Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Як довести батьківство?

• Автор теми Автор теми 0dn0lit0k
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 21
Як довести батьківство?

Добрий день. Буду вдячний за поради в такій ситуації:
1) позашлюбна дитина. Повнолітня.
2) у свідоцтві про народження батьком записана вигадана людина з таким самим прізвищем, як у матері (по суті - з її дівочим прізвищем у чоловічому роді).
3) батько живе в іншій країні. Зв'язок є, але бажання визнати батьківство з його боку нема.
4) як юридично встановити батьківство в такому випадку? З чого почати - з виправлення мого свідоцтва про народження?

Кінцева мета - спадщина в Полтавській області.

3) батько живе в іншій країні. Зв'язок є, але бажання визнати батьківство з його боку нема.

самое большое препятствие. Какая страна пишите. Если есть договор о взаимной правовой помощи, немного лучше. Если Израиль, то без шансов практически.

1) позашлюбна дитина. Повнолітня.
2) у свідоцтві про народження батьком записана вигадана людина з таким самим прізвищем, як у матері (по суті - з її дівочим прізвищем у чоловічому роді).

Ничего сложного, любой совершенолетний может предъявить иск об установлении отцовства.

4) як юридично встановити батьківство в такому випадку? З чого почати - з виправлення мого свідоцтва про народження?

только путём подачи иска в суд.

т.к. ответчик иностранец (или не так?) или находится в другой стране, то возникнет необходимость вручения ему судебного иска, уведомлений и документов, отобрания у него пояснений по поводу предъявленного иска. А это всё в рамках судебного поручения, через министерство юстиции. Очень длительная процедура.

только путём подачи иска в суд.

т.к. ответчик иностранец (или не так?) или находится в другой стране, то возникнет необходимость вручения ему судебного иска.

Дякую Вам за відповіді.

Він українець. Живе в Німеччині, але громадянином не став.

І, як я розумію, дорога? Питаю, щоб зрозуміти, чи взагалі варто братися до цього діла.

Остаточну ціну назвати складно, оскільки подолання можливих додаткових перепонів потягне додаткові витрати.
Були б Ви дитиною, наприклад, Ілона Маска, тоді й питання доцільності не було б.;)
А якщо в особи є інші діти, Ваша частка спадщини зменщується відповідно...
А якщо Ваш кровний батько зробить чи вже зробив заповіт в обділення Вас, то сенсу судитися за батьеівство взагалі немає через кінцеву збитковість заходу.

А якщо в особи є інші діти, Ваша частка спадщини зменщується відповідно...
А якщо Ваш кровний батько зробить чи вже зробив заповіт в обділення Вас, то сенсу судитися за батьеівство взагалі немає через кінцеву збитковість заходу.

В особи є офіційна дружина з дітьми не від нього.
І брат.

Де вони мешкають?
Жінка - з ним у Німеччині. Брат (мій дядько) - в Україні, у нерухомості, яка колись стане предметом спадщини (вони з братом її успадкували після смерті свого батька, мого діда).

Жінка - з ним у Німеччині. Брат (мій дядько) - в Україні, у нерухомості, яка колись стане предметом спадщини (вони з братом її успадкували після смерті свого батька, мого діда).

Я бы тоже рекомендовала оценить и сравнить затраты и выгоду. При отсутствии завещания и подтверждении отцовства, Вы попадете в первую очередь наследников, брат - вторая очередь.

Я бы тоже рекомендовала оценить и сравнить затраты и выгоду. При отсутствии завещания и подтверждения отцовства, Вы попадете в первую очередь наследников, брат - вторая очередь.

Дякую. Спадкодавець ще живий, тому надіюся почати й завершити справу до того, як можливий заповіт стане актуальним.

тому надіюся почати й завершити справу до того, як можливий заповіт стане актуальним.

вот это фатальная ошибка. Устанавливать факт отцовства после его смерти лучше, так как он уже завещание не сможет переписать или сделать, а Вы будете знать стоит ли овчинка выделки и есть ли завещание, если есть - процесс безперспективный, если нет.... тогда будет за что побороться.

Узнав про суд, папа может подарить все брату, и наследнику достанется только фамилия и отчество

Узнав про суд, папа может подарить все брату, и наследнику достанется только фамилия и отчество

А вот чисто гипотетически, господа юристы:

-раз гражданин Украины, подали иск на установление отцовства. В украинском суде. Истец от теста ДНК уклонился (по факту просто не приехал). В качестве обеспечения иска - наложение на отчуждение имущества (дома)

- если я правлиьно понимаю, уклонение от ДНК теста для суда эквивалентно признанию отцовства. Соответственно отцовсто признали.

- следующий иск за невыплаченные алименты до 16 лет (за все года). Установили сумму. думаю, тут же тоже все однозначно. В качестве обеспечения иска - наложение на отчуждение имущества (дома)

- а дальше продавать дом и выплачивать сумму алиментов

Сам я не юрист, просто интересно

Я бы тоже рекомендовала оценить и сравнить затраты и выгоду. При отсутствии завещания и подтверждении отцовства, Вы попадете в первую очередь наследников, брат - вторая очередь.
а невыплаченные алименты разве не в приоритете?

Назад
Зверху Знизу