Вот я и говорю, что благодаря таким как Вы, современная украинская армия - полное ******! Вы даже не помните текста присяги, которую принимали первый раз! Где Вы там нашли упоминание о Коммунистической партии? Там была клятва "..до последнего дыхания быть преданным своему Народу.."! И присягу (если Вы не поняли, я повторю) я давал СВОЕМУ НАРОДУ. Вы, впрочем, тоже. Правда, в отличие от меня, Вы ей изменили. Будучи порядочным и ЧЕСТНЫМ человеком, Вы обязаны были подать в отставку. Интересно, если бы Ющ послал Вас в Грузию воевать против осетин и русских, присягу на верность которым Вы ранее давали, как это сочеталось бы с вашей честью?...

Ви настільки далекі від армійських справ, що мені навіть не варто приймати всерьоз від вас оцю істерику, тим більше, що це слова людини, яка не має хоч якоїсь причетністі до українського війська. Тим більше, що ви пишаєтесь тим, що давали присягу неіснуючій вже більше ніж два десятки років неіснуючій державі.
Саме через це ви не маєте права давати оцінку та злобствувати з сучасного стану української армії.
Ось нагадую вам текст присяги РА:
«Я, гражданин Союза Советских Социалистических Республик, вступая в ряды Вооруженных Сил, принимаю присягу и торжественно клянусь быть честным, храбрым, дисциплинированным, бдительным Воином, строго хранить военную и государственную тайну, беспрекословно выполнять все воинские уставы и приказы командиров и начальников.
Я клянусь добросовестно изучать военное дело, всемерно беречь военное и народное имущество и до последнего дыхания
быть преданным своему Народу, своей Советской Родине и Советскому Правительству. (А де вони натепер? радянський народ, Радянська Батьківщина та радянський уряд?)
Я всегда готов по приказу Советского Правительства выступить на защиту моей Родины — Союза Советских Социалистических Республик и, как воин Вооруженных Сил, я клянусь защищать её мужественно, умело, с достоинством и честью, не щадя своей крови и самой жизни для достижения полной победы над врагами.
Если же я нарушу эту мою торжественную присягу, то пусть меня постигнет суровая кара советского закона, всеобщая ненависть и презрение трудящихся» (Де натепер "советский закон"?)
А тепер текст військової присяги ЗСУ:
Я (прізвище., ім'я, по батькові) вступаю на військову службу і урочисто
клянусь народу України завжди
бути вірним і відданим йому, сумлінно і чесно виконувати військовий обов'язок, накази командирів, неухильно дотримуватися Конституції, законів України, зберігати державну і військову таємницю.
Я клянусь захищати Українську державу, непохитно стояти на сторожі її свободи і незалежності.
Я присягаю не зрадити народу України.
Ну і що? де тут радянський народ, уряд, радянська Батьківщина?
Присягаються тільки народу України, та Українській державі.
І я, на відміну від вас, маю честь захищати свою Українську державу, а відтак і всю свою родину, своїх дітей, онуків, від зазіхань іноземних агресорів. А ви можете сидіти й чекати, коли прийдуть "ваші", а ви їх будете зустрічати з букетами квітів. Тепер я розумію психологію російськх колаборантів, яких 1,5 млн радо служили фюреру.
Банальное предательство. Вывод - расстрелять за измену Родине!
А

де вона та Батьківщина?
І за якими Законами будете судити? А хто буде виконувати вирок? Чи не ваші співвітчизники, росіяне?
Так вони ж теж давали другу присягу на вірність РФ... Значить і вони зрадники?

Через це я думаю, що вони мене пожаліють? Бо, самі такі ж?

Так, що Пеппер дав пропозицію, давай швиденько до Росії і розстрілюй там увесь вищий командний офіцерський склад російської армії, які після того, як давали присягу на вірність СРСР, склали другу присягу на вірність РФ. В 1992 році ця присяга була такою
«Я, (фамилия, имя, отчество), торжественно присягаю на верность своему Отечеству, Российской Федерации. Клянусь свято соблюдать Конституцию Российской Федерации, строго выполнять требования воинских уставов, приказы командиров и начальников. Клянусь достойно исполнять воинский долг, мужественно защищать свободу, независимость и конституционный строй России, народ и Отечество.»
Якби в РФ офіцер відмовився давати присягу РФ, його би звільнили з армії. А якби офіцер запасу відмовився прийняти присягу РФ, то у кращому випадку його би розжалували, а в гіршому.... Та чого я за росіян розписуюсь, спитайте краще у них. Вони вам же ближче.