пунктов Минских договоренностей.
Он отметил, что для этого надо было развести силы, что и было сделано, и теперь следует начать строительство перехода.
"Нам ничего не надо с той стороны. Мы готовы, у нас есть деньги - есть деньги и в бюджете, есть предложения наших западных партнеров. Но для того, чтобы построить мост, надо чтобы та сторона демонтировала бетонные укрепления. Они сказали, что могут это сделать технически за 8-10 дней", - сказал Зеленский.
Он добавил, что украинская сторона готова к демонтажу очень быстро, за два-три дня, но это должен быть параллельный процесс.
"Поэтому я вам честно скажу, мы будем ждать неделю, максимум 8 дней, и если мы не увидим демонтажа с той стороны, мы начнем строить мост. Я думаю, что мы к этому готовы. Я знаю, как это очень быстро сделать. Мы пообещали людям, что в течение месяца мы построим", - заявил президент.

Интересная логика. Они могут оставить укрепления, а мы все равно построим для них мост.

Німецька журналістка: "Путін не віддасть того, що вже забрав"

Ім'я та обличчя Ґоліне Атай знайомі мільйонам німецьких телеглядачів. Відому журналістку справедливо вважають експерткою з питань України і Росії. Ґоліне Атай - в інтерв'ю DW.

П'ять років - з 2013 по 2018 роки - Ґоліне Атай (Golineh Atai) пропрацювала в Москві кореспонденткою ARD, першого каналу німецького телебачення. Вона народилася в Ірані та виросла в Німеччині, знімала в Москві і в російській провінції, в Києві та на сході України. Атай здобула за свою роботу безліч нагород і в 2015 році була визнана журналісткою року в Німеччині. Зараз у видавництві Rowohlt вийшла її книжка, що миттєво стала бестселером. У її центрі - події в Росії, безпосереднім учасником яких була Ґоліне Атай і про які вона розповідала німецьким телеглядачам, сьогоднішні політичні реалії. Дуже критична книга називається промовисто: "Правда - це ворог". DW поспілкувалася з авторкою.

DW: Ті п'ять років, які Ви пропрацювали в Москві, були часом разючих змін в Росії. 2014 рік - рік анексії Криму, початку війни у Східній Україні, початку більш жорсткої зовнішньої політики - Ви навіть називаєте початком нової ери. Чи стала ця "нова ера" шоком для Вас, чи Ви цього очікували?

Ґоліне Атай: Ознаки змін були помітні вже в 2012-2013 роках: масивний наступ на громадянське суспільство, обмеження свобод, дії поліції проти учасників протестів, загрози офіційних представників влади, затримання, дезінформаційна пропагандистська кампанія в державних ЗМІ... Ще тоді я вперше побачила, як було організоване святкування 9-го травня, і меседж цієї хореографії справив на мене відповідне враження. 9-е травня, офіційно "День перемоги" над нацистською Німеччиною, інсценований з великими витратами сил і засобів, виглядав для мене як "День війни". Демонстрація сили і бездумні популістські гасла "Можемо повторити!" і "На Берлін!" свідчать, що йдеться не про те, щоб відвернути війну, уникнути повторення її жахів. Замість цього, особливо починаючи з 2014 року, ми бачимо реваншистську позу: мовляв, війна - це добра справа! Загалом тривожні знаки були. Але те, з якою швидкістю, з якою силою все це повернулося, виявилося, звичайно, і для мене несподіваним.

Книжка Ґоліне Атай Правда - це ворог швидко стала бестселером в Німеччині
Книжка Ґоліне Атай "Правда - це ворог" швидко стала бестселером в Німеччині

В одному з Ваших останніх телесюжетів з Москви йшлось про людей, які виїжджають з Росії. Це дуже різні люди: політичні активісти, журналісти, підприємці, молода інтелігенція. Як Ви вважаєте, вони їдуть з надією, що в більш-менш визначеному майбутньому щось зміниться?

Мені здається, що люди, яких я знаю, залишали Росію без надії на те, що там щось суттєво зміниться в найближчому майбутньому. Деякі їдуть не так далеко, скажімо, в прибалтійські країни, щоб частіше бувати в Росії. Але духовно російська влада їм чужа. Для людей політично активних, для журналістів, безумовно, важливий фактор безпеки. За час правління Путіна було вбито майже три десятки журналістів, я вже не кажу про інші форми залякування. Однак більшість керується іншими мотивами. Люди хочуть надійного, міцного майбутнього для себе, майбутнього, в якому можна було б себе реалізувати, де правила гри визначені і зрозумілі, де їх дотримуються всі, де власність захищена, де можна спокійно робити свою справу і опікуватися своїм бізнесом. Все це відіграє дуже важливу роль.

Ви багато цитуєте в своїй книжці академіка Сахарова. Він жив за інших часів, за іншої політичної системи. Ви вважаєте, що він знову актуальний?

Скажімо так: зберігся тип людини, що виросла, сформована за радянських часів. Тридцять років тому революції духу, кардинального перевороту в світогляді, поглядах, переконаннях, способі мислення в Росії не відбулося. Усе те саме, як і раніше, передається від покоління до покоління. 25-30 років тому не вийшло критично переосмислити свою історію, по-новому поглянути на своє минуле. Старше і середнє покоління багато в чому і мислить по-старому. У них залишилося - або повертається - старе ставлення до фактів: це нам не потрібно, не кажіть про це. Факти ролі не відіграють, наша правда від них не залежить. І ми навіть пишаємося тим, що факти не важливі, нам добре з дезінформацією, вона легітимізує нашу політичну систему. Зовсім молоде покоління, яке виросло вже за Путіна, звичайно, інше. Його відрізняє, крім усього іншого, амбівалентність. З одного боку, я патріот (патріотка), люблю Росію, але з іншого - бачу, що на Заході краще, що там більше можливостей і для мене особисто. З одного боку, я б хотів (або хотіла) жити в Росії, але з іншого: там нічого суттєво не змінюється. Як піде розвиток цього молодого покоління далі - ось що цікаво.

DW.COM
Штаб ООС: На Донбасі загинув один український військовий
Німецька журналістка Ґоліне Атай: Некласичні репортажі про війну
Як пропаганда Кремля впливає на роботу німецьких журналістів
Ваша книжка дуже критична не тільки щодо Путіна і його політики, але і щодо Німеччини. Два основні чинники, що визначають німецько-російські відносини, - це, як Ви пишете, страх і провина. Не надто вдалі передумови для міцних відносин...

Часом створюється враження, що німецька зовнішня політика, як і раніше, виходить тут з пріоритетів 1970-х років. Але хіба можна порівнювати Радянський Союз того часу з сьогоднішньою Росією? Багато в чому не можна. Зокрема, радянська зовнішня політика, боюся, була навіть більш передбачуваною, ніж сьогоднішня політика Росії. Зараз, наприклад, багато перекладається на якісь приватні фірми, вірні Кремлю і людям з оточення Путіна, на військові агентства, на нібито місцевих сепаратистів тощо. Це фактор, який важко піддається контролю, в тому числі контролю Кремля. У будь-якому разі я думаю, що центральна концепція "русского мира" працюватиме і в найближчому майбутньому. Путін не віддасть того, що вже забрав: Крим, частина Східної України. Адже на Донбасі жодного миру немає. Зараз знову більш інтенсивними стали бойові дії, стало більше вбитих і поранених. Це фронт. І коли я звідти робила репортажі (2014-2016 роки. - Ред.), там стріляли, і зараз там стріляють.

Як Ви вважаєте, що повинно змінитися в політиці Німеччини щодо Росії?

Я не політикиня, яка висуває політичні вимоги, я журналістка. Тому якщо говорити про те, що я хотіла б змінити в Німеччині, то я побажала б, щоб німецька громадськість з великою увагою і більшою серйозністю цікавилася висвітленням подій, що відбуваються в Росії, Україні, інших країнах Східної Європи, а не тільки передусім тим, що відбувається на Заході, в ЄС і США. Зрозуміти, що Україна - це не Росія, повинні не тільки в Росії. І деяким німцям час, нарешті, це усвідомити. Стара політична карта світу з "однією шостою суходолу" все ще сидить в головах. Тим часом, Україна давно вже - суверенна держава, що відокремилася від Москви і юридично, і духовно. Певну роль в стійкості такого роду мислення в Німеччині відіграє, звичайно, її історична відповідальність за мільйони жертв Другої світової війни. Але не можна ж некритичність стосовно політичної системи Росії та її сьогоднішніх суспільних реалій завжди пояснювати цим аргументом! Саме навпаки: історична відповідальність німців (до речі, не тільки перед Росією, але і перед народами інших сьогодні незалежних республік колишнього СРСР) повинна змушувати нас особливо критично ставитися до політики реваншизму, від кого б вона не виходила.

Німецька журналістка: "Путін не віддасть того, що вже забрав"

Ім'я та обличчя Ґоліне Атай знайомі мільйонам німецьких телеглядачів. Відому журналістку справедливо вважають експерткою з питань України і Росії. Ґоліне Атай - в інтерв'ю DW.

П'ять років - з 2013 по 2018 роки - Ґоліне Атай (Golineh Atai) пропрацювала в Москві кореспонденткою ARD, першого каналу німецького телебачення. Вона народилася в Ірані та виросла в Німеччині, знімала в Москві і в російській провінції, в Києві та на сході України. Атай здобула за свою роботу безліч нагород і в 2015 році була визнана журналісткою року в Німеччині. Зараз у видавництві Rowohlt вийшла її книжка, що миттєво стала бестселером. У її центрі - події в Росії, безпосереднім учасником яких була Ґоліне Атай і про які вона розповідала німецьким телеглядачам, сьогоднішні політичні реалії. Дуже критична книга називається промовисто: "Правда - це ворог". DW поспілкувалася з авторкою.

