Статус: Офлайн
Повідом.: 1456
Повідом.: 1456
И опять о Гонгадзе
Уже сколько писали, разбирались, а точку ну никак не могут поставить в этом деле. И вот сегодня наткнулась на сенсационную новость
Уже сколько писали, разбирались, а точку ну никак не могут поставить в этом деле. И вот сегодня наткнулась на сенсационную новость
Матір журналіста Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе шокована заявою екс-президента України Леоніда Кучми про те, що її син живий.
Почувши від журналіста ЗІКу про заяву Леоніда Кучми, мати журналіста гірко розплакалася. «Скільки можна мене мучити!», – такою була її перша реакція.
За словами матері Георгія Гонгадзе, сьогодні річниця смерті її батьків, вона їздила на цвинтар. «Потім я пішла до книгарні, щоб знайти якісь старі публікації, з яких я можу щось нове довідатися, бо в мене немає комп’ютера та Інтернету, щоб читати інформагентства. Потім мені подзвонили ви і сказали, що Кучма таке заявив. Я шокована», – такими були слова пані Лесі.
«Я наполягала з першої хвилі (відтоді, як вперше потрапила до моргу) і говорю це сьогодні – таращанське тіло – це не мій син. Багато років на мене тиснули: вмовляли, наполягали, вимагали, погрожували, аби я дала дозвіл на поховання «таращанського тіла». Я не могла б вчинити так щодо свого сина, бо це моя дитина. Звісно, я християнка і мене це мучить. Отож я могла б поховати чужу людину, але як неопізнану особу, я б доглядала за могилою», – сказала Леся Гонгадзе.
«Я не маю претензій ні до Леоніда Кучми, ні до Віктора Ющенка. Ні до кого! Я розумію, що вони залежні люди, раби Системи, яку самі створили. Все в Божих руках», – зазначила Леся Гонгадзе.
«Сьогоднішній вчинок Леоніда Кучми – це вияв людяності. Вдячна йому, що він знайшов в собі силу і мужність сказати це. Гадаю, це йому було нелегко. Я дякую йому за промінчик надії. Він повернув мене до життя. У нього є людське серце», – сказала мати журналіста.
Довідка ЗІКу.
Колишній Президент України Леонід Кучма сподівається, що український журналіст Георгій Гонгадзе живий. Про це він сказав сьогодні під час відеомосту Київ–Москва–Тбілісі–Єреван «Україна та СНД під час світової фінансової кризи».
«Деякі кажуть, мені це більше подобається, може, він живий. Я знаю, що ті депутати Верховної Ради України, які їздили в Німеччину та здійснювали експертизу частинки тіла, знайденого в Київській області, то та експертиза не підтвердила, що це тіло Г. Гонгадзе. Є хоч одна зачіпка», – сказав Л.Кучма.
Як повідомляє УНІАН, водночас він висловив упевненість у тому, що зникнення Г. Гонгадзе є політичною акцією.
«Людину, якщо її вбили, убивають в одному місці, потім через день або через два ховають у іншому місці, але так, щоб його обов`язково знайшли», – сказав він.
Л. Кучма зазначив, що Г.Гонгадзе він не знав особисто й бачив його тільки один раз на прес-конференції.
Він зазначив, що його можна підозрювати, що він щось не зробив для з`ясування всіх обставин справи, але Віктор Ющенко робив усе, щоб на цьому поставити крапку.
Л. Кучма наголосив, що в будь-якому разі в цій справі не все ще сказано, тому що досі не зрозуміло, хто за всім цим стоїть.
Останнє редагування: