Статус:
Повідом.: 10333
Повідом.: 10333
26.12 последние выборы президента Украины.
проект 4180 проголосован и подписан.
так что имеем теперь парламентскую республику Украина.
в 2007 мы голосуем за депутатов и в течении месяца они выбирают нам президента. так что мы выбираем 26.12 всенародного президента последний раз и до 2007 года, когда будет выбрана новая ВР
так вот. исторический момент.
не знаю даже радоваться или огорчатся. как я и говорил, народу, больше такое отвественное дело, как выборы президента, не доверят.
выдержки из законопроекта.
полный текст законопроекта
Посилання видалено
проект 4180 проголосован и подписан.
так что имеем теперь парламентскую республику Украина.
в 2007 мы голосуем за депутатов и в течении месяца они выбирают нам президента. так что мы выбираем 26.12 всенародного президента последний раз и до 2007 года, когда будет выбрана новая ВР
так вот. исторический момент.
не знаю даже радоваться или огорчатся. как я и говорил, народу, больше такое отвественное дело, как выборы президента, не доверят.
выдержки из законопроекта.
Президент України вважається обраним, якщо за його обрання шляхом таємного голосування проголосувало не менш як дві третини від конституційного складу Верховної Ради України.
Президент України обирається на строк п'ять років
1. Зміни до Конституції України, що вносяться Законом України від ________________ "Про внесення змін до Конституції України", набирають чинності через чотири місяці після його прийняття Верховною Радою України за винятком випадків, передбачених цим розділом.
2. Чергові вибори конституційного складу Верховної Ради України у кількості 450 народних депутатів України проводяться у 2007 році на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування на засадах пропорційної системи з обранням народних депутатів України в багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі за виборчими списками кандидатів у депутати від політичних партій, виборчих блоків політичних партій відповідно до закону.
3. Президент України відповідно до змін до Конституції України, внесених цим Законом, обирається Верховною Радою України в останній четвер жовтня 2004 року.
Наступні вибори Президента України проводяться згідно з Конституцією України в місячний строк після набуття повноважень Верховною Радою України, обраною у 2007 році.
4. Президент України набуває повноважень відповідно до цього Закону після вступу на пост за результатами виборів Президента України у 2004 році.
Повноваження Президента України, обраного у 2004 році, припиняються з моменту вступу на пост новообраного Верховною Радою України Президента України у 2007 році.
полный текст законопроекта
Посилання видалено