27.08.14 вторжение войск РФ

Re: 27.08.14 вторжение войск РФ


Пономарь: После победы Клинтон мягкая капитуляция Путина на Донбассе перейдет в быструю
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Олег Пономарь
Британия не уйдет из ЕС
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

Олега Пономаря можно игнорировать. Ведь всем угодить формой подачи инфы невозможно.
Но обсирать его аналитику может только довбойоб несповна розуму або відвертий ворог!
А чи не дуже ти береш на себе, "довбойоб несповний розуму"? Ти мелеш про аналітику того пономаря, у якого влучення як у прогноза погоди на неділю?

Тебе раніше вже макнули про якість прогнозів отого "аналітега", але звісно тобі на це відповісти нічого...

Anděl;70660448 сказав(ла):
Пономарь: После победы Клинтон мягкая капитуляция Путина на Донбассе перейдет в быструю
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Олег Пономарь
Британия не уйдет из ЕС
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Якщо потрібно, я можу ще доповнити.

Якщо бажаєш, запощуй і далі оту пономарську хуйню, бо маєш на це право. Але не переходь межі та не нав'язуй свою думку настільки форсовано та з принизливою лайкою до усіх інших, кому не подобається ота пономарщина. Тим паче без жодних аргументів. Кожний має право на свою думку без репресій, бо це і є свобода та демократія. Я просто нагадав тобі норми спілкування. Не за те вмирала наша небесна сотня, щоб ми спілкуватися між собою, як ті орки з мордору.
 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

Кров економіки. Що зараз відбувається на нафтовому ринку

Федір Кудрін

Про шостий пакет санкцій ЄС, покарання Росії за демпінг, втручання американців та дії ОПЕК

Після початку повномасштабної війни Росії проти України нафтовий ринок переживає часи нестабільності. За ці три з половиною місяці ціна постійно скаче з $90/барель марки Brent (далі просто $/б) до 120, відображаючи всі події, що відбуваються у світовій політиці та економіці. Зараз ціна за барель знову складає $120, і це найдорожча нафта за останні 10 років. Розглянемо, які чинники зараз формують ринок одного з найважливіших у світі товарів.

Почати варто з того що нинішній стрибок попиту пов’язаний не лише з початком повномасштабної війни між Росією та Україною. Зростання цін на нафту *– загальна тенденція, яка зберігається аж з весни 2022 року, коли ціни на «чорне золото» були мінімальними. Це пов’язано із поступовим виходом світу із коронавірусної кризи. Економіки країн оживають, промисловість розширює потужності, відповідно, збільшується попит на енергоносії. Так і зараз вихід Китаю з жорсткого карантину, запровадженого на початку весни, різко збільшує потребу Піднебесної в енергії.

Другий важливий момент – прямі дії на ринку з боку США. Сполучені Штати відмовились російської нафти ще на початку березня. На той момент близько 8% американського імпорту нафти приходилось на РФ. На перший період для її заміни США звернулись до резервів, які знаходяться в країні. Крім того, Джо Байден визвався допомогти європейським державам відмовитись від російської нафти. Для цього, наприклад, США в травні звернулись до італійської компанії Eni та іспанської компанії Repsol із пропозицією почати імпорт венесуельської нафти. Попри те, що нафтова галузь країни перебуває під американськими санкціям з 2019 року, Байден обіцяв не накладати штрафи на європейські компанії за співпрацю з державною нафтовою компанією Венесуели PDVSA. Це вкладається в загальну канву потепління відносин між Вашингтоном та Каракасом, які з часів президентства Дональда Трампа перебували на рівні «абсолютного нуля». Країни ведуть переговори щодо можливого послаблення санкцій, поновлення імпорту нафти в США, а нафтова палата Венесуели вже дала згоду на збільшення видобутку нафти на 400 тис. барелів на добу.

Іншим учасником енергетичної війни є Іран, з яким пов’язано два важливих моменти. Перший – можливість зняття санкцій з країни в разі ухвалення ядерної угоди. Процес переговорів у Відні є вкрай важким та весь час зустрічається з проблемами. Зараз він перебуває на паузі, по суті, зірваний Росією, що використала свою участь у переговорах, саботуючи їх. Для поновлення переговорного процесу сторонам потрібно вирішити цілу низку складних та неоднозначних проблем, у тому числі знайти сторону, здатну взяти на себе функції РФ, передбачені угодою. Крім того, США та Іран відчувають критичну важливість підписання договору для свого опонента, тому не спішать іти на поступки, вибиваючи для себе найкращі можливі умови. Тому поки питання повернення Ірану на європейський ринок залишається лише перспективою, не втілюючись в реальність.

