Землетрясение в Турции/Сирии

Якщо по дивитись на відео - вони склалися, починаючи з якогось з поверхів. Сваї залишились на місті, проста висипалась несуча стіна і решта посипалась униз, зносячи під собою нижні поверхи. На одному з відео - зрадив перший поверх - його ніби розчавило, і будівля, уєбавшись другим поверхом об фундамент - далі проста розвалилась і осипалась униз.
Висновок: дендрофекальне проектування, як тут вже помічали.
ну в современных домах нет несущих стен. колонны и на них опираются бетонные плиты этажей.
 
Після руйнівного землетрусу Туреччина "зсунулася" майже на три метри на північний схід.
Про це заявив Карло Дольйоні, президент Національного інституту геофізики та вулканології Італії. З його слів, йдеться про "величезну подію всесвітнього масштабу". Він наголосив, що "те, що ми називаємо Аравійською плитою, перемістилося приблизно на 3 метри у північно-східному напрямку та у південно-західному напрямку по відношенню до Анатолійської плити".
"З оцінок, які ми маємо і які поступово уточнюються, ми знаємо, що розлом між плитами активізувався на площі, не меншій за 150 кілометрів зі зміщенням до 3-х метрів і більше. Все сталося протягом кількох десятків секунд, викликавши цей землетрус магнітудою 7,8-7,9 за шкалою Ріхтера, землетрус, який називається мегаземлетрусом, - сказав він в коментарі для Corriere Della Sera.
- Ми говоримо про безперервний рух, площина розлому сильно нахилена, і під час події ми спостерігаємо горизонтальне зміщення двох сторін розлому. Дві літосферні плити рухалися щодо один одної. Іншими словами: це ніби Туреччина змістилася по відношенню до Аравійської плити на південний захід".
так на схид или на захид.
по дебильному написано
 
Качество турецких стройматериалов

 
Эта чистая правда, сам живу в доме из такого же кирпича! А вот в Грузии турки строят из нормальных материалов, дома оч крепкие!..
А как гвоздь в стену забить? Все развалится?
 
не зовсім - вони з монолитних з/б опір, а зовнішні отвори закладені оцим керамоблоком... але попри міць - він вважається дуже теплим матеріалом.
Ребёнок в квартире мячом не пробьет ?
 
Ніхто нічого не проб'є, не несіть херні.
Керамоблок це топ на сьогодні серед будівельних матеріалів. Але він крихкий та з-за тонких стінок легко розвалюється, коли його свердлять як вийде та пхають в нього звичайні анкери. Під нього є спеціальні анкери, а місця, де передбачається додаткове навантаження, додатково посилюються.
Й несуча спроможність в нього норм - можна кілька поверхів будувати. Але, знову ж таки, з деякими правилами - обов'язково рівномірно розподіляти навантаження. Це й з бетоном чи цеглою треба, але все ж менш критично це.

Але, як завжди, він може бути поганої якості. Що в поєднанні з його особливостями робить його більш вразливим в такому разі.
Це як древня нокія 3310 та смартфон - нокії пох, а смартфон більш вразливий з-за великого екрану. Але ж його суть в тому екрані - тож треба обережніше, та дотримуватись якихось особливих правил. Ну й погана якість більш впливає. Кому сучасний смартфон не потрібен чи хто хоче супер надійність - беруть кнопочні звонилки.
 
Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу