Поїздка на авто Харків-Чорногорія

День третій.

Маршрут: Будапешт (Угорщина) – Загреб (Хорватія);
Протяжність – 344 км.;
Час в дорозі – 5:30;
Вартість пального в країні: бензин А-95 – 1,21 євро, газ – 0,73 євро;
Час простою на кордоні – 0:20;
Обов’язкові платежі в країні – оплата за автобан 9 євро;
Вартість готелю біля Загребу – 40 євро. Апартаменти на 2 кімнати в домі з величезним балконом.

Проснулися, поїли та вирішили ще прогулятися Будапештом. Зібралися, забрали речі та пішли до автомобілю. На дворі 8:40 ранку. Нічого не віщувало біди. Аж раптом під склом червоний пакетик, а в ньому що? Правильно, штраф за неоплачене паркування, яке починалося з 8 ранку. 40 хвилин, Карл! Мабуть цей Карл тільки но проснувся і відразу ж пішов по ранковим вулицям штрафувати направо і наліво. Ну да ладно. Історія до речі мовчить, чи було оплачено паркування. Але, щоб Ви розуміли, для його оплати треба йти на пошту, там заповнювати бланк на угорській мові, а потім бланк відправити в якесь управління.

Но ми все рівно поїхали в центр, оплатили паркування 1 годину 550 форінтів (1,7 євро) та трохи прогулялися. Потім поїхали до центрального ринку Будапешту, де паркування коштує стільки ж. Ринок справив добре враження, трохи там прикупилися.

А потім поїхали до Хорватії. Але виїхати з денного Будапешту – ще той квест. В мене три навігатора (google maps, maps.me, waze). Але кожен вирішив потролити мене і давав свій маршрут. Аааааааа! Як лаються українською? Но все ж таки ми виїхали на автобан. Але там трафік такий був, що наш ринок Барабашова знову відпочиває. Ще більше автівок, та ще й пробка. Пробка на автобані! А все через те, що у однієї вантажівки розірвало колесо. Ні, він не перекрив автобан, а просто стояв на узбіччі. Але ж всі автомобілі пригальмовували, тому тривалий час ми їхали 20 км./год. Потім потік розсмоктався і ми їхали до кордону з Хорватією вже вільно. До речі, тут ніхто не стоїть на узбіччі траси з аварійкою тільки тому, що йому так закортіло. І ніхто не блимає фарами, щоб його пропустили.
На кордоні ми чомусь не сподобалися угорцям і нам показали їхати на узбіччя, де ми простояли хвилин 20-30, поки нас перевіряли. Хоча слідом їхали українці, їх не чіпали.
Але нам все таки віддали паспорти та сказали «фініш». По очам прикордонника, я зрозумів, що ми вільні люди і можемо їхати до свого світлого майбутнього 

А, ще забув про той інфантилізм на двох з трьох заправок, де автомат не зміг закачати в моє авто газ.
- Заправник: Ам соррі, не працює!
- Я: Слухайте, вчора працювало, позавчора, я до Вас сюди доїхав на газу!
- Заправник: Не працює, ам соррі.
Мені здалося, що ці хлопці на заправках просто ходять, як роботи і ніяких зайвих рухів не роблять. Ам соррі і до побачення.

І ось ми нарешті проїхали ці нещасні 344 км. за 5 годин і 30 хвилин. Це по автобану! 65 км./год по автобану, де можна їхати 140 км! На годину!

Приїхавши до апартаментів поблизу Загребу, ми поїли та поїхали до міста. Але дивитися там особливо і нічого. А ще проблеми з паркуванням. Тому трохи погуляли, зробили декілька фоток та поїхали назад. Ось і все цього дня. Далі буде.

h5edca.jpg
hjach4.gif

0jhgfj.jpg
gfjfa4.gif
eggb7b.jpg
ah6ccb.gif

0ajgfa.jpg
dbh2fd.gif
gdfd4c.jpg
g6adjb.gif

ffacd5.jpg
a1dgjb.gif
eejh8h.jpg
hg4hgc.gif

cbg4dj.jpg
dhfea7.gif
b6cfac.jpg
bec5cg.gif

h3hdhd.jpg
eg5efb.gif
a9ggfe.jpg
5fhfga.gif

На некоторых европейских заправках такое бывает. У них давление подачи газа немного меньше, чем у нас. Стравливаешь немного через клапан заправочным пистолетом(вставляешь пистолет и чуть перекашиваешь, не зафиксировав кран ручкой) и все должно пойти. Это актуально в основном для жары, когда баллон в авто еще и нагрелся. Лайвхак подсказали поляки на заправке.
 