DW: Ті п'ять років, які Ви пропрацювали в Москві, були часом разючих змін в Росії. 2014 рік - рік анексії Криму, початку війни у Східній Україні, початку більш жорсткої зовнішньої політики - Ви навіть називаєте початком нової ери. Чи стала ця "нова ера" шоком для Вас, чи Ви цього очікували?
Ґоліне Атай: Ознаки змін були помітні вже в 2012-2013 роках: масивний наступ на громадянське суспільство, обмеження свобод, дії поліції проти учасників протестів, загрози офіційних представників влади, затримання, дезінформаційна пропагандистська кампанія в державних ЗМІ... Ще тоді я вперше побачила, як було організоване святкування 9-го травня, і меседж цієї хореографії справив на мене відповідне враження. 9-е травня, офіційно "День перемоги" над нацистською Німеччиною, інсценований з великими витратами сил і засобів, виглядав для мене як "День війни". Демонстрація сили і бездумні популістські гасла "Можемо повторити!" і "На Берлін!" свідчать, що йдеться не про те, щоб відвернути війну, уникнути повторення її жахів. Замість цього, особливо починаючи з 2014 року, ми бачимо реваншистську позу: мовляв, війна - це добра справа! Загалом тривожні знаки були. Але те, з якою швидкістю, з якою силою все це повернулося, виявилося, звичайно, і для мене несподіваним.
В одному з Ваших останніх телесюжетів з Москви йшлось про людей, які виїжджають з Росії. Це дуже різні люди: політичні активісти, журналісти, підприємці, молода інтелігенція. Як Ви вважаєте, вони їдуть з надією, що в більш-менш визначеному майбутньому щось зміниться?
Мені здається, що люди, яких я знаю, залишали Росію без надії на те, що там щось суттєво зміниться в найближчому майбутньому. Деякі їдуть не так далеко, скажімо, в прибалтійські країни, щоб частіше бувати в Росії. Але духовно російська влада їм чужа. Для людей політично активних, для журналістів, безумовно, важливий фактор безпеки. За час правління Путіна було вбито майже три десятки журналістів, я вже не кажу про інші форми залякування. Однак більшість керується іншими мотивами. Люди хочуть надійного, міцного майбутнього для себе, майбутнього, в якому можна було б себе реалізувати, де правила гри визначені і зрозумілі, де їх дотримуються всі, де власність захищена, де можна спокійно робити свою справу і опікуватися своїм бізнесом. Все це відіграє дуже важливу роль.
Ви багато цитуєте в своїй книжці академіка Сахарова. Він жив за інших часів, за іншої політичної системи. Ви вважаєте, що він знову актуальний?
Скажімо так: зберігся тип людини, що виросла, сформована за радянських часів. Тридцять років тому революції духу, кардинального перевороту в світогляді, поглядах, переконаннях, способі мислення в Росії не відбулося. Усе те саме, як і раніше, передається від покоління до покоління. 25-30 років тому не вийшло критично переосмислити свою історію, по-новому поглянути на своє минуле. Старше і середнє покоління багато в чому і мислить по-старому. У них залишилося - або повертається - старе ставлення до фактів: це нам не потрібно, не кажіть про це. Факти ролі не відіграють, наша правда від них не залежить. І ми навіть пишаємося тим, що факти не важливі, нам добре з дезінформацією, вона легітимізує нашу політичну систему. Зовсім молоде покоління, яке виросло вже за Путіна, звичайно, інше. Його відрізняє, крім усього іншого, амбівалентність. З одного боку, я патріот (патріотка), люблю Росію, але з іншого - бачу, що на Заході краще, що там більше можливостей і для мене особисто. З одного боку, я б хотів (або хотіла) жити в Росії, але з іншого: там нічого суттєво не змінюється. Як піде розвиток цього молодого покоління далі - ось що цікаво.
Ваша книжка дуже критична не тільки щодо Путіна і його політики, але і щодо Німеччини. Два основні чинники, що визначають німецько-російські відносини, - це, як Ви пишете, страх і провина. Не надто вдалі передумови для міцних відносин...
Часом створюється враження, що німецька зовнішня політика, як і раніше, виходить тут з пріоритетів 1970-х років. Але хіба можна порівнювати Радянський Союз того часу з сьогоднішньою Росією? Багато в чому не можна. Зокрема, радянська зовнішня політика, боюся, була навіть більш передбачуваною, ніж сьогоднішня політика Росії. Зараз, наприклад, багато перекладається на якісь приватні фірми, вірні Кремлю і людям з оточення Путіна, на військові агентства, на нібито місцевих сепаратистів тощо. Це фактор, який важко піддається контролю, в тому числі контролю Кремля. У будь-якому разі я думаю, що центральна концепція "русского мира" працюватиме і в найближчому майбутньому. Путін не віддасть того, що вже забрав: Крим, частина Східної України. Адже на Донбасі жодного миру немає. Зараз знову більш інтенсивними стали бойові дії, стало більше вбитих і поранених. Це фронт. І коли я звідти робила репортажі (2014-2016 роки. - Ред.), там стріляли, і зараз там стріляють.
Як Ви вважаєте, що повинно змінитися в політиці Німеччини щодо Росії?
Я не політикиня, яка висуває політичні вимоги, я журналістка. Тому якщо говорити про те, що я хотіла б змінити в Німеччині, то я побажала б, щоб німецька громадськість з великою увагою і більшою серйозністю цікавилася висвітленням подій, що відбуваються в Росії, Україні, інших країнах Східної Європи, а не тільки передусім тим, що відбувається на Заході, в ЄС і США. Зрозуміти, що Україна - це не Росія, повинні не тільки в Росії. І деяким німцям час, нарешті, це усвідомити. Стара політична карта світу з "однією шостою суходолу" все ще сидить в головах. Тим часом, Україна давно вже - суверенна держава, що відокремилася від Москви і юридично, і духовно. Певну роль в стійкості такого роду мислення в Німеччині відіграє, звичайно, її історична відповідальність за мільйони жертв Другої світової війни. Але не можна ж некритичність стосовно політичної системи Росії та її сьогоднішніх суспільних реалій завжди пояснювати цим аргументом! Саме навпаки: історична відповідальність німців (до речі, не тільки перед Росією, але і перед народами інших сьогодні незалежних республік колишнього СРСР) повинна змушувати нас особливо критично ставитися до політики реваншизму, від кого б вона не виходила.

Виталий Портников
57 мин. ·
Я знал, что российские политики давно сдурели на почве верноподданичества, но все же не думал, что до такой степени. Вот только задуматься: спикер Госдумы требует экстрадировать в Россию гражданина другого государства за то, что тот оскорбил Хуйла в эфире! А депутаты этого псевдопарламента требуют остановить поставки в Россию грузинских вин и минеральных вод только потому, что журналист оппозиционного - оппозиционного! - канала - оскорбил Хуйла в эфире. И весь этот идиотизм - с серьезным выражением раскормленных рож.
Они что, действительно не понимают, как выглядят со стороны?

А что делать с тысячами грузин на главной площади, скандирующих : " Хуйло - Хуйло"?

Ебанутая на голову

d3b1cdc80ba0f7f0926d2c6b9634f849.png

Два дня назад на канале Медведчука

4401d15e8912ab940b686c8a3c014fd3.png

Новий російський фейк про СБУ, названо ім’я замовника з Кремля

"Ідіть у д*пу!" Соколова пригрозила NewsOne за телеміст із Росією

Українська журналістка Яніна Соколова жорстко розгромила телеканал NewsOne за план провести телеміст з пропагандистським російським "россия (страна-террорист) 24". Вона звернулася до журналістів, причетних до цього, з вимогою не продавати власну совість і майбутнє дітей.

Яскраве звернення телеведуча опублікувала на своєму YouTube-каналі і нагадала українцям, чим закінчується підтримка "русского міра" (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

"Якщо вам здається, що реванш проросійських сил в Україні настав, то вам не здається. Це саме так. П'ять років війни, анексія українських територій, брехня федеральних каналів Російської Федерації, яка щодня розповідає про те, що в Україні все погано і ми рухаємося у бік темряви і дна, і нам би слід було все ж замислитися над тим, як себе поводити. При тому, що РФ, роблячи війну на сході України, вкрала вже у нас із вами 13 000 загиблих і 30 000 поранених, мільйони переміщених осіб із території Донецької та Луганської області, з Криму — по всій країні. І раптом 2019 рік, 7 липня, у мережі з'являється ось таке відео, яке головний пропагандист федеральних каналів РФ Дмитро Кисельов доповнює фразами "незабываемо прильнуть", — обурилася Соколова.

Вона підкреслила, що телеміст "Треба поговорити", який 12 липня мають намір провести пропагандистський "россия (страна-террорист) 24" разом із NewsOne, просто неприпустимий. Адже трансляція каналу-пропагандиста на території України є абсолютно ненормальною. Соколова додала, що не розуміє, куди дивляться Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, СБУ та комітет, який займається пошуком і аналізом монополії.

Журналістка нагадала, що за останній час Віктор Медведчук, який є кумом президента РФ Володимира Путіна, скупив центральні інформаційні канали.

"Я хочу зараз звернутися до тих, хто називає себе журналістами всіх цих телеканалів. Щоб вони сіли ввечері вдома, подивилися на своїх дітей, визирнули за вікно і подумали, чи не буде так, що раптом в один прекрасний день під їхнім будинком стоятимуть люди в російській формі і з кулеметами. Мені хочеться сказати тільки одне — згадайте про свою совість, про те, в якій країні ви живете і в якій країні житимуть ваші діти. Пам'ятайте про те, що гроші — це річ тимчасова, а гідність — вона або є, або її немає. Я впевнена, що величезна кількість людей, які 12 липня побачать цей так званий телеміст, зроблять все можливе, щоб ваше життя, шановні журналісти телеканалу NewsOne, стало в цій країні нестерпним", — звернулася вона до інформаційних поплічників окупантів.

Крім того, не менш жорсткий посил Соколова адресувала росіянам, які досі продовжують заперечувати російську агресію в Україні та дивуються, чому українці не хочуть миритися зі своїми вбивцями.

"Ми ніколи не зможемо пробачити тих, хто знущався з наших хлопців, тих, хто забирав життя у 13 тисяч солдатів, тих, хто забрав наші території, тих, хто сюди приїхав як мародери, терористи, щоб за гроші вбивати людей, які живуть в моїй країні. Нам не треба з вами говорити — ми з вами тоді заговоримо, коли ви віддасте нам території, коли ви вибачитеся і коли ви компенсуєте нам весь той збиток, який завдали за останні п'ять років", — сказала вона.

"Забирайтеся з нашої території, забирайтеся з наших голів у вигляді медіаресурсів Віктора Медведчука і покайтеся! Це найкраще, що ви можете зробити! Це звернення до тих росіян, до яких ще не дійшло, що війну на території України веде Кремль і його медіаресурси в тому числі. Тому словосполучення, яке Кисельов вжив, анонсуючи ефір 12 липня під назвою "Незабываемо прильнете", — ідіть у д*пу, Дмитре Кисельов", — емоційно підсумувала вона.

Серіальні наративи російської пропаганди (короткий розбір польотів)

Ганна Шеляг

Пропоную обговорити злободенну тему пропаганди як елементу гібридної війни на давно не свіжому, але, на жаль, досі актуальному прикладі — серіалі «Слуга Народу».

Цей телепродукт є прикладом якісної пропаганди, ретельно прихованої за добре прописаним сюжетом, хорошою грою акторів та достатньо адекватною сатирою. Це вам не топорні програми Кисельова і не примітивні непристойності шоу «Квартал 95» чи серіалу «Свати» — це тонша і небезпечніша інформаційна зброя. Пропаганда тут здебільшого подається таким чином, щоб глядач засвоював її у фоновому режимі, слідкуючи за захопливими пригодами симпатичних йому головних героїв (sweet hook — солодка приманка, як називають цей прийом американці).

Щоправда, у третьому сезоні автори явно поспішали і втратили гостроту, але це навіть посилило вплив пропаганди на цільову аудиторію, добре підготовлену першими двома сезонами.

Звісно, я не претендую на детальний аналіз усіх політичних меседжів, закладених у цей серіал. Пропоную лише коротко зупинитися на найбільш актуальних, на мій погляд:

1. Міжнародні організації — ворог України, не менш злісний, ніж олігархи

1.1 Люди без облич — образ закулісся.

У першому сезоні олігархи не мають облич. Їх троє, але жоден не є повноцінним персонажем — вони разом складають триєдиний образ, наділений стандартними рисами будь-якої мафії. Глядач бачить лише окремі знакові елементи: коштовні перстні, екзотичні страви, шикарні інтер’єри. У третьому сезоні цей самий режисерський прийом застосовано до членів умовної міжнародної організації: у кадрі лише круглий стіл, склянки води, окуляри та документи, а за кадром — англійська мова. Атрибути мафії замінюються атрибутами дипломатії — і з’являється новий образ злісних маніпуляторів, які жадають підкорити Україну власним інтересам.

