Кто уже подал документы на субсидии?

Оформил ли ты субсидию?

  • Да

    Голосів: 308 23.5%
  • Нет

    Голосів: 571 43.6%
  • Нет, но собираюсь

    Голосів: 430 32.8%

  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    1309
Только по той службе в которой долг? Как восстановить?

Нет конечно, субсидии если лишают, то целиком. Впрочем, дождемся официальной публикации, на сайте Рады пока майская редакция - последняя.
 
Впрочем, дождемся официальной публикации
В ожидании технико-юридических правок на сайте ВРУ, можно почитать собственно само постановление :)



ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 18 серпня 2017 р. № 609

ЗМІНИ,
що вносяться до постанов Кабінету Міністрів України

1. У Положенні про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 (ЗП України, 1996 р., № 2, ст. 76; Офіційний вісник України, 1997 р., число 39, с. 17; 2001 р., № 52, ст. 2372; 2002 р., № 51, ст. 2290; 2006 р., № 50, ст. 3327; 2007 р., № 39, ст. 1552; 2009 р., № 37, ст. 1251; 2015 р., № 22, ст. 607, № 55, ст. 1791, № 78, ст. 2614; 2016 р., № 35, ст. 1368, № 75, ст. 2501; 2017 р., № 40, ст. 1256):

1) у пункті 6:

абзац перший доповнити реченням такого змісту: “Субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації особи та місцем її фактичного проживання.”;

абзац другий замінити абзацами такого змісту:

“У разі смерті особи, якій було призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, надання субсидії не припиняється до закінчення строку її призначення за умови, що у житловому приміщенні (будинку) зареєстровані інші особи, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

У разі смерті особи, якій було призначено субсидію на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, така субсидія виплачується одній з осіб, з урахуванням яких було призначено субсидію, за заявою такої особи.”.

У зв’язку з цим абзаци третій — сьомий вважати відповідно абзацами четвертим — восьмим;

абзац сьомий викласти у такій редакції:

“У разі коли в житлових приміщеннях (будинках) зареєстровані неповнолітні діти, які залишилися без батьківської опіки (піклування), або недієздатні особи працездатного віку, над якими встановлено опіку, субсидія призначається за заявою опікуна (піклувальника) і розраховується виходячи з розміру пенсії у зв’язку з втратою годувальника та інших видів пенсії і соціальних виплат, які отримує опікун (піклувальник) на підопічних дітей та недієздатних осіб. Розміри пенсії у зв’язку з втратою годувальника та інших видів пенсії і соціальних виплат, які отримує опікун (піклувальник) на підопічних дітей і недієздатних осіб, не враховуються до сукупного доходу опікуна (піклувальника) у разі його звернення за призначенням субсидії за місцем реєстрації.”;

2) у пункті 12:

в абзаці першому слово “чотири” замінити словом “два”;

в абзаці другому слова “здійснення розрахунку” замінити словом “призначення”, а слова “період з квітня попереднього року по березень поточного року включно” — словами “третій — четвертий квартали попереднього року”;

доповнити пункт після абзацу другого новим абзацом такого змісту:

“Розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні здійснюється на підставі доходів за перший — другий квартали поточного року.”.

У зв’язку з цим абзаци третій — восьмий вважати відповідно абзацами четвертим — дев’ятим;

абзац дев’ятий викласти у такій редакції:

“У разі коли на час звернення за призначенням субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг особа є непрацюючим пенсіонером, який декларує відсутність в останньому місяці періоду, за який враховуються доходи, інших доходів, крім пенсії, до її середньомісячного сукупного доходу враховується розмір пенсії за такий місяць.”;

3) у пункті 14:

третє речення абзацу одинадцятого після слів “заборгованість з оплати послуг” доповнити словами “, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян,”;

абзац сімнадцятий після слів “підприємств — виробників/виконавців житлово-комунальних послуг,” доповнити словами “закінчення строку реєстрації місця перебування,”;

4) пункт 15 після абзацу п’ятого доповнити новим абзацом такого змісту:

“У разі смерті особи, якій було призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, частина невикористаної суми субсидії виплачується одній із осіб, з урахуванням яких було призначено субсидію, за заявою такої особи.”.

