Олег Басилашвілі розкритикував пропаганду ненависті на російському телебаченні
Олег Басилашвілі. Фото: minval.az
Народний артист СРСР Олег Басилашвілі в інтерв’ю агентству «Росбалт» розкритикував пропаганду і розпалювання агресії на російському телебаченні.
«Я б хотів, щоб мерзотники, які зараз мусують тему протистояння, самі опинилися в смертельному бою. Щоб хоча б одного з них покласти в окоп, на передову. Я маю на увазі всіх, хто волею чи неволею роздуває протиборство, агресію і війну», – зазначив він.
На думку Басилашвілі, і війна на Донбасі, і проблема Криму викликані загальним нагнітанням ненависті.
«Так, Росія – держава ще молода, ми почали розвиватися значно пізніше, ніж європейські країни. Але, напевно, ми теж повинні слідувати в руслі моральності, а не гуркоту зброєю і залякування всіх і вся. Мені соромно, що наша країна зараз стоїть в одному списку з Іраном і Північною Кореєю... Яким чином моя велика, прекрасна батьківщина опинилася в цьому ряду? До чого ж ми її довели?» – скаржиться актор.
Басилашвілі каже, що йому «моторошно спостерігати» за людьми, які беруть участь в «годинах ненависті» по телебаченню.
«Відчуття, що у нас в Росії все в абсолютному порядку, а головна наша турбота – доля України і США. А що в селянки голопупенької з якого-небудь пересічного села, де залишилися всього три жилі хати, заробіток 4-3 тисячі рублів, та й ті в неї онук відбирає на пропій, – це нікого не хвилює. Ось що найстрашніше!» – заявив він.
Актор вважає, що пропагандистів в судовому порядку потрібно карати за розпалювання ненависті.
«Свобода і вседозволеність – це різні речі. Що якщо я піду в дитячий сад і почну там лаятися матом? Мене за таке повинні посадити до в’язниці. Свобода слова має на увазі відповідальність мовця за те, що він промовляє. Ряд положень Кримінального кодексу і Конституції обмежують свободу слова певними рамками. Те, що ми домоглися її, – з одного боку, добре. Люди говорять те, що думають. І нехай говорять. Але коли свобода перетворюється в цирк і в школу ненависті – це огидно», – наголосив Басилашвілі, повідомляє Znak. Читайте більше тут:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.