1.2 МВФ — боргова жопа (пардон, яма)

Протягом майже половини другого сезону президент Голобородько чого тільки не робить заради підписання договору з МВФ, щоб зрештою послати представника цієї організації в жопу. Хамство і зрада? Ні, що ви — це велика перемога молодого президента над хитрими маніпуляторами, адже виявляється, що домовленість із Фондом — це кабала, яку західні держави вигадали для того, аби наживатися на стражданнях залежного від них народу, а всередині України вона вигідна лише підступним баригам.

1.3 І засоби нічим не кращі

Міжнародні організації об’єднують з олігархами не лише цілі, а й методи їх досягнення: великі гроші, особисті пов’язання, любовні інтриги та обман простих виборців. Вони навіть звертаються до послуг одного й того самого наскрізного персонажа: «есть такой человек» — каже умовний член світової закуліси, запрошуючи до посередництва у вирішенні українського питання колишнього представника олігархії у Верховній Раді.

2. Федералізація — не проблема для України

2.1 Причина розколу — корупція

Розкол України на 28 частин відбувся після того, як мафія втратила контроль над своїми маріонетками в уряді. Кожен зі старих політиканів відчув, що йому розв’язали руки — і почалася боротьба особистих амбіцій. Це природне продовження корупційних схем, тільки предметом «дерибану» стали вже не міністерські портфелі, а цілі регіони. До чого тут зовнішнє втручання? Це українські політичні еліти між собою перегризлися — адже корупцію не побороли. А до чого тут Голобородько? Винні попередники, які не давали йому працювати, а потім взагалі позбавили влади.

2.2. Засіб розколу — штучний ідеологічний поділ

Взагалі вся ідеологія — повна туфта. Демократія, патріотизм, воля народу — це пусті слова, які політикани звикли використовувати для прикриття реальних мотивацій своїх рішень (різноманітних бізнесових інтересів). Мовні та релігійні питання — це вигадки, які цинічні урядовці з подачі олігархів нав’язують українцям, щоб їх розсварити, адже розрізненими людьми легше маніпулювати.

2.3 Подолати розкол дуже просто

Для цього потрібний всього лише чесний та мудрий президент. Він зуміє довести економіку до розквіту — і тоді жадібні місцеві «князьки» просто не зможуть відмовитися від об’єднання заради добробуту. Яким чином він це зробить? Звідки візьме ресурси та початковий капітал? Як змусить усіх поголовно працювати чесно? Куди взагалі з третього сезону поділася трійця олігархів? Усе це неважливо. Головне, що президент слухає і розуміє свій мудрий народ, тож вони разом легко здолають штучний розкол країни.

3. Єдина справжня чеснота політика — чесність

3.1 Щирість компенсує будь-який зальот

Досвід, освіта, інтелект, рівень культури — все це не має жодного значення. Тим більше, не має значення програма, принципи, переконання (як уже було сказано, вся ідеологія — туфта). Єдина реальна перевага недосвідченого мрійника Голобородька — ідеальна чесність (так і тягне згадати російського класика Достоєвського: ідеально чесний персонаж приречений виглядати ідіотом). Усі зальоти молодого президента компенсує щирість, з якою він їх робить. А істерити — це взагалі норма для очільника держави, головне — народ це добре сприймає.

3.2 У команді головне — довіра

Ідеальний кандидат у міністри, та й взагалі на будь-яку державну посаду — людина, на яку можна покластися. Ідеальна команда здатна побороти корупцію, свавілля олігархів, інтриги світової закуліси та будь-які інші загрози виключно за рахунок міцної та надійної взаємної довіри. Головне — аби народ повністю віддався на волю свого президента й беззастережно приймав будь-які його кадрові рішення.