У зв’язку з цим абзац шостий вважати абзацом сьомим.

2. У підпункті 5 пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409 “Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування” (Офіційний вісник України, 2014 р., № 73, ст. 2064; 2016 р., № 35, ст. 1367):

1) в абзаці другому цифри “4,4” замінити цифрами “3,3”;

2) в абзаці третьому цифри “7,1” замінити цифрами “5,4”;

3) в абзаці четвертому цифри “14” замінити цифрами “10,5”.

3. У додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2016 р. № 203 “Про норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників” (Офіційний вісник України, 2016 р., № 24, ст. 958):

1) у графі “Норма споживання” цифри “4,4”, “7,1” і “14” замінити відповідно цифрами “3,3”, “5,4” і “10,5”;

2) в абзаці першому примітки до додатка цифри “7,1” замінити цифрами “5,4”.

4. У Порядку розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з централізованого опалення (теплопостачання), постачання холодної та гарячої води і водовідведення, послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2016 р. № 534 (Офіційний вісник України, 2016 р., № 68, ст. 2286, № 91, ст. 2975; 2017 р., № 40, ст. 1256):

1) пункт 2 після слів “(далі — надавачі послуг)” доповнити словами “, об’єднаннями співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельними кооперативами, які є колективним споживачем (замовником) житлово-комунальних послуг”;

2) пункт 3 та абзац третій пункту 7 після слів “надавачем послуг” доповнити словами “, об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельним кооперативом”;

3) пункт 8 після слів “надавач послуги” доповнити словами “, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельний кооператив”;

4) пункт 10 після слів “надавачем послуги” і “надавачем” доповнити словами “, об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельним кооперативом”;

5) перше речення пункту 11 після слів “надавачем послуги” доповнити словами “, об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельним кооперативом”, а після слів “надавач послуги” — словами “, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельний кооператив”;

6) пункт 12 після слів “надавачів послуг” доповнити словами “, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельні кооперативи”.


Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Если лишают, то на весь период или до погашения долга?

Сейчас лишают на два месяца, а если не успел оплатить за этот срок, то навсегда. Если после лишения захочешь субсидию, оформлять надо будет по новой.
Непонятно, как в этом случае с оформлением по почте. Ведь при Яценюке никаких справок не нужно было, а сейчас Гройсман сделал, что абонент должен доказывать отсутствие долга.
 
Сейчас лишают на два месяца, а если не успел оплатить за этот срок, то навсегда. Если после лишения захочешь субсидию, оформлять надо будет по новой.
Понял.. И происходит это всё автоматически, без всяких уведомлений?
 
Если лишают, то на весь период или до погашения долга?

Если оплатите долг в течении двух месяцев с момента уведомления о приостановлении начисления субсидии, то субсидия будет начислена с даты окончания предыдущей. Если оплатите позже ( больше двух месяцев), то субсидия будет начислена с момента подтверждения вашей оплаты или заключения договора реструктуризации .
 
Мне блядь такое уведомление пришло за 7 (семь) грн. "долга" газовикам. Газ дома только плита кушать готовить. Это просто феерический пиздец.

Теще аналогично. Мне то ладно, я отрицательную субсидию еще не оплатил.
 
Вопрос.Есть квитанция за липень 2017 от Харькiвгаз збут.Там по тексту- нараховано-сплачено-субсидия и итого переплата 85 грн.А мать пенсионерка досмотрелась что внизу еще написано - Довідково: Обов’язковий платіж по субсидії за липень 2017 р.: 249.96 грн. Она хочет бежать платить.Не пойму - всего начислено за варочный газ(только плита в квартире)за июль 122.46грн. - а какого .... платеж обязательный в два раза больше.Кто что думает-подскажите

надо платить по квитанциі.
сколько в квитанциі до сплаті только и платіть а как иначє7
платить минус 85 гривен77

а заплатит 249 гривен - будет переплата 334 гривні и что7
 
Начнут забирать помощь и при наличии минимальной задолженности за коммуналку. Долг свыше 340 грн уже является основанием для лишения получателя субсидии.

Проблема состоит также и в том, что если у потребителя образовался т.н. спорный долг (когда потребителю не ясно, откуда он взялся и платить его он не намерен), то соцслужбы, в большинстве случаев, становятся на сторону поставщика услуг.

