Поїздка на авто Харків-Чорногорія

Взятку полицейские просили??
 
День шостий. Частина перша.
Гоп-стоп або «Не ходите деточки в Боснию гулять :)»


Маршрут: Макарська (Хорватія) – Боснія і Герцеговина (БіГ) – Сень (Чорногорія);
Протяжність – 343 км.;
Час в дорозі – 10:00;
Вартість пального в країні (БіГ): бензин А-95 – 1,18 євро, газ – 0,6 євро;
Час простою на кордоні – 30 хвилин на в’їзді до БГ і 1 година на в’їзді до Чорногорії;
Обов’язкові платежі в країні – Хорватія оплата за автобан біля 15 євро та 2,5 євро тунель в Чорногорії (4 км.);
Вартість готелю в м. Макарська – 40 євро на добу або 240 євро на 6 діб.

Встали зранку в Макарському. Покупатися вже не встигали, тому залишили номер і пішли гуляти. Хоча я встав раніше всіх і вже два рази погуляв. Я ж був за кермом. А там краще відпочивається :) Пару годин погуляли та перед дорожкою заїхали в Лідл скупитися. Скупилися так, як скуповується циганський табір. Чек мені видав приговор: платити 1800 гривень. Майн Год (ну по англійські означає мій Бог)!

Но ранок був добрий. Жінка поруч, діти позаду, попереду автобан. Лише машинка трохи стогнала, коли їхали на гору. Я б теж стогнав, бо були завантажені так, що авто просіло досить низько. Доїхали до кордону з Боснією і Герцоговиною. Постояли трохи та заїхали на заправку. Заправились газом та обов’язково перевірили тиск в шинах. Попили кави. До речі кава тут була найсмачніша за весь час. Хоча я замовляв капучіно, вони мені дали щось схоже на еспрессо з молоком.

І ось поїхали ми новою країною. Країна ну дуже бідненька. Відбійники на дорогах такі іржаві, що мабуть фарби ніколи і не бачили. Великих ям звісно не було, але було таке, що три рази об’їжджали ділянки з вічним ремонтом доріг. Багато будинків покинуті. Земля яскравого коричневого кольору. Скрізь камні. Скрізь перемішані мечеті та православні храми. А один раз навіть побачив костел. Якщо б не було потоку автівок в обидві сторони, то я б подумав, що заблукав. Але ні, їхали ми за допомогою оф-лайн карти Гугл мапс. Інтернет в мене закінчився, да і в цій країні він в роумінгу зовсім не надавався. А хвилина розмови коштували 100 гривень. Мені просто пощастило, що ці хвилини мені не знадобилися :)

Ну шо, дочитали? Цікаво? Сам, як пишу, аж руки трусяться :)
І ось заїжджаємо ми в село серед гір. Діточки гуляють, купаються. Їду не дуже швидко, бо по перше дорога не дозволяє, а по друге скрізь люди. Попереду мігнула машинка, мабуть на кочці блимнула. І ось закінчується село, мене обганяє машина з Нідерландів, а попереду поліція. Зупиняють його та мене. Гарні такі поліцейські, кобура збоку. Перший поліцейській після нетривалої розмови з водієм з Нідерландів відпускає його. А другий просить мене права, та починає показувати, мені на мої босі ноги та казати, що мені заборонено так їхати. Дивно, не бачив в правилах, як мені їхати – босим чи обутим. Може ще хіджаб одягнути? Відбувається діалог з сумішшю англійської та української мов:
- П: звідки Ви?
- Я: Україна.
- П: Аааааа, Україна! Даст іст фантастіш! Ви находка для мене! (це я переводжу його внутрішні емоції). Ви їхали 50, а винні були їхати 40, порушили правила.
- Я: я нічого не порушував!
- П: Вийдіть з машини. Ось у нас є радар, бачите, він зафіксував перевищення швидкості. Кам ту, ідіть сюди. Ідіть. (так зазвичай робили наші колишні мєнти).
І я бачу, що на торпеді встановлено їхній радар. У нас в машині таких радари чотири! Тільки у нас Ксіомі, а у них якої марки не знаю :) На допомогу кличу старшу доньку та прошу перевести йому, що я хочу:
- Я: добре, давайте мені роздруківку, де я порушив і будемо розбиратися. Я нічого не порушував!
Я почав дуже нервувати, перейшов на підвищений тон. Той, що мене зупинив, відійшов та теж почав нервувати, стукати моїми правами об кришу своєї автівки. Підійшов перший.
- П: радар не у нас, а там був в селі. Ви не так зрозуміли. Десь там, далеко Ви порушили. А у нас тут показує на телефоні.
- Я: нічого платити не буду, показуйте, де порушив.
- П: Заспокойтесь та дайте мені договорити.
Поліцейский наказав мені заспокоїтися, а сам, як я вище написав, весь час руками ліз поправляти свою кобуру. Оксана побачила це, та зовсім як то кажуть «упала на измену».
- П: їдьте 90 км. вперед і там вам роздрукують Ваше порушення і будете там розбиратися.
І відпустив. І почалося жіноче: «Я тобі говорила, я тебе попереджувала. Нас посадять. У нас діти в машині. Ми тепер банкрути. Що з нами буде? Їдь 30 км., ні – їдь 20 км.».
А я їду і розмірковую. Радарів не бачив, особливо не порушував, норвежця поліцейські відпустили просто так, до тапок причепився, радар – не радар, платити десь попереду. Але ж таки нервую і рахую, скільки ж платити той штраф. Тим паче на вухах сидить дружина із плачем Ярославни. Я намагаюсь її заспокоїти, але марно.
І ось ми доїжджаємо до їх «автобану», де стоїть поліцейській. Він нас не чіпав. Доїжджаємо до кордону. І ось він час ікс. Черга поменше, ніж в Україні, але часу займає не мало. І ось віконце прикордонника, він сидить ну дуже засмучений. Подивився паспорти та віддав назад. А в очах такий сум. Не у мене – у нього. Може він прощаватись з нами не хотів? А може бути щось знав? Історія про це мовчить. Далі буде.