4. Інші важливі аспекти

4.1 Их там нет

Україна з серіалу 2015-2019 років ніколи не вела війни з Росією. На лекції з історії у 2049 році не згадується жодна війна, зовнішня агресія чи окупація. Україна пережила аж шість майданів, анархію, розпад, потім реінтеграцію, але ніяких ихтамнетов в її історії не було. Росія та Путін згадуються лише у кількох доволі невинних жартах, без поваги, але нейтрально, як і решта країн-сусідів. А російська мова в Україні — просто одна з мов, нею спілкується частина громадян (власне, більшість, включно з президентом). А до чого тут Путін?

4.2 Журналістика не буває чесною

Чесними в ефірі можуть бути лише незалежні блогери або коміки, але таких в Україні обмаль. Журналісти бувають лише куплені, а якщо хтось із них таким не виглядає – шукай каверзи (наприклад, любовних зв’язків). Усі телеканали належать олігархам, усі телешоу контролюються ними, а за самодіяльність редакторів просто виганяють. Отже, вірити жодному великому інформаційному ресурсові країни не можна — лише незалежним ютуберам.

4.3 Порошенко — огидна пародія

Третій сезон починається із присяги неймовірно бридкого нового президента. Молочний магнат, який страждає на несприйняття лактози, палкий християнин, який поза ефіром каже «моє віросповідання — бізнесмен», власник «Третього Каналу», ініціатор схеми «Амстердам+», любитель відпочинку на Мальдивах… Щоправда, характер, біографія та передісторія цього персонажа — повна протилежність п’ятому президентові реальної України, але то вже деталі. Головне — натяк грубий і конкретний, персонаж огидний, народ проти нього організовує новий майдан.

Замість висновків — важливі нагадування:

Головний сценарист, він же режисер, він же креативний продюсер серіалу «Слуга Народу» — громадянин Росії і живе у Москві.
Українські олігархи, включно з Коломойським — не автори, а персонажі серіалу, причому реальні автори дозволяють собі дуже вільно розпоряджатися їхніми долями.
Персонаж Голобородька написаний спеціально під актора Зеленського. Для наївного виборця це ідеальний образ, а для марнославного гаранта (на час зйомок ще кандидата) — ідеальна роль. А для цинічних властолюбних сценаристів із Кремля — ідеальний засіб розширення своєї влади.

порошенко его пять лет не замечал, шо не удивительно.
хотя, с каких это пор быть кумом Хуйла , это уголовное преступление?
При Порошенко Мертвечук не отсвечивал, а при твоем Зе развернулся в полный рост.
Зе посадит Мертвечука? - это к тебе прямой вопрос.

ну и не горевал.
ахметка он ваще расцвел пышным цветом при порошенке - два антиукраинских бизнес партнера ахметов и порошенко неплохо заработали за пять лет на крови.
и шо?
Чего Мертвечук голову поднял, малоросс? Когда его Зе посадит? Когда Зе посадит олигарха Беню обворовавшего Украину на 5млрд?

Шо, опять казачок пушилинский заглянул?
Ну и?, парочка людей нахуй пошлют, еще пару
человек говном обзовут, утрется копрофил и вприпрыжку
побежит по форуму озорничать обтекая:рл:
В чем прикол, хз..

8ad0431bf4c15b66c6c8fc9a63640506.jpg

aeb097e4b7713859b9e1c76c6f5f4d8f.jpg

bbe5d27a3de6f47041ccb98bd0e5939d.jpg

10686f86374bf25ebb9cbb8da449e764.jpg

gea6ee.jpg

b1bc3efcb048163324d06827ba2e0fca.jpg

6320d30902e38361fa83b41b4122bf21.jpg

98d376f536e0a8540ec69f0d7183143f.jpg

Зе слабак.
он даже порошенка не посадил до сих пор - открытого украиноненавистника.
шо там про медведчука говорить...
У тебя Порошенко в каждом предложении) бедняга
Зе тебя устраивает так как ведет к вожделенному объединению с северными братьями!!

Назад
Зверху Знизу