Чтобы оставить себе субсидию придется принести либо справку об оплате долга, либо о реструктуризации задолженности (признать долг). Единственный вариант не платить непонятную задолженность — обращаться в суд, но его решения ждать соцслужбы долго не намерены.

Отлично.
В понедельник в собесе сказали, что субсидию не дадут, потому что "долг за газ 94 грн" и "Принесите квитанцию об оплате". Чо? Получила актуальную квитанцию за газ, долга нет.
Сволочи же.
 

Всё возвращается...

Дело было вечером,
Делать было нечего.
Галка села на заборе,
Кот забрался на чердак.
Тут сказал ребятам Боря
Просто так:
- А у меня в кармане гвоздь.
А у вас?
- А у нас сегодня гость.
А у вас?
- А у нас сегодня кошка
Родила вчера котят.
Котята выросли немножко,
А есть из блюдца не хотят.
- А у нас на кухне газ.
А у вас?
- А у нас водопровод.
Вот.
......
- А у нас огонь погас -
Это раз.
Грузовик привёз дрова -
Это два.
 
Отлично.
В понедельник в собесе сказали, что субсидию не дадут, потому что "долг за газ 94 грн" и "Принесите квитанцию об оплате". Чо? Получила актуальную квитанцию за газ, долга нет.
Сволочи же.

Вроде как гнус принял постанову, что субсидию не дают при долге более 20 необлагаемых минимумов доходов громадян - 340 грн ;)
 
Ни хрена себе сумма. У меня было 7 грн за газ долга. Соцслужбы сами, по своей инициативе субсидию не снимают, а только по инфе соответствующей службы. В моём случае газовые пидорги подали в соц службу мой охуитительный долг в 7 (семь) грн.
так хоть бы оповещали "мы вас лишим субсидии за 7 грн долга"
 
Не, ну оповестили, правда о сумме долга там не было ни слова. В квитащке от газопидоров долг стоял 117грн, а в соцслужбе в компе 7грн. Вот так. Охуенно девки пляшут.

И, ничего не докажешь. Хоть сто справок принеси, они будут верить своему компьютеру. Тут еще мудобанк подло распространят наши персональные данные направо и налево.
 
В Министерстве социальной политики говорят, что субсидианты платят за коммуналку 15% от своего семейного бюджета, однако, на самом деле для каждого субсидианта этот процент индивидуальный. Чтобы узнать, сколько придется отдать за коммунальные услуги, нужно доход на одного члена семьи разделить на два прожиточных минимума и умножить на 0,15. А чтобы узнать, какой будет размер обязательно платежа, нужно полученную цифру умножить на общий доход семьи.
У меня что-то с математикой не складывается... кто объяснит?

Допустим, у человека доход - 10000 грн
15% - это 1500 грн... правильно?

прожиточный минимум - 1624 грн

берём вторую часть предложения из цитаты: 10000/(2*1624)=0,46 (сколько придется отдать за коммунальные услуги)

далее берём и
А чтобы узнать, какой будет размер обязательно платежа, нужно полученную цифру умножить на общий доход семьи
0,46*10000=4600 грн!

Это что за математика такая, мля?
Как 15% смогли превратиться в 46%???
 
5) доход на семью в месяц умножается на полученный процент:
10000 × 0,4618 = 4618 грн – размер обязательного платежа для данной семьи;

Семейный бюджет (из одного человека) - 10000 грн.
15% от семейного бюджета - это 1500 грн...

а 4600 - это уже 46% от семейного бюджета и никак не 15%... :незнаю:

Х-ня какая-то короче... :(
 
Семейный бюджет (из одного человека) - 10000 грн.
15% от семейного бюджета - это 1500 грн...

а 4600 - это уже 46% от семейного бюджета... :незнаю:

Х-ня какая-то короче... :(

Потому, что за каждого неработающего прописанного еще считают, как будто он две минималки получает. И, не просто получает, а еще и участвует ими в оплате ком. услуг, что очень часто - совсем не так.
Плюс еще манипуляции с нормами, которые у Гепы одни, а у Гнуса - другие.
 
Назад
Зверху Знизу