Другий момент, пов’язаний з Іраном – це війна за азійський ринок. Росія, завчасно усвідомивши скору втрату європейського ринку, не помилилась. Шостий пакет санкцій ЄС, прийнятий третього червня, дійсно передбачає заборону на купівлю, імпорт або передачу сирої нафти та деяких нафтопродуктів із Росії. Поетапна відмова від російської нафти займе від 6 місяців для сирої нафти до 8 місяців для інших продуктів нафтопереробки. Уже зараз видобуток російської нафти впав приблизно на 1млн барелів на добу. Тому тепер Росію та Іран об’єднує неможливості експорту енергоносіїв до країн Заходу. Не дивно, що це призводить до конкуренції за інших споживачів, наприклад, за Китай. Для цього нафтовий сектор Росії активно демпінгував на азійському ринку, пропонуючи знижки. І до останнього моменту можна було вважати, що стратегія РФ дійсно сприяла завоюванню нових ринків.

Красномовною тут є ситуація з Індією. Країна вирішила скористатись критичним положенням РФ. Розуміючи свою перевагу в переговорах, Нью-Делі постійно вибиває в Кремля нові знижки, зараз купуючи нафту марки Urals по $70/б, на $25 нижче за спотову ціну. Оцінюючи вигоду, Індія розширила імпорт настільки, що об’єм закупленої нею з 24 лютого російської нафти вже на 20% перевищили всю нафту з РФ, ввезену в країну за 2021 рік. З точки зору джентльменських принципів ведення бізнесу – це «брудна гра». Тому другого червня на сцену вийшов найбільший у світі картель – ОПЕК.

До цього такі «нафтові боси» світу як Саудівська Аравія та Об’єднані Арабські Емірати тримались осторонь кризи. Ці держави залишались єдиними членами ОПЕК, які мали необхідні потужності для збільшення видобутку нафти, здатні зробити це фактично в будь-який день. Але цьому заважали два фактори. По-перше, ці дві країни не вбачали для себе об’єктивної потреби розширювати присутність на світових ринках. Для них важливіше було зберігати повний контроль над цінами. По-друге, відносини між Саудівською Аравією та Сполученими Штатами, які традиційно виступали партнером Ер-Ріяду, за президентства Джо Байдена знаходились у кепському стані. І коли в американців з’явилась потреба в розширенні Королівством видобутку нафти, з’ясувалось, що Білому Дому можуть відмовити. За час війни США направляли до Саудів делегацію, намагались проводити телефонні розмови на найвищому рівні, тощо. І до недавнього часу все було марним, принц Мухаммад Бен Салман, фактичний правитель Королівства, добре пам’ятав образи, нанесені йому кабінетом демократів.

З метою перезавантаження стосунків зі своїм найкритичнішим союзником на Близькому Сході, Джо Байден вже зібрався відвідати Саудівську Аравію, що мав би відбутись «скоро», а зараз перенесений на липень. Причиною для цього стало рішення, прийняте на форумі ОПЕК, що відбувся другого червня. Зустріч, що розглядалась як прохідна, принесла Штатам хорошу новину. Країни-члени організації погодились збільшити видобуток сирої нафти в липні та серпні на 648 тис. барелів на добу. До цього квотою на літо передбачалось видобувати 432 тис. Це не зіб’є ціну на нафту занадто сильно, але допоможе згладити бурління нафтового ринку. Невідомо, що зіграло найбільшу роль у зміні думки членів організації: бажання зробити крок назустріч США, або прагнення приструнити Росію. Є й ще один момент, що міг вплинути на рішення ОПЕК.

