- 🟡 22:12 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
-
ну в современных домах нет несущих стен. колонны и на них опираются бетонные плиты этажей.Якщо по дивитись на відео - вони склалися, починаючи з якогось з поверхів. Сваї залишились на місті, проста висипалась несуча стіна і решта посипалась униз, зносячи під собою нижні поверхи. На одному з відео - зрадив перший поверх - його ніби розчавило, і будівля, уєбавшись другим поверхом об фундамент - далі проста розвалилась і осипалась униз.
Висновок: дендрофекальне проектування, як тут вже помічали.
так на схид или на захид.Після руйнівного землетрусу Туреччина "зсунулася" майже на три метри на північний схід.
Про це заявив Карло Дольйоні, президент Національного інституту геофізики та вулканології Італії. З його слів, йдеться про "величезну подію всесвітнього масштабу". Він наголосив, що "те, що ми називаємо Аравійською плитою, перемістилося приблизно на 3 метри у північно-східному напрямку та у південно-західному напрямку по відношенню до Анатолійської плити".
"З оцінок, які ми маємо і які поступово уточнюються, ми знаємо, що розлом між плитами активізувався на площі, не меншій за 150 кілометрів зі зміщенням до 3-х метрів і більше. Все сталося протягом кількох десятків секунд, викликавши цей землетрус магнітудою 7,8-7,9 за шкалою Ріхтера, землетрус, який називається мегаземлетрусом, - сказав він в коментарі для Corriere Della Sera.
- Ми говоримо про безперервний рух, площина розлому сильно нахилена, і під час події ми спостерігаємо горизонтальне зміщення двох сторін розлому. Дві літосферні плити рухалися щодо один одної. Іншими словами: це ніби Туреччина змістилася по відношенню до Аравійської плити на південний захід".
И в панельках?ну в современных домах нет несущих стен. колонны и на них опираются бетонные плиты этажей.
ну панельки это да карточные домики. но как турки могли строить панельки на разломе плит в сейсмически активном районе?И в панельках?
из гамна и палокЗ чого зроблне це ерзац-перекриття?
Переглянути вкладення 13221616
Я загубився в спробах перебору відомих мені матеріалів...
так это не для несущих конструкций, а для ограждающих, несущая с бетона, я в Тунисе видел что они с такого кирпича перекрытия делают,Качество турецких стройматериалов
Эта чистая правда, сам живу в доме из такого же кирпича! А вот в Грузии турки строят из нормальных материалов, дома оч крепкие!..Качество турецких стройматериалов
А как гвоздь в стену забить? Все развалится?Эта чистая правда, сам живу в доме из такого же кирпича! А вот в Грузии турки строят из нормальных материалов, дома оч крепкие!..
і чим вони перевірені на міць?дома оч крепкие!..
в мого приятеля квартира у Києві, де стіни з такого кєрамоблоку. забудовник строго заборонив всім мешканцям свердлити зовнішні стіни...А как гвоздь в стену забить? Все развалится?
Домики трёх поросят. Волк дунет - и фсе.в мого приятеля квартира у Києві, де стіни з такого кєрамоблоку. забудовник строго заборонив всім мешканцям свердлити зовнішні стіни...
не зовсім - вони з монолитних з/б опір, а зовнішні отвори закладені оцим керамоблоком... але попри міць - він вважається дуже теплим матеріалом.Домики трёх поросят. Волк дунет - и фсе.
Ребёнок в квартире мячом не пробьет ?не зовсім - вони з монолитних з/б опір, а зовнішні отвори закладені оцим керамоблоком... але попри міць - він вважається дуже теплим матеріалом.