bbd5fd.jpg
7fbjff.gif
1babjj.jpg
cj4bgh.gif
fjc2ce.jpg
deh4be.gif

fd3fgj.jpg
5hgjhj.gif
1fgdga.jpg
ecbdf3.gif
b5cgaa.jpg
fbj6dd.gif
 

Вкладення

  • 7fbjff.gif
    7fbjff.gif
    43 байт · Перегляди: 2
  • bbd5fd.jpg
    bbd5fd.jpg
    6.4 КБ · Перегляди: 7
  • b5cgaa.jpg
    b5cgaa.jpg
    6.2 КБ · Перегляди: 4
  • ecbdf3.gif
    ecbdf3.gif
    43 байт · Перегляди: 4
  • 1fgdga.jpg
    1fgdga.jpg
    6.4 КБ · Перегляди: 4
  • 5hgjhj.gif
    5hgjhj.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • fd3fgj.jpg
    fd3fgj.jpg
    6.1 КБ · Перегляди: 4
  • fjc2ce.jpg
    fjc2ce.jpg
    7 КБ · Перегляди: 5
  • cj4bgh.gif
    cj4bgh.gif
    43 байт · Перегляди: 4
  • 1babjj.jpg
    1babjj.jpg
    7.6 КБ · Перегляди: 5
День шостий. Частина перша.
Гоп-стоп або «Не ходите деточки в Боснию гулять :)»



А другий просить мене права, та починає показувати, мені на мої босі ноги та казати, що мені заборонено так їхати. Дивно, не бачив в правилах, як мені їхати – босим чи обутим. Може ще хіджаб одягнути?
к слову сказать, не знаю, что написано в ПОД Боснии и Герцеговины, но в целом по ЕС управление транспортным средством босиком и в обуви без задником, типа сланцев, запрещена и катается штрафом.
В Германии за спасибо ты точно бы не уехал, а заплатил бы штраф на сумму, равную твоим пару чекам из Лидла. Поэтому, советую быть таки более внимательным в некоторых вопросах.
 
к слову сказать, не знаю, что написано в ПОД Боснии и Герцеговины, но в целом по ЕС управление транспортным средством босиком и в обуви без задником, типа сланцев, запрещена и катается штрафом.
В Германии за спасибо ты точно бы не уехал, а заплатил бы штраф на сумму, равную твоим пару чекам из Лидла. Поэтому, советую быть таки более внимательным в некоторых вопросах.

Этот вопрос потом внимательно изучу. Но думаю, что при малейшей возможности он бы меня штрафонул.
А на самом деле босиком педали чувствуешь лучше, чем в обуви. Как продолжение своего тела.
 
спасибо за отчет, с интересом читаю !!
 
"говорила мне мама никогда не ездить без waze"))
(перефразировка цитаты из фильма "попутчик")
хотя действительно с роуминговым инетом в боснии напряженка
 
Тс, Оч интересно! Пиши еще и давай бОльше фото!
 
