Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Замовлення плат в Китаї з монтажем радіоєлементів

Статус: Офлайн
Повідом.: 508
Хто має досвід замовлення-поділіться. Плати заказував-нормально. дуже. Захотілось прорахувати кошторис плат з монтажем. Є питання. Наприклад-чому такий бідний асортимент резисторів 0805 в базі? Та і конденсаторів 0805. В пошуці extended можна все знайти. Але за зміну касети-3$. Відчуття,що роблю щось не так. І взагалі-це має смисл? Чи чекати більше неділлі з космодрому, а потім ще паяти та мити?

З малою партією та тим паче одиничними ніхто звичайно ж ворушитись не буде. В них логічно є та заправлені базові елементи.

Я замовляв, все було ок й реально недорого виходить. Але в мене все стандартно було - мега 328, резистори або підтяжки, або обмежувальні, де пох на номінал майже повністю, кондери на живленні з тими ж вимогами тощо.

Все залежить від плати. Якщо там купа всього - то хай китайці запаяють усе, що зможуть, інше вручну допаяєш.
Там чудова автоматизація, в тому числі на етапі замовлення - видали "зайві" елементи й все. Колись одна всім відома в харкові контора, що виробляє плати, мені загадала перейменування елементів, щоб їм було зручніше монтажити.
Ну а якщо це комерція, то плати - за гроші вони куплять та зарядять будь-які компоненти будь-де звичайно ж. Кілька разів так замовникам оформлював плати - кидаєш бом з посиланнями на маузери та дігікеї й все виходить, лише плати.

Останнє редагування:
на маузери та дігікеї/
[в мене теж звичайна база. але в них в базовій комплектації відсутні деякі номінали звичайних 0805 резисторів і конденсаторів. у сторонніх поставщиків є обмеження по мін кількості. + процент на усушку\утрушку. а якщо вибирати з базових єлементів-думаю в нуль можна. об.єм невеликий-50+50 плат

деякий об'єм на "утрушку" є у всіх виробників. 1 в 1 елемент тобі не порахують ніколи - завжди запас візьмуть, й тим більший в %, чим менша кількість.

я так понимаю базовая библиотека постоянна. а как узнать эту базу? тогда можно адаптировать свой перечень элементов. в моем случае стоимость элементов мизерная, а 6 *3=18$ за смену питателей.

шукай на сайті список елементів або посилання на магазин, з яким вони співпрацюють, та елементи з якого можна брати

Ось pcbway наприклад
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Останнє редагування:
заказ по весу превышает 2кг. предлагают разбить на 2 заказа. т.е. я дважды должен заплатить за смену питателей.

ну знач нема такого
ваш КО

Отакий є

фільтри там *****ьні, окрім розміру ніфіга нема.
Краще шукати по номіналу, а там вже обирати потрібний сайз та точність. Тобто в пошуку бити RES SMD 910 OHM

та питаю. думають
Отакий є
так, є. але не у них, а в диджикеї. не в їхній базі. а в диджікеї треба купувати сотнями. а радіоелементи вони ні в Україну ні тим козлам не продають

те, що є в тій базі - вони можуть тобі замонтажити. Як та звідки вони це візьмуть тебе бентежити не повинно.

І чому сотнями? Я багато разів купував одиничні елементи на дігікеї. Якщо є можливість обрати від 1шт, то ніяких проблем купити одну шт нема. Доставка може бути дорогою дуже відносно замовелення, але купити 1шт тобі ніхто не забороняє.

згоден. дорогувато тільки.на сьогодні JLCPCB на мої потуги (крім виробництва плат) замовити плати з монтажем виявилися марними.дорого.підозрюю, що не з усім розібрався.на компроміси не йдуть. розбити замовлення на 2 посилки не хочуть. радіоелементи до нас не відправляють. молимося на КОСМОДРОМ.
Може у кого є позитивний досвід-поділіться.

Главное с около пром производством либо делать тестпоинты, либо селф тест. Т.е. датчик-ОУ-фильтр-ОУ, лапка под тест датчика и подачи тест сигнала, лапка на посмотреть результат фильтра и подачи второго тест сигнала и лапка с которой он уже будет работать в жизни, и так со всем, модем - значит смотрим напряжение на симке, на модеме, токи, токи отключения, ИМЕЙ, номер симки и подключение к сети... Плюс проверка всех ног проца на замыкание и левые сигналы, проверка кнопок на залипание, индикаций по току и весь стандартный набор.

Останнє редагування:
У знакомого как то прокол был с китайцами, те решили сэкономить бабки и купили бракованную или поддельную партию оу ТИ тл074, у них выше 1кГц КУ заваливается и запаяли их (он заказывал про во плат с запайкой элементов). В итоге схема не работает норм, а он вроде без теста у них заказывал. Короче пришлось перепаивать оу во всей партии, уже в Украине.

У знакомого как то прокол был с китайцами, те решили сэкономить бабки и купили бракованную или поддельную партию оу ТИ тл074, у них выше 1кГц КУ заваливается и запаяли их (он заказывал про во плат с запайкой элементов). В итоге схема не работает норм, а он вроде без теста у них заказывал. Короче пришлось перепаивать оу во всей партии, уже в Украине.
на такие же грабли можно и здесь наступить

У оригиналов тоже куча брака, просто он не всегда очевиден, если будете в промышленных масштабах делать что-нибудь долгоиграющее, то выяснится что у СТМ процов регулярно не тухнет питание и они продолжают тянуть ток, и младшие и АРМ, и не только они таким страдают.
Просто на это в обычной жизни никто внимания не обращает, сам проц то рабочий, и так со многими компонентами, стабилизаторы которые уплывают, не много, но выше допусков, радио модули с уехавшими частотами, аналогично с кварцами. Когда начнёте всё проверять у вас будут горы брака, который внешне работает, но нет.

STMки сталкивался - не хотели в слип уходить, забил болт и стал пользоваться внешними коммутаторами
да например, такой: если минус MCP170x завести на npn транзистор, то при закрытом коллекторе стабилизатор выдаст балалайку
это все ж дешевле чем какие-нить stmps-21xx ставить

Переглянути вкладення 13222241

90% из них рабочие, но с дефектами которые дома никогда не всплывут.
не моё производство, нормально показать не могу. Там вполне себе микросхемы, есть по 30-40$, массово, там в коробочке на пару десяток брака.

Интересно сколько сыпется на производствах БПЛА, там вообще космические списания должны быть, если кто работает скиньте в личку как оно у вас.

Останнє редагування:
В деяких замовників за кордоном останній рік проблеми з залізом - браку дохерище по мс.
Навіть в тестових партіях часто стільки браку, що зайобуються розбиратись та перезамовляють.

в мене їх не так, щоб багато, але раніше такого не було взагалі - ну якісь одинокі плати, де можна було списати на поганій асембл, - але зараз реально реально багато, 5шт можна взяти, а з них 3 ***ові, й так загалом скоріш з-за ***ових мс. Я не можу це підтвердити бо в руках не тримав, але в порівнянні з відсутністю раніше стало пппппппц як багато.

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу