Статус: Офлайн
Повідом.: 28655
Повідом.: 28655
Дмитро Вовнянко
Серед інших фетишів якими живе наше суспільство є один який я вважаю ну просто дрімучим пережитком совка. Це - обряд щовихідних їздити на дачу, копати город і садити картоплю та інші овочі/фрукти.
Економічно - абсолютне марнотратство. Розумні люди вже давно підрахували, що вирощування овочів/фруктів, враховуючи постійні поїздки, виходить дорожче ніж купити готові.
Хочете точно знати що їсте? Знайдіть фермера якому довіряєте і купуйте у нього. Бажано - кількох, аби створити серед них конкуренцію.
Дихати свіжим повітрям? Поясність мені як до цього дотичне дихання пилюкою під час переконування землі і вдихання добрив?
Я їй Богу не розумію навіщо людині з вищою освітою, механікові,програмістові, фінансистові або менеджеру з продажів освоювати ще одну професію - селянина, і витрачати власний корисний час на збиткову низькокваліфіковану працю?
У вас тяга попрацювати? Візьміть до дому шабашку і заробіть грошей. Купіть на ті гроші у фермера огірки та цибулю, і цим ви зробите добра набагто більше ніж вирошуючиті огірки самотужки. Ви - створите корисний товар або послугу. Фермер - заробить грошей. Всі задоволені. Хіба погано?
Я розумію, якщо людина займається огородництвом бо це їй подобається. Бо це - хоббі. Але вибачте, хоббі це коли ти займаєшся тим, що подобається ТОБІ. Якщо ти примушуєш тим самим займатися свою другу половину і дітей - це ніяке не хоббі, це чисте насилля. Я хоч ріжте, не розумію навіщо дитині, що виросла в місті початку 21 ст. замість піти в театр, почитати розумну книжку, або зустрітися з дівчиною/хлопцем, їхати гратися в селюка 17-го ст?
Так, це було виправдано в часи совка коли овочів або не було, або вони продавалися такої якості що хоч сядь і плач. Але зараз? Коли продуктів - завали?
Одна з найбільших проблем нашої країни в тому, що ми не розвиваємося. Що пересічний наш громадянин ні фіга не думає про те, як поліпшити якість власної праці. На мою думку, звичка працювати селянином паралельно з роботою інженера-електронщика, одна з причин цього.