"говорила мне мама никогда не ездить без waze"))
(перефразировка цитаты из фильма "попутчик")
хотя действительно с роуминговым инетом в боснии напряженка

На Waze я обиделся, он то тормозил, то тоже куда-то заводил. Плюс я тут в Черногории начал догадываться, что все таки Гугл пустил меня в длинный объезд правильно ибо вот например вчера 11 км. я ехал ну минимум 2 часа. Треш еще тот. Украинский Крым с пробками по сравнению с Черногорией и рядом не стоял.
На той же границе БиГ с Черногорией в сторону БиГа очеередь пару км.

Фотки буду выкладывать, но не успеваю. Все хотим успеть. Вчера ездили на Скадарское озеро. Есть что тоже написать. Но обо всем по порядку.
 
«Я тобі говорила, я тебе попереджувала. Нас посадять. У нас діти в машині. Ми тепер банкрути. Що з нами буде? Їдь 30 км., ні – їдь 20 км.».
иногда мне кажется, что все женщины одинаковы:D

недавно ехал по молдове с водителем на машине компании.
навстречу тачка гражданская: мигает. а потом в зеркало видим, разворачивается и за нами. на лобаше красный маячек - менты.
останавливают нас и давай разводить: вы порушники, превысили скорость.
я точно видел што водила ехал 80-90, больше не позволяет убитая дорога.
а водила долбоеб: ааа! я не знал, спешил, виноват, отпуститеее..
ну я ж такой весь жосский: дорожный контроль украина! ващи документы, ваши доказательства! нихуя платить не будем, пишите протоколы, наш адвокат опротестует..
мент водителю: вы можете убрать этого господина, нам нужно поговорить наедине!
водила: пожалуйста, дай я договорюсь:рл:
похудел на 20 баксов, долбоеб.
пытался я ему донести минут 15, что взятки - это вообще плохо, а еще хуже - когда не виноват..
но по ходу есть такая категория людей - которые платит всегда. лох должен платить (с)
и что характерно всю дорогу пытался агитировать за зелю:ги:
 
День шостий. Частина друга.

Друга частина цього дня була вже не така цікава, але знову ж таки без проблем не обійшлося. Їхали Чорногорією ми вже вільно, забувши історію в БіГ. І ось ми доїжджаємо до містечок Strp, Рисан та Котор, звідки відкриваються фантастичні краєвиди. Заради цього ми і подорожуємо автомобілем. З вікна літака таке ви не побачите. Коли заїхали в ці міста чи поселення, то попали в пробки. І з цього моменту ми вже їхали, як міські люди їздять в пробках великими містами.
Потім ми проїхали Будву, Петровац і Гугл Мапс нас направляє в гори через Вирпазар. Ми наче американцям нічого поганого не робили, ми навіть їх не бачили. Але Гугл був невблаганний та направив через гори. Якщо їхати напряму з Петровац в Чань, то буде 11 км. Нам же показали шлях в 42 км. По перше, зайві 30 км. під вечір, а по друге, це по горам, замість того, щоб їхати по прямій. Може Гугл хотів нам показати краєвиди? Алеж не вночі, коли вже 21 година. Ох. Але, як потім вивилось, Гугл робив все правильно. Але то вже інша історія.

7jachb.jpg
deh7hg.gif
bj1gfa.jpg
ge0ggh.gif
7ebgff.jpg
ga8jee.gif

bdaad2.jpg
2adecc.gif
d5gbad.jpg
fhddj4.gif
chhh6j.jpg
ffedc6.gif

2egcbc.jpg
5gcgjc.gif
cgadj0.jpg
fh4jfh.gif
hb7jbb.jpg
e2gcdj.gif


Три карти: 1. Як їхали; 2. Як могли їхати; 3. Який крюк дали на фініші:
2jceda.jpg
jhaf1d.gif
1ehjec.jpg
cbg3dh.gif
c9bfef.jpg
9jaefh.gif
 

Вкладення

  • 1ehjec.jpg
    1ehjec.jpg
    5.1 КБ · Перегляди: 3
  • 5gcgjc.gif
    5gcgjc.gif
    43 байт · Перегляди: 4
  • cgadj0.jpg
    cgadj0.jpg
    10.7 КБ · Перегляди: 4
  • 2egcbc.jpg
    2egcbc.jpg
    9.5 КБ · Перегляди: 3
  • fh4jfh.gif
    fh4jfh.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • hb7jbb.jpg
    hb7jbb.jpg
    6.5 КБ · Перегляди: 3
  • 2jceda.jpg
    2jceda.jpg
    5 КБ · Перегляди: 3
  • jhaf1d.gif
    jhaf1d.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • cbg3dh.gif
    cbg3dh.gif
    43 байт · Перегляди: 5
  • c9bfef.jpg
    c9bfef.jpg
    4.1 КБ · Перегляди: 4
  • chhh6j.jpg
    chhh6j.jpg
    7.3 КБ · Перегляди: 6
  • fhddj4.gif
    fhddj4.gif
    43 байт · Перегляди: 5
  • d5gbad.jpg
    d5gbad.jpg
    8 КБ · Перегляди: 4
  • 2adecc.gif
    2adecc.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • bdaad2.jpg
    bdaad2.jpg
    9.1 КБ · Перегляди: 3
  • 7ebgff.jpg
    7ebgff.jpg
    8.5 КБ · Перегляди: 4
  • ge0ggh.gif
    ge0ggh.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • bj1gfa.jpg
    bj1gfa.jpg
    7.8 КБ · Перегляди: 4
  • deh7hg.gif
    deh7hg.gif
    43 байт · Перегляди: 4
  • 7jachb.jpg
    7jachb.jpg
    6.5 КБ · Перегляди: 5

Вкладення

  • ae1cgb.jpg
    ae1cgb.jpg
    74 КБ · Перегляди: 6
Зря не поехали ,как на 2 картинки.
Адриатическое шоссе входит в 10 красивейших дорог мира )))
 
Цікаво читати, чекаємо що далі буде.
 
День восьмий. Національний парк «Скадарське озеро».

Маршрут: Чань (Чорногорія) – Вирпазар - Murici beach – Бар - Чань;
Протяжність – 122 км.;
Час в дорозі – 12:00;
Вартість пального в країні (Чорногорія): бензин А-95 – 1,36 євро, газ – 0,56 євро;
Час простою на кордоні – не має кордону;
Обов’язкові платежі в країні – тунель 4 км. 2,5 євро;

День сьомий спали та купалися. Тому зупиняймось на восьмому.
Трохи поспали, але на пляж йти не цікаво, тому ми поїхали в національний парк «Скадарське озеро». На дворі було пекло, тому кондиціонер працював майже весь час. Ми проїхали Вирпазар, де нас намагалися зупинити та втюхати подорож на катері. І ось вузенька дорога, справа гори, зліва крутий обрив та десь далеко знизу озеро. Я їду по гугл картам, яке показало мені десь рибальське село.

І ось ми повертаємо, де повинно бути це село. А його все не має і не має. Закінчується асфальт… Але нас це не спинить, правда? :) Продовжуємо рухатися вздовж виноградників, пасіки... Пішли досить великі камінці. Дорога почала звужуватися. Ні душі… І щось мені показалось, що все ж таки треба зупинитись. Моє відчуття мене не обмануло. Ми зупинились і за кутом дорога різко пішла вниз, розмита, де мабуть тільки Нива і проїде. І ось ми побачили село. Но мабуть не те. Це село покинуте, черепиця просіла. Але шарм від цього місця заворожував. Трохи подалі видно було нову маленьку будову, але вона теж була покинута. Здавалося, що ось-ось з кущів вилізе якась мумія і трохи нам всміхнеться. Але на жаль такого не було. :) Все заросло. Скрізь росла ожина та інжир. Я пробрався крізь кущі, знайшов стару прогнилу лодку, з-за камінців подивився на озеро та пішов назад. Дружина нарвала ожини, а потім на обриві ми назбирали 2-3 кг. інжиру. Збирав я. Але куди його класти? Я зняв футболку та поліз його збирати. Ви їли коли небуть багато інжиру? Мабуть пам’ятаєте, як пече губи після нього? :) Отож. І почалося свербіння всього тіла від цієї стародавньої біблейської смоківниці. Біг на гору я дуже швидко… Умився водою, завів авто, включив кондиціонер та випив цетрину від алергії. Мама мія кергуду. Ні дня без пригод. Але потім все пройшло.

