Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Жало паяльника не передає тепло☠️

🟢 12:11 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада

Sashokkk

Привіт!
Статус: Offline
Повідом.: 11
  • 🟢 12:11 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Добрий день. Нещодавно замовив з Китаю паяльник з регулюванням, екранчиком, керамічним нагрівачем. Перевіряв колись - начебто деталі якось та й випаювалися. Але після повторної роботи з паяльником помітив дуже неприємну особливість: після першого використання жала перестають грітися. Тобто використавши нове, комплектне жало на температурі ~320 градусів, на другий раз (через ~20 хвилин простою) воно перестало плавити припой будь-яким чином (аналогічно і каніфоль замість бурного випаровування стала просто повільно розплавлятися).
Губкою регулярно протирав, з содою нагар від каніфолі відчищав - результату нуль.
Помітив, що між жалом та нагрівачем є простір в ~0,4 мм. Напильником сточив жало, як міг. Результату - нуль.
Пробував намотати на нагрівач трохи мідної фольги, та результату - нема.
Я вже ночами не сплю, а думаю "що ж із ним не так?". Можливо хтось стикався з таким, чи може розуміє, в чому проблема?
Будь ласка, прошу допомоги🥺

• 🟢 12:11 Відбій тривоги в м. Харків та Харківська територіальна громада.Слідкуйте за подальшими повідомленнями.#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
Або ти ухандохав паяльник, або жало, або паяльник перейшов в режим сну

Або ти ухандохав паяльник, або жало
Ну, хочеться сподіватися на краще.
Проблему я побачив тоді, коли паяльник ні в яку не плавив припій на платі-донорі (навіть при 420 градусах). В результаті єдине, що допомогло, це заміна жала на інше з комплекту. Ну і працювало воно весь день ідеально (з відпочинками по 2-4хв), як в один момент знову не перестало передавати температуру. Ось тепер я і думаю, як полагодити. Бо кожні 5 годин міняти жала якось непрактично.

Непрацюючий паяльник у 90х це за щастя😁
Та у 90х може і щастя, а зараз коли куплений за горді 280 грн та довгоочікуваний чотирма неділями паяльник не працює - якось не дуже🥴

Пробував намотати на нагрівач трохи мідної фольги, та результату - нема.
Намотування більшого об'єму фольги нічого не змінило💀
Може хтось знає як перевірити керамічний нагрівач?

Омметром измерить его сопротивление, как же еще.
Потом делать выводы - в неисправности нагревателя причина, или в том, что на него подается пониженное напряжение.
Также обратить внимание на контактные площадки, через которые жало подключается к плате управления, возможно от большой темературы они окисляются и контакт становится нестабильным.
Поки що схоже на те, що паяльник воскресила перепайка кабелю живлення (бо відвалився під час тестування🥴) та встановлення додаткового жала замість комплектного (я здивований, бо в минулі спроби це ні до чого не приводило🤔)

При розборці зовнішньо плата була начебто ціла, окислів я не помітив. В наступний раз (хоча сподіваюся, що більше розбирати не прийдеться) обов'язково перевірю супротив. Дякую за пораду!

Но я думал, он у вас новый и мало был в работе.
Так і є (в роботі був десь 3-4 рази), але судячи по відгукам, відвалення кабелю у цієї моделі - досить поширений фабричний брак (багато відгуків, навіть на ютубі є відео саме про цю модель)

Опiр. :)
Гугл-переводчик, то таке...
Ой, точно😅
Пекельні борошні цей переїзд з суржика...

я собі колись заказав набір для самостійної сборки паяльник+контроллер,
наразі 8 років працює :незнаю:

я собі колись заказав набір для самостійної сборки паяльник+контроллер,
наразі 8 років працює :незнаю:
Судячи по тому, що після не зовсім зрозумілого для мене моменту мій паяльник почав працювати чудово (на 270° плавить будь який припій на потрібній мені платі🤩, тьфу-тьфу-тьфу), то моя проблема була не в несправності інструмента, а в неправильному поводженні з ним.
Мабуть у руках вправного мастера в інструментів немає сроку придатності😉

скоріш за все - контакт був хреновий. Бо жало так непрацює...

ппц йобнута тема

Назад
Зверху Знизу