Чим вищими будуть ціни на енергоносії, тим більше сенсу має впровадження альтернативної енергетики, куди входять зелена, атомна, та низка інших спосіб отримання енергії. Наприклад, сланцевий газ, видобуток якого є одним із трендів американської енергетики, внаслідок падіння цін на енергоресурси в часи коронавірусної кризи, став по суті непотрібним, галузь зазнала страшного удару. Ситуація працює й навпаки. Якщо ціни на нафту будуть триматись на рівні $120/б, то будь-яка інвестиція в альтернативну енергетику стане вдвічі вигіднішою, ніж у часи до пандемії, коли в середньому ціна оберталась навколо цифри у $65/б.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

Технофронт. Росію чекає «цифровий ГУЛАГ», створений власноруч

Минулого тижня великі техногіганти продовжили залишати російський ринок, а кремлівська влада – свою діяльність по створенню цифрового паркану для населення своєї держави. Розповідаємо про основні події фронту технологічного за минулий тиждень

Цифрова підтримка

Проект Starlink Ukraine отримав ліцензію оператора зв’язку – компанію внесено в реєстр постачальників комунікаційних мереж та послуг. Це спростить компанії роботу на українському ринку та взаємодію з державою та клієнтами. Окрім того, з часом компанія зможе працювати в Україні як повноцінний комерційний провайдер, до прикладу, в регіонах, де ще не відновлено доступ до інтернету. На сьогодні клієнтами Starlink Ukraine є близько 150 тисяч користувачів в день.

Цифрова блокада

Попри те, що ще в березні дуже багато компаній повідомили про вихід з російського ринку, новини, що стосуються цифрової блокади країни-загарбника, не припиняються. На минулому тижні про повне припинення роботи в країні повідомила IBM, а корпорація Microsoft заявила про значне скорочення своєї діяльності. Загалом з 50 найбільших за розміром доходу закордонних ІТ-компаній про припинення роботи в Росії повідомили в 31, які забезпечували 89% виручки у своєму сегменті. Інші або не робили публічних заяв, або продали російські підрозділи місцевим гравцям ринку.

Санкції вплинули не лише на роботу закордонних компаній, але й на перспективи російських. До прикладу, «Сбер» повідомив про закриття власного ігрового підрозділу SberGames. Це рішення в компанії пояснили зовнішніми обмеженнями для російських розробників на світовому ринку.

Загалом багато російських компаній поставили на паузу закордонні технологічні проекти та вихід на нові для себе ринки.

Цифрова блокада росії стосується не лише обмежень в роботі компаній. Декілька російських журналістів виявили, що вони не можуть підключити до своїх Telegram-каналів бот, через який вдається залучати гроші від підписників. Щодо причин відмови називалось висвітлення на їхніх каналах політичних тем. Це означає, що формально писати в Telegram на політичні теми можна, а от отримувати за це гроші від підписників – зась.

Наприкінці минулого тижня в ОРДіЛО заблокували використання Viber, буцім-то через те, що через цей месенджер українські військові отримують інформацію про пересування російської армії. Насправді це блокування означає неможливість для людей, які опинились на цих територіях, отримувати альтернативну інформацію. Раніше в ОРДіЛО блокували Facebook та Instagram.

Останню новину можна іще назвати «будівництво цифрового ГУЛАГу», тим більше, що не лише на окупованих територіях влада ускладнює комунікацію людей. Минулого тижня російська ФСБ запропонувала створити в країні базу даних з IMEI-кодами смартфонів громадян Росії. Іншими словами, це перелік унікальних ідентифікаторів смартфонів громадян, завдяки якому можна точно ідентифікувати, хто, і в який момент часу використовував смартфон.

Але й це ще не все. Ще одна ініціатива російської влади говорить про те, що паркан «цифрового ГУЛАГу» стає ще міцнішим. Російське мінцифри запропонували ввести оборотні штрафи для операторів зв’язку, якщо у них не установлене обладнання для COMP – комплексу технічних засобів, який дозволяє відстежувати активність користувачів інтернету. Це означає, що якщо раптом ще якийсь російський провайдер не стежить за своїми клієнтами, він за це муситиме платити штраф, який базується на його фінансових результатах. Більше того, нові ліцензії провайдерам видаватимуться лише за умови, що вони використовують COMP. Вочевидь, Starlink ніколи не працюватиме в Росії – компанія просто не зможе отримати ліцензію.

Корисні сервіси часів війни

«Український клуб аграрного бізнесу» разом з Мінагрополітики створили платформу для збору інформації про збитки для аграрного сектору. Через сайт можна повідомляти про пошкоджені чи вкрадені землю, техніку, інфраструктурні об’єкти, запаси та інші ресурси.

Фахівець по роботі з даними Коннор Келлі створив бота на платформі Twitter, який допомагає відстежувати воєнну допомогу Україні. Бот аналізує, коли до польського Жешува прилітають воєнні літаки з ймовірними вантажами, призначеними для України. Автор боту підкреслює, що він використовує лише дані з відкритих джерел.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

Але не переходь межі та не нав'язуй свою думку
перепост когось , не значить нав'язувати свою думку. А всього лиш тема для діалогу. Як шо конкретно ви з чимось не згодні в постах від Понамаря, то , вам ні хто не заважає , висловити з того приводу свою думку.
 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

А чи не дуже ти береш на себе, "довбойоб несповний розуму"? Ти мелеш про аналітику того пономаря, у якого влучення як у прогноза погоди на неділю?
.

Шо це було ? Не Гугл перекладач випадково ? :)
Я завжди казав, шо "вони" рукожопi та ось знову пiдтвердження. :незнаю:
 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

А чи не дуже ти береш на себе, "довбойоб несповний розуму"? Ти мелеш про аналітику того пономаря, у якого влучення як у прогноза погоди на неділю?

Тебе раніше вже макнули про якість прогнозів отого "аналітега", але звісно тобі на це відповісти нічого...



Якщо потрібно, я можу ще доповнити.

Якщо бажаєш, запощуй і далі оту пономарську хуйню, бо маєш на це право. Але не переходь межі та не нав'язуй свою думку настільки форсовано та з принизливою лайкою до усіх інших, кому не подобається ота пономарщина. Тим паче без жодних аргументів. Кожний має право на свою думку без репресій, бо це і є свобода та демократія. Я просто нагадав тобі норми спілкування. Не за те вмирала наша небесна сотня, щоб ми спілкуватися між собою, як ті орки з мордору.


одразу видно "русскоязычную челюсть"
 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

перепост когось , не значить нав'язувати свою думку. А всього лиш тема для діалогу. Як шо конкретно ви з чимось не згодні в постах від Понамаря, то , вам ні хто не заважає , висловити з того приводу свою думку.
Перечитайте ще раз мій пост. Я не про Понамаря та його (ре)пости, а про людину що написала "Но обсирать его аналитику может только довбойоб несповна розуму або відвертий ворог!"
Тобто якщо тобі не подобається аналітика "когось" або ти з нею не згоден, то ти апріорі "глупий" або ворог. Навіть якщо той "аналітег" має дуже великі промахи по деяких своїх важливих прогнозах.

immokey, wp_ahd, valeryx
Так, у Харкові завжди розмовляв на російській, як і велика більшість харків'ян. Мова не дуже чиста бо немає практики спілкування. Пишу та писав без перекладача, гадаю що з ним було б більше помилок. Багато україномовних сіл спілкуються на суржику та різних українських діалектах, якщо бажаєте "чисту класику" - то легше її знайти та почути від дикторів, журналістів та філологів, ніж шукати на сході.
Якщо з мовою розібралися, то по суті мого попереднього поста чи є що сказати, чи ви тут тільки для "мовного контролю"? :D
 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

Anděl;70660448 сказав(ла):
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі



Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Це ви емніп "у першому турі голосував за кошулинськогоа удругому йдіть ви нахер..."? Ну наголосували, тепер ми бігаємо з кулеметами а ви все так жє повчаєте як нам жити, кого читати? Ну охуєть тепер.:незнаю:
 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

Це ви емніп "у першому турі голосував за кошулинськогоа удругому йдіть ви нахер..."? Ну наголосували, тепер ми бігаємо з кулеметами а ви все так жє повчаєте як нам жити, кого читати? Ну охуєть тепер.:незнаю:

для тебя, наверное, новостью будет, что украинцы еще с 2014 года до всяких клоунов бегают с кулеметами? Что там с торговыми партнерами кацапами - разобрались? С 24.02.2022 уже не торгуем с ними? Теперь вместо кацапов партнеры из лукашенковской беларуси?
п.с. читай кого хочешь это лично твое дело, можешь, даже приговаривать про "божью росу". Ты так и не понял, что все эти пономари, арестовичи, фейгины, швецы, ньюс эйдеры и прочие зарабатывают деньги и льют в уши то, что слушатели хотят слышать или читать
 
Re: 27.08.14 вторжение войск РФ

 
Назад
Зверху Знизу