У Харкові ситуація з енергозабезпеченням залишається найважчою — «Укренерго»

Статус: Offline
Реєстрація: 11.01.2007
Повідом.: 35022
У Харкові ситуація з енергозабезпеченням залишається найважчою — «Укренерго»

0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%202024-03-28%20120549.png


У Харкові ситуація з енергозабезпеченням залишається найважчою — «Укренерго» Про це повідомив голова правління Національної енергокомпаніяї «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Енергосистема все ще відновлюється після останньої серії атак. Найважча ситуація в Харкові. В Кривому Розі, Хмельницькому, Одесі сьогодні без обмежень, але електроенергію в цих регіонах необхідно споживати ощадливо», — сказав голова компанії Володимир Кудрицький.

За його інформацією, після масованого обстрілу 22 березня росіяни продовжують бити по енергетичних об’єктах.

«Нагадаю, що розпочалися обстріли в ніч проти п’ятниці, з тих пір практично кожного дня ми бачимо нові і нові атаки на енергооб’єкти різного масштабу. Не стала виключенням і нинішня ніч, коли в південному регіоні ворог намагався за допомогою дронів-камікадзе атакувати деякі об’єкти, магістральні мережі «Укренерго». Наразі маємо певні обмеження в електропостачанні в Харкові. В інших регіонах диспетчерський центр обмежень поки що не вводив», — розповів Кудрицький.

Як повідомив 27 березня на брифінгу в Харкові міністр енергетики Герман Галущенко, метою російської атаки 22 березня був повний блекаут у країні.

«Безпосередній вплив відчули 12 областей. Це наймасштабніша атака взагалі по енергетиці з початку великої агресії. Більше ніж 150 засобів ураження одночасно. В 2022-2023 роках ми нараховували близько ста засобів враження одночасно. Хороша новина в тому, що система стабільна і вона цілісна. Бо метою цієї атаки було якраз не просто влучити в якусь ТЕЦ чи підстанції. Метою був тотальний блекаут держави. Те, що ми жили без обмежень всю зиму, зі світлом і теплом —це не тому, що атаки не відбувалися. Вони відбувалися, але мали більш регіональний характер», — зазначив Галущенко.

За словами начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, енергетики намагаються відкоригувати графіки та скоротити години відключень.

«У нас діють два типи відключень. Перший, це дійсно стабілізаційні графіки. Не дотримуються, оскільки десь не витримують мережі, тоді ми переходимо на аварійні відключення. Зараз вже ми можемо подати електроенергію вночі 100% абонентів Харкова. Це, повірте мені, вже перемога. Далі будемо виходити на те, щоб люди знали, по яким годинам буде електроенергія. Наразі ми маємо відключення по 6 годин. Працюємо над тим, щоб вийти на 4 на 4 чи 4 на 2», — сказав Синєгубов.

Окрім Харкова, стабілізаційні графіки діють у Богодухівському, Харківському, Чугуївському районах.

Чільне фото: ілюстративне/Василь Голосний/Facebook

Автор:
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Естественно если нихера ни делать ничего не улучшится.
 
Назад
Зверху Знизу