Вкладення

  • h5edca.jpg
    h5edca.jpg
    88.8 КБ · Перегляди: 7
  • a9ggfe.jpg
    a9ggfe.jpg
    27.5 КБ · Перегляди: 4
  • eg5efb.gif
    eg5efb.gif
    43 байт · Перегляди: 4
  • h3hdhd.jpg
    h3hdhd.jpg
    40.8 КБ · Перегляди: 6
  • b6cfac.jpg
    b6cfac.jpg
    38.6 КБ · Перегляди: 6
  • dhfea7.gif
    dhfea7.gif
    43 байт · Перегляди: 4
  • cbg4dj.jpg
    cbg4dj.jpg
    23 КБ · Перегляди: 6
  • eejh8h.jpg
    eejh8h.jpg
    16.1 КБ · Перегляди: 4
  • ffacd5.jpg
    ffacd5.jpg
    16.4 КБ · Перегляди: 4
  • 0jhgfj.jpg
    0jhgfj.jpg
    30.3 КБ · Перегляди: 4
  • gfjfa4.gif
    gfjfa4.gif
    43 байт · Перегляди: 5
  • eggb7b.jpg
    eggb7b.jpg
    37.8 КБ · Перегляди: 4
  • 0ajgfa.jpg
    0ajgfa.jpg
    31.4 КБ · Перегляди: 3
  • dbh2fd.gif
    dbh2fd.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • gdfd4c.jpg
    gdfd4c.jpg
    29.6 КБ · Перегляди: 3
  • a1dgjb.gif
    a1dgjb.gif
    43 байт · Перегляди: 7
Если передние стёкла затонированы не в тотал и на границе профукают, то в дороге за границей могут и не приколупаться, максимум, заставят ободрать на месте, но и то вряд ли, они бдят на другие нарушения. Пару машин на украинской регистрации замечал в Польше с передней тонировкой.

Лобаш чист, только трещина по низу. Боковушки слабенькие, есть даже сертификат, но скорее всего истек его срок уже.:)

budgetary
Отчеты класс! Я тоже на Лачике стартую в воскресенье, Румыния и дальше на моря. Хетч 1,6. Надеюсь доеду:D
 
Загреб очень хороший и душевный город, но не днем когда 45градусов в тени) Из будапешта выбраться на автобан это определенный квест, но бывают пробки на трассах по два-3 часа, нужно смотреть заранее когда ехать или когда ехать просто смысла нет
 
тс, фотки херовые. луДше фотика нет?
 
вообще странон что ты в город поехал. столько времени проипал.
я люблю в красивых местах останавливаться, но не в городе.
 
вообще странон что ты в город поехал. столько времени проипал.
я люблю в красивых местах останавливаться, но не в городе.
Поехал туда, потому что в центре есть, что смотреть. И сняли там жилье. Да и вообще без приключений плохо. Вот следующий репортаж будет с бОльшими приключениями :)
 
Трохи виправлюсь. Тому ось ще фотки Будапешту:
Внутрішній двір в будинку, де знімали квартиру:
fc7hdh.jpg
cggda3.gif
cecc6b.jpg
ch2egc.gif
gg4efb.jpg
e7bgcc.gif


Будапешт:
dj4caj.jpg
fdddb0.gif
dghfb6.jpg
jjcba8.gif
aefc7j.jpg
jg3ddh.gif

jead7h.jpg
gee1jf.gif
ddae7b.jpg
bdf8jd.gif
j2cfdb.jpg
gcegc4.gif
 

Вкладення

  • j2cfdb.jpg
    j2cfdb.jpg
    23 КБ · Перегляди: 4
  • bdf8jd.gif
    bdf8jd.gif
    43 байт · Перегляди: 5
  • ddae7b.jpg
    ddae7b.jpg
    28.4 КБ · Перегляди: 4
  • gee1jf.gif
    gee1jf.gif
    43 байт · Перегляди: 5
  • jead7h.jpg
    jead7h.jpg
    35.4 КБ · Перегляди: 3
  • aefc7j.jpg
    aefc7j.jpg
    61.1 КБ · Перегляди: 5
  • jjcba8.gif
    jjcba8.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • fdddb0.gif
    fdddb0.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • dj4caj.jpg
    dj4caj.jpg
    48 КБ · Перегляди: 6
  • gg4efb.jpg
    gg4efb.jpg
    49.1 КБ · Перегляди: 7
  • ch2egc.gif
    ch2egc.gif
    43 байт · Перегляди: 5
  • cecc6b.jpg
    cecc6b.jpg
    39.9 КБ · Перегляди: 6
  • cggda3.gif
    cggda3.gif
    43 байт · Перегляди: 6
  • fc7hdh.jpg
    fc7hdh.jpg
    43.1 КБ · Перегляди: 4
  • dghfb6.jpg
    dghfb6.jpg
    24.2 КБ · Перегляди: 6
День четвертий.

Маршрут: Загреб (Хорватія) – Плітвіцькі озера (Хорватія) – Сєнь (Хорватія);
Протяжність – 237 км.;
Час в дорозі – 5:00;
Вартість пального в країні: бензин А-95 – 1,39 євро, газ – 0,63 євро;
Час простою на кордоні – не має кордону;
Обов’язкові платежі в країні – оплата за автобан біля 6 євро, паркування 1 євро за годину (Плітвіцькі озера), або 12 євро за 12 годин;
Вартість готелю в м.Сєнь – 75 євро.

Прокинулися о 4:30, виїхали о 5:10, до озер їхали частково на автобані, частково місцевою дорогою. Автобан коштував біля 3 євро. Приїхали на озера о 7:30, тобто в дорозі були 2 години. Середня швидкість становила 75 км./год, що дуже добре, враховуючи гірську дорогу.

І ось ми заїхали на парковку (якщо її можна так назвати), та пішли купувати квитки. Але черга була вже величенька, і поки ми достоялися, то купили квитки тільки на 12 годину. Можна було купити через сайт, але коли я дивився, квитків не було. А все тому, що квитки продають тільки за дві доби, а я дивився набагато раніше. Тому майте це на увазі.
Квитки коштують на 2 дорослих, 1 студента та 1 дитину (15 років дитина :D) 780 хорватських кун, або 105,5 євро. В цей квиток входить плата за річний катер та автобус в дві сторони. Поки дочекалися 12 години, пішов дощик. Но нас це не зупинить, тому ми сіли на автобус та поїхали до пункту висадки «десанту». І ось ми на стежці. Я чомусь протупив і вважав, що ось-ось буде нам катер і ми попливемо. Наївний. Йшли ми біля 7 км., поки дійшли до катеру. Але ж таки гарно, фантастично, незрівнянно! А потім, коли проплили на катері, теж думав, що ось-ось автобус. Аааааа, не має цього автобусу ні тут, на за кущиком. І знов потопали, але на цей раз вже наверх. Але це ще не проблема.

Проблема з’явилася раптово, як теща в гостях (шуткую ). Пропала молодша донька (15 років). Трохи почекали її та потопали вперед, вважаючи, що вона там. Угу, не має її ніде. Дійшли до автобусної зупинки – не має. І почалося. Спочатку я почав дзвонити, але всі номери заблоковані. Поки поповнив рахунки телефони дружини та доньок. Почав дзвонити доньці, її телефон розрядився. Щет (по нашому чьєрт побєрі):баран:.

Пішов я назад. А протопав за день вже 15 тисяч кроків. Спустився донизу, аж раптом дзвонить дружина. Каже знайшлася, але її направили на інший маршрут. Знову чьєрт побєри. Йду назад, вже хромаю (дає своє знати поламана п’ятка ноги). Дружина із старшою донькою пішли до неї. Але вона якимось чином приїхали на автобусі до мене. Знову чекаємо на дружину із старшою. В підсумку загубили час. Але і це не все :D

Сіли та поїхали до міста Сєнь. Ну їхали собі та їхали. І залишилось 20 км. Тут треба заїжджати на автобан. І я, вже стомлений, дуже стомлений, їду не до Сень, а до якогось іншого міста. Ну тобто назад по автобану. А шоб Ви розуміли, розворот знаходиться за 20 км. Ха? Да не ха, а хо. :рл:

В підсумку витратили ще час та зайві 6 євро за автобан. Але ми приїхали до цього Сеня чи Сеню. І шо Ви думаєте, що ще може трапитися о 22 годині? А те, що в місті дуже, дуже сильний вітер. Але то нам вже не цікаво, бо треба було лягати спати.

eb0bhe.jpg
ha6ggb.gif
6ffaaf.jpg
gjbj9a.gif
h4ccce.jpg
gcdjb9.gif
aehgj1.jpg
ecj1cd.gif


bfb6ed.jpg
bafe1a.gif
ggeja8.jpg
ed7hfe.gif
heeja8.jpg
efdc2c.gif
9ccbee.jpg
ahafe5.gif
b2gjgc.jpg
0cggcj.gif
 

Вкладення

  • bafe1a.gif
    bafe1a.gif
    43 байт · Перегляди: 4
  • ahafe5.gif
    ahafe5.gif
    43 байт · Перегляди: 5
  • ggeja8.jpg
    ggeja8.jpg
    11.6 КБ · Перегляди: 3
  • ed7hfe.gif
    ed7hfe.gif
    43 байт · Перегляди: 6
  • heeja8.jpg
    heeja8.jpg
    12.3 КБ · Перегляди: 3
  • efdc2c.gif
    efdc2c.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • 9ccbee.jpg
    9ccbee.jpg
    12.8 КБ · Перегляди: 4
  • b2gjgc.jpg
    b2gjgc.jpg
    12 КБ · Перегляди: 4
  • aehgj1.jpg
    aehgj1.jpg
    6.8 КБ · Перегляди: 6
  • gcdjb9.gif
    gcdjb9.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • h4ccce.jpg
    h4ccce.jpg
    7.3 КБ · Перегляди: 5
  • gjbj9a.gif
    gjbj9a.gif
    43 байт · Перегляди: 5
  • 6ffaaf.jpg
    6ffaaf.jpg
    6.5 КБ · Перегляди: 3
  • ha6ggb.gif
    ha6ggb.gif
    43 байт · Перегляди: 6
  • eb0bhe.jpg
    eb0bhe.jpg
    8.3 КБ · Перегляди: 3
  • bfb6ed.jpg
    bfb6ed.jpg
    14.8 КБ · Перегляди: 6
Нічого не віщувало біди. Аж раптом під склом червоний пакетик, а в ньому що? Правильно, штраф за неоплачене паркування, яке починалося з 8 ранку. 40 хвилин, Карл! Мабуть цей Карл тільки но проснувся і відразу ж пішов по ранковим вулицям штрафувати направо і наліво. Ну да ладно. Історія до речі мовчить, чи було оплачено паркування.

Сплачував подібний штраф на пошті у неділю, на свята, в останній день перед від'їздом, там ніби нічого складного і люди завжди допомагають. Штрафанули за неоплачене паркування в одну з 13-ти субот, які були робочими в Угорщині 2018-го року)))))
 
Сплачував подібний штраф на пошті у неділю, на свята, в останній день перед від'їздом, там ніби нічого складного і люди завжди допомагають. Штрафанули за неоплачене паркування в одну з 13-ти субот, які були робочими в Угорщині 2018-го року)))))

Ну я як істінний хохол буду випробовувати щастя через не сплату. :D
На справді з цього є вихід - це купити нове авто. Так що тепер є додатковий стимул.
 
Ну я як істінний хохол буду випробовувати щастя через не сплату. :D
На справді з цього є вихід - це купити нове авто. Так що тепер є додатковий стимул.

На кордоні з Угорщиною можна сплатити штрафи. Пощастило, що тільки пакетик знайшов. Я бачив у Будапешті, як за інспектором що штрафи виписує, ходили хлопці та ставили фіксатори на колеса. П.С. Оплата паркування у Будапешті той ще квест. Автомат картки та паперові гроші не приймає, тільки монети. Знімаєш у банкоматі готівку з комісією, потім обмінюєш на монети і тільки після цього можна сплатити.
 
День четвертий.

Маршрут: Загреб (Хорватія) – Плітвіцькі озера (Хорватія) – Сєнь (Хорватія);
Протяжність – 237 км.;
Час в дорозі – 5:00;
Вартість пального в країні: бензин А-95 – 1,39 євро, газ – 0,63 євро;
Час простою на кордоні – не має кордону;
Обов’язкові платежі в країні – оплата за автобан біля 6 євро, паркування 1 євро за годину (Плітвіцькі озера), або 12 євро за 12 годин;
Вартість готелю в м.Сєнь – 75 євро.

Прокинулися о 4:30, виїхали о 5:10, до озер їхали частково на автобані, частково місцевою дорогою. Автобан коштував біля 3 євро. Приїхали на озера о 7:30, тобто в дорозі були 2 години. Середня швидкість становила 75 км./год, що дуже добре, враховуючи гірську дорогу.

І ось ми заїхали на парковку (якщо її можна так назвати), та пішли купувати квитки. Але черга була вже величенька, і поки ми достоялися, то купили квитки тільки на 12 годину. Можна було купити через сайт, але коли я дивився, квитків не було. А все тому, що квитки продають тільки за дві доби, а я дивився набагато раніше. Тому майте це на увазі.
Квитки коштують на 2 дорослих, 1 студента та 1 дитину (15 років дитина :D) 780 хорватських кун, або 105,5 євро. В цей квиток входить плата за річний катер та автобус в дві сторони. Поки дочекалися 12 години, пішов дощик. Но нас це не зупинить, тому ми сіли на автобус та поїхали до пункту висадки «десанту». І ось ми на стежці. Я чомусь протупив і вважав, що ось-ось буде нам катер і ми попливемо. Наївний. Йшли ми біля 7 км., поки дійшли до катеру. Але ж таки гарно, фантастично, незрівнянно! А потім, коли проплили на катері, теж думав, що ось-ось автобус. Аааааа, не має цього автобусу ні тут, на за кущиком. І знов потопали, але на цей раз вже наверх. Але це ще не проблема.

Проблема з’явилася раптово, як теща в гостях (шуткую ). Пропала молодша донька (15 років). Трохи почекали її та потопали вперед, вважаючи, що вона там. Угу, не має її ніде. Дійшли до автобусної зупинки – не має. І почалося. Спочатку я почав дзвонити, але всі номери заблоковані. Поки поповнив рахунки телефони дружини та доньок. Почав дзвонити доньці, її телефон розрядився. Щет (по нашому чьєрт побєрі):баран:.

Пішов я назад. А протопав за день вже 15 тисяч кроків. Спустився донизу, аж раптом дзвонить дружина. Каже знайшлася, але її направили на інший маршрут. Знову чьєрт побєри. Йду назад, вже хромаю (дає своє знати поламана п’ятка ноги). Дружина із старшою донькою пішли до неї. Але вона якимось чином приїхали на автобусі до мене. Знову чекаємо на дружину із старшою. В підсумку загубили час. Але і це не все :D

Сіли та поїхали до міста Сєнь. Ну їхали собі та їхали. І залишилось 20 км. Тут треба заїжджати на автобан. І я, вже стомлений, дуже стомлений, їду не до Сень, а до якогось іншого міста. Ну тобто назад по автобану. А шоб Ви розуміли, розворот знаходиться за 20 км. Ха? Да не ха, а хо. :рл:

В підсумку витратили ще час та зайві 6 євро за автобан. Але ми приїхали до цього Сеня чи Сеню. І шо Ви думаєте, що ще може трапитися о 22 годині? А те, що в місті дуже, дуже сильний вітер. Але то нам вже не цікаво, бо треба було лягати спати.

eb0bhe.jpg
ha6ggb.gif
6ffaaf.jpg
gjbj9a.gif
h4ccce.jpg
gcdjb9.gif
aehgj1.jpg
ecj1cd.gif


bfb6ed.jpg
bafe1a.gif
ggeja8.jpg
ed7hfe.gif
heeja8.jpg
efdc2c.gif
9ccbee.jpg
ahafe5.gif
b2gjgc.jpg
0cggcj.gif

Скажи с двух летним ребёнком стоит ехать на озёра? Или не удобно с коляской?
 

Вкладення

  • ggeja8.jpg
    ggeja8.jpg
    11.6 КБ · Перегляди: 4
  • aehgj1.jpg
    aehgj1.jpg
    6.8 КБ · Перегляди: 5
  • ed7hfe.gif
    ed7hfe.gif
    43 байт · Перегляди: 6
  • heeja8.jpg
    heeja8.jpg
    12.3 КБ · Перегляди: 4
  • efdc2c.gif
    efdc2c.gif
    43 байт · Перегляди: 5
  • 9ccbee.jpg
    9ccbee.jpg
    12.8 КБ · Перегляди: 7
  • ahafe5.gif
    ahafe5.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • b2gjgc.jpg
    b2gjgc.jpg
    12 КБ · Перегляди: 6
  • bafe1a.gif
    bafe1a.gif
    43 байт · Перегляди: 5
  • bfb6ed.jpg
    bfb6ed.jpg
    14.8 КБ · Перегляди: 5
  • gcdjb9.gif
    gcdjb9.gif
    43 байт · Перегляди: 4
  • h4ccce.jpg
    h4ccce.jpg
    7.3 КБ · Перегляди: 3
  • gjbj9a.gif
    gjbj9a.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • 6ffaaf.jpg
    6ffaaf.jpg
    6.5 КБ · Перегляди: 3
  • ha6ggb.gif
    ha6ggb.gif
    43 байт · Перегляди: 3
  • eb0bhe.jpg
    eb0bhe.jpg
    8.3 КБ · Перегляди: 4
Лобаш чист, только трещина по низу. Боковушки слабенькие, есть даже сертификат, но скорее всего истек его срок уже.:)

А вот с трещиной на лобовом, даже внизу, могут запросто не пустить, поэтому стекло поменяй однозначно.
 
Ну я як істінний хохол буду випробовувати щастя через не сплату.

Круто, будь хахлом, голосуй за Зєлєнскава :клас: :D

Оплата паркування у Будапешті той ще квест. Автомат картки та паперові гроші не приймає, тільки монети. Знімаєш у банкоматі готівку з комісією, потім обмінюєш на монети і тільки після цього можна сплатити.

Бачив там 3 види паркоматів, у двох точно є можливість сплати карткою. Нові паркомати:

P90414-133937.jpg
 
что то плотвицикие озера не впечатлили. где катер фото? сколько по времени?
 
Круто, будь хахлом, голосуй за Зєлєнскава :клас: :D



Бачив там 3 види паркоматів, у двох точно є можливість сплати карткою. Нові паркомати:

P90414-133937.jpg

Я інші бачив, вони були зі слотом для картки, але приймали лише монети.
 
Скажи с двух летним ребёнком стоит ехать на озёра? Или не удобно с коляской?

С коляской однозначно нет ибо там дорожки из дерева, т.е. нужно попадать ногой постоянно и плюс мостики, вниз-вверх. Людей много.
cdgbd4.jpg
d7ehfc.gif
 

Вкладення

  • cdgbd4.jpg
    cdgbd4.jpg
    91.3 КБ · Перегляди: 7
Круто, будь хахлом, голосуй за Зєлєнскава :клас: :D

Вот только не надо! Я во первых за него не голосовал. А во вторых на месте заплатил бы штраф. А идти искать почту, заполнять на венгерском - это не мое.
Да и вообще я вышел из дома в 8:40. А парковка платная с 8:00. Выходные бесплатные! А штраф был выписан раньше ибо рядом не было парковщика. Посему здесь вижу злой смысл.
Так что не нужно! :пиво:
 
Назад
Зверху Знизу