Поїхали далі. Автівка поважчала на 3 кг. за рахунок інжиру, тому це заспокоювало :) Треба вирішувати: далі їхати чи назад повертати. Вирішили таки проїхати 5 км. Але так не цікаво, бо що позаду ми знаємо, а що попереду – ні. Тому продовжили свій невідомий шлях і далі. І ось нас Бог нагородив за наші старанності. Ми побачили село, в якому був пляж. Спускалися ми до нього досить довго. Ось мечеть, ось село, ось віслюки та кози гуляють. І ми заїжджаємо на пляж, де дорога з гальки. І тільки но я зупинився, як машина передом погрузла в гальці. Ну да ладно, пішли купатися, а потім будемо розбиратися. Людей не багато: німці, італійці та серби. І ось на арену виходять «місцеві жителі»: корови, кози, віслюки. П’ють воду з озеру та сідають в тіні під деревом. Друзі, яка красота. Запах села, навкруги красота. Позаду гори, попереду озеро, гарненький пляж, поодаль ресторанчик, з мечеті доносились звуки муедзину.
Ми трохи покупалися та пішли в ресторанчик поїсти форелі та прошуто. 4 рибини, 4 кусочки прошуто, гарнір – холодна але смачна картопля коштували нам 31 євро. Потім я попросив витягти авто. Спочатку два чоловіки спробували витягти так, але марно. Тому витягували вже за допомогою троса та автомобіля. Грошей за це з нас не взяли. За що їм велике спасибі.
Ну а далі було не цікаво. Тільки інколи доносився візг… не гальм, а дружини, бо було таке, що ось-ось з-за повороту вискакувала автівка і чудом зупинялась перед моїм бампером. До речі, я перед кожним крутим поворотом сигналив, щоб попередити можливого зустрічного водія про те, що тут, крім нього є і я.
Доїхали до міста Бар, де зайшли в великий супермаркет Voli. Ціні там нам здалися більш високі, ніж в хорватському Lidl. Скупилися та поїхали баінькі. До наших апартаментів залишилось лише 11 км., але їхали ми їх ну дуже довго, думаю, що більше години. Вдома цей день ми закінчили гарною вечерею з інжиром та медовим вином, котре ми взяли з собою. Ось так і закінчився наш восьмий день «відпочинку».

a7ddhe.jpg
5fcdad.gif

hjcjb7.jpg
ccfc5a.gif

adj2hd.jpg
aa2dje.gif

eegf2j.jpg
5ecgcd.gif
0ceghe.jpg
g8cfee.gif
ggj4ee.jpg
ahch5g.gif

9cjhdf.jpg
f2bfcb.gif
ajfc2f.jpg
e4afah.gif
gcjb5h.jpg
ajf6ff.gif
fbaj4c.jpg
d4jgaa.gif

jhdb7c.jpg
hbag2b.gif
bgdf2f.jpg
aae1bb.gif
h9afjd.jpg
hfe5ja.gif

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 

Вкладення

  • h9afjd.jpg
    h9afjd.jpg
    10.4 КБ · Перегляди: 3
  • aae1bb.gif
    aae1bb.gif
    43 байт · Перегляди: 4
  • bgdf2f.jpg
    bgdf2f.jpg
    9.2 КБ · Перегляди: 4
  • hbag2b.gif
    hbag2b.gif
    43 байт · Перегляди: 4
  • jhdb7c.jpg
    jhdb7c.jpg
    8.6 КБ · Перегляди: 4
  • fbaj4c.jpg
    fbaj4c.jpg
    3.6 КБ · Перегляди: 4
  • ajf6ff.gif
    ajf6ff.gif
    43 байт · Перегляди: 2
  • gcjb5h.jpg
    gcjb5h.jpg
    4.4 КБ · Перегляди: 3
  • e4afah.gif
    e4afah.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • ajfc2f.jpg
    ajfc2f.jpg
    3.9 КБ · Перегляди: 6
  • f2bfcb.gif
    f2bfcb.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • 9cjhdf.jpg
    9cjhdf.jpg
    11.1 КБ · Перегляди: 5
  • ggj4ee.jpg
    ggj4ee.jpg
    8.1 КБ · Перегляди: 6
  • g8cfee.gif
    g8cfee.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • 0ceghe.jpg
    0ceghe.jpg
    6.7 КБ · Перегляди: 3
  • 5ecgcd.gif
    5ecgcd.gif
    43 байт · Перегляди: 5
  • eegf2j.jpg
    eegf2j.jpg
    4.3 КБ · Перегляди: 4
  • adj2hd.jpg
    adj2hd.jpg
    78.7 КБ · Перегляди: 5
  • hjcjb7.jpg
    hjcjb7.jpg
    62.8 КБ · Перегляди: 5
  • a7ddhe.jpg
    a7ddhe.jpg
    41.7 КБ · Перегляди: 5
Назад
Зверху Знизу