Ознакомление с материалами уголовного дела

Статус: Offline
Реєстрація: 31.01.2013
Повідом.: 194
Ознакомление с материалами уголовного дела

Кто подскажет где найти всю процедуру от начала до конца с подробностями. Интересует как должно быть прошито дело, как пронумеровано, какой титульный лист и опечатан ли? Должно ли быть подписано доручення об открытии материалов дела для ознакомления прокурором до ознакомления? Обвинительный акт и реестр при ознакомлении уже подшит или нет? Должна ли быть опись? Что если страницы пронумерованы не все и карандашом? И самое главное, где это всё прописано. Большое спасибо всем за помощь.
 
Кто подскажет где найти всю процедуру от начала до конца с подробностями. Интересует как должно быть прошито дело, как пронумеровано, какой титульный лист и опечатан ли? Должно ли быть подписано доручення об открытии материалов дела для ознакомления прокурором до ознакомления? Обвинительный акт и реестр при ознакомлении уже подшит или нет? Должна ли быть опись? Что если страницы пронумерованы не все и карандашом? И самое главное, где это всё прописано. Большое спасибо всем за помощь.
Единого источника, содержащего ответы на все Ваши вопросы, нет. Т.к. процесс уголовный, читайте Уголовный процессуальный кодекс Украины (собственно, ход процесса), а также можете поискать инструкции по деловодству в зависимости от органа, где хотите знакомиться с делом (это уже, как должны быть оформлены дела).
 
Да я читаю кодекс, но пока не нашла, пойду поищу что вы подсказали - деловодство
 
Обратите внимание на цвет ниток. Если дело шито белыми нитками, сразу ясно что там все липа
 
по процессу значенние имеет открытие материалов Вашей стороне. при этом дело будет с описью, прошито и с реестром материалов.
 
Дело в том, что описи не было, а следователь говорила что и не должно быть.
 
И самое главное, где это всё прописано
Вот здесь есть ответы на некоторые вопросы. Хоть это требования к материалам поступившим в суд, но можно ссылаться на нарушения и по делам находящимся еще у прокурора. Поскольку при несоответствии этим требованиям материал не может быть направлен в суд.

28.20. Усі аркуші у справі (матеріалах кримінального провадження) нумеруються з дотриманням таких правил:
аркуші у справі (матеріалах кримінального провадження) нумеруються арабськими цифрами у верхньому правому куті, не торкаючись тексту, м'яким простим графічним олівцем або нумератором. Застосування чорнила, пасти або кольорових олівців для нумерації аркушів забороняється;
аркуші справи (матеріалів кримінального провадження), розділеної на томи, слід нумерувати за кожним томом окремо;
фотокартки та інші ілюстративні документи нумеруються на їх зворотному боці у верхньому лівому куті;
якщо до справи (матеріалів кримінального провадження) долучений конверт із документами, на ньому зазначається, які саме документи зберігаються. Долучені конверти з укладеннями повинні бути пронумерованими. Кожне вкладення в конверт нумерується порядковим номером після номера, проставленого на конверті. Якщо укладення пронумерувати не можна (наприклад, паспорт, свідоцтво про народження), то про їх наявність зазначається в засвідчувальному написі (Додаток 20);
аркуші внутрішнього опису документів справи нумеруються окремо;
якщо при нумерації аркушів допущено велику кількість помилок, то аркуші нумеруються заново, при цьому старі номери закреслюються однією похилою рискою, а не виправляються;

при невеликій кількості помилок нумерація аркушів виправляється таким чином: на непронумерованих аркушах проставляється номер попереднього аркуша з додаванням букв згідно з українським алфавітом ("а", "б", "в", "г", "ґ" і далі), а при повторенні одного номера на кількох розміщених поруч аркушах додаються букви "а", "б", "в", "г", "ґ" і далі відповідно до кожного номера аркуша, починаючи з другого.
Усі помилки та виправлення в нумерації зазначаються у засвідчувальному написі, а саме: цифрами і літерами - кількість пронумерованих аркушів, наявність літерних номерів аркушів, фотокарток, конвертів, інші особливості.
Засвідчувальний напис складається відповідальним працівником (особою) апарату суду із зазначенням посади та дати складення напису.
28.21. У кожній судовій справі (матеріалах кримінального провадження) складається опис документів у справі (матеріалах кримінального провадження). Опис документів може бути здійснено чи розпочато на лівому внутрішньому боці обкладинки справи (матеріалів кримінального провадження).
28.22. До опису документів під номерами в порядку їх зростання вноситься інформація про кожний документ (конверт), підшитий у справі, у порядку їх розміщення. Обов'язково зазначається, оригінал чи копію документа підшито, порядкові номери аркушів, присвоєні відповідному документу (конверту).
Документи, зазначені в додатку до супровідного документа, в опису не перелічуються, але обов'язково зазначається їх наявність або відсутність згідно з переліком у додатку. У разі відсутності документа зазначається причина (акт, складений при розкритті конверта, зберігання в іншій справі тощо), а документ, що підтверджує причину відсутності додатка, долучається до справи (матеріалів кримінального провадження).
Опис підписується працівником апарату суду, який оформляє справу (матеріали кримінального провадження), із зазначенням біля підпису свого прізвища.

28.23. На правому внутрішньому боці обкладинки справи (матеріалів кримінального провадження) обов'язково заповнюється довідковий лист, в якому робляться відмітки про всі проведені дії (дату відкриття провадження, вручення повісток, копій обвинувального акта, вироку, рішення, розпоряджень про виклик присяжних, витребування документів, звернення до виконання судових рішень, заповнення статистичних карток на осіб, стосовно яких розглянуто матеріали кримінального провадження, карток обліку сум шкоди, завданої злочином, тощо).
28.24. У процесі подальшого надходження документів справа (матеріали кримінального провадження) продовжує формуватися у хронологічному порядку надходження документів до суду.
28.25. Справи (матеріали кримінального провадження) з великою кількістю документів формуються в окремі томи з кількістю аркушів не більше 250.
Кожний том справи (матеріалів кримінального провадження) оформляється окремо, має власну нумерацію аркушів і власний опис.
28.26. Усі матеріали підшиваються до справи (матеріалів кримінального провадження) нитками через п'ять (для документів формату А4) або три (для документів меншого формату А5) проколів голкою.
Уклеювання документів до справи (матеріалів кримінального провадження), прикріплення степлером або вкладення будь-яким іншим способом, відмінним від зазначеного в абзаці першому цього пункту, не допускається.

ДЕРЖАВНА СУДОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
НАКАЗ
Про затвердження Інструкції з діловодства в місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ
17.12.2013 N 173
 
Назад
Зверху Знизу