Харьков - захолустье?

та ладно там, Киев Киев.... отстой! Варшава рулит!
Ось кажуть: "Варшава - столиця сусідньої слов’янської країни, яка хоч і не була в совку, але значною мірою була підконтрольна йому. Це велике місто, в якому є велика ріка, метро, широкі дороги і яке було практично вщент зруйноване під час ІІ СВ. Як бачимо між Києвом і Варшавою є чимало спільного. А і ще в цих столицях розпочинався(Варшава) і завершувався(Київ) чемпіонат світу з футболу ЄВРО-2012. Та, на жаль, на цьому і завершується вся схожість міст. Чому? Бо за практично той самий час Варшава як і Польща загалом зробили ВЕЛИЧЕЗНИЙ КРОК в розвитку порівняно з Києвом і Україною. Насправді Київ більше деградував, ніж розвинувся, порівнюючи навіть зі Львовом.

Особисто моє ставлення… хоча це не дуже правильний термін… для мене Київ жахливе місто. Це місто базарів, кіосків і підземель. З величезною кількістю машин всюди!
Якби вони ще тільки на дорогах були, то можливо і не так звернув би увагу, але вони всюди. Навіть на балконах. Київ значно ближчий своїм безпорядком до Астани, ніж до столиці країни ЄС.
Читаючи це, ви мабуть вже хочете «піти в коментарі» і обматюкати львівського сноба.
Моя мета це не приниження Києва, а швидше порівняння і можливо якийсь імпульс для його відродження. Мені особисто дуже прикро мати таку столицю. :(
Я не живу там, але коли приїжджаю, то отримую величезний стрес. Хтось каже, що це я просто не розумію «темпу сталіци», але це смішно :)
Для мене головне якість життя яке надає місто, а не темп пересування ним. До речі, Київ і якість життя це несумісні терміни. Ось наприклад у 2012 році Кореспондент писав наступне: «Київ розташувався тільки на 91-му місці, зате має колоритних сусідів - Кувейт (90-е місце), південноафриканський Йоганнесбург (92) і Ріо-де-Жанейро (93). Замикає рейтинг бангладешська Дакка».

Круто! У Києві краще ніж в Південній Африці! Я ся тішу!
Всі ці рейтинги звісно не є найголовнішим визначником, але таки про щось кажуть.
Гаразд. У цьому дописі про Варшаву (яка в тому ж рейтингу займає 63 місце) я намагатимусь показати, якість життя столичного міста. І в будь-якому випадку, чи ми говоримо про мегаполіс чи про містечко, визначником якості життя є інфраструктура, а тоді все інше. Тобто ви можете заробляти і 20 000 грн. в місяць, але жити в лайні. Тобто, так у вас чудова квартира і є автомобіль, але місто – звалище.
Зараз Києву потрібні докорінні зміни, як ніколи. Це як ковток свіжого повітря!

Не только Харьков, а вся Харьковская область захолустье.

доки ніхто нічого не буде змінювати, доки нікому нічого не треба тут, доки усі думають, як вкрасти та збігти завчасно, то вся країна, на жаль, буде в лайні, як і раніше. Куди не подивишся - всюди ... в усіх областях не те, що треба людям для нормального життя.

мені дуже подобається природа Харківської області, чудова, місця казкові, повітря чисте. Київ, на жаль, не найчистіше місто в країні, та й Чорнобиль наклав свої відбитки. Я б не сказала, що Харків стовідсоткове захолустя, що до порівняння з іншими містами країни. Хто не ображений життям, тому й тут, в Харкові непогано живеться. А хто не може себе тут знайти. Програмістам, наприклад, однаково, де працювати, вони переважно вдома працюють й добре заробляють, то й не будуть скиглити. І з якого переляку в столиці повинні бути ціни зарплати нижче? Там й ціни вищі. Й на житло в тому числі. За ті самі гроші, що тут ви можете придбати гарну квартиру в непоганому районі, там ви придбаєте лише таке житло, що без сліз не глянути й в такому районі, що будете їхати три години в один бік. А гроші ніхто ніде не роздає дарма, працювати треба, де б не були.

Ты в Житомире был?
Я как то зашел там в ресторанчик национальной кухни, назаказывал там дерунов, галушек, пива, салатов. Короче, объелся просто. Попросил счет и когда увидел сумму в 120 грн, просто рассмеялся про себя. Блин, ну реально, мне их аж жаль стало. В Хуевом сумма вытекла бы в районе 200-250 грн.

Де-де 250?

На чай оставил 50 грн)

Ну ти шикарний клієнт. Вони напевно були вражені такою розкішшю.

Велтон, скажи, почему во всем городе внутриквартальные дороги и тротуары - вообще полное гавно ?

т.е. когда ты заказывал ты в меню на цены не смотрел, а вот когда принесли счет то удивился

Ну вообще да. Обычно заказываю и ориентировочно представляю сумму.

Ну ти шикарний клієнт. Вони напевно були вражені такою розкішшю.

Ну вообще то 40% чаевых, сами понимаете.

При чём тут город, люди главное, Одесса известна тем что здесь уютно каждому
кто хочет получить уют и дружескую улыбку.

Харьков - захолустье?

Харьков - не захолустье. Да, сейчас Харьков - это фактически восточная тупиковая точка маршрутов - дальше в рф дороги нет и из рф тоже нет. А процветание Харькова во многом началось с пересечния торговых путей.
Сейчас из-за крымских событий торговые пути сдвинулись на запад - к ЕС. И на юг - к морским портам. Соответственно туда идет больше инвестиций.
Но с другой стороны Харьков - столица восточной Украины. Раньше он соперничал за это с Донецком, но теперь Донецк из соревнования выбыл и надолго. Другой такой точки в окружающих регионах нет. Поэтому не такое уж это и захолустье.

говном не может быть то, чего нет:)

ну давай заслушаем этого, с Гагариным на аве. Наверное покажет пару тротуаров на Флоринке, и скажет, что в остальном городе он редко бывает, точно не знает, не видел.

Харьков - не захолустье. Да, сейчас Харьков - это фактически восточная тупиковая точка маршрутов - дальше в рф дороги нет и из рф тоже нет. А процветание Харькова во многом началось с пересечния торговых путей.
Сейчас из-за крымских событий торговые пути сдвинулись на запад - к ЕС. И на юг - к морским портам. Соответственно туда идет больше инвестиций.
Но с другой стороны Харьков - столица восточной Украины. Раньше он соперничал за это с Донецком, но теперь Донецк из соревнования выбыл и надолго. Другой такой точки в окружающих регионах нет. Поэтому не такое уж это и захолустье.
Успокоил себя и сьел канфетку!

Та не пліткуйте. Дороги всюди в Україні не на рівні, як то треба. То ви ніде не були. У Польщі й в селі краще, ніж в нас в країні, у великих містах. Обгажувати можна кожне місто. Завжди знайдуться свої таргани. Троляки.

мені дуже подобається природа Харківської області, чудова, місця казкові, повітря чисте.

Я много езжу отдыхать в Черкасскую обл. Так после этого вертел я на х*ю природу Харьковской.

Я много езжу отдыхать в Черкасскую обл. Так после этого вертел я на х*ю природу Харьковской.

кому що. То ви не були ніде більше, в Закарпатті вас не було, що ви так ту Черкаську область виславляєте. Та й на Харківщині де ж ви були? У Салтові та все? Чим Коропове гірше? Так, моря тут нема. То в Одещині. Гори в Закарпатті казкові. Але в кожному краю є свій позитив. Коли людина так відверто пре на місто, то або вона невдахою була тут, або просто троляка.

Ты в Житомире был?
Я как то зашел там в ресторанчик национальной кухни, назаказывал там дерунов, галушек, пива, салатов. Короче, объелся просто. Попросил счет и когда увидел сумму в 120 грн, просто рассмеялся про себя. Блин, ну реально, мне их аж жаль стало. В Хуевом сумма вытекла бы в районе 200-250 грн.
На чай оставил 50 грн)

ну так єто цена без понтов
за понті надо платіть
лушє пожалейтє себя когда будедє жрать гавно заплатів за него в трідорого

Чим Коропове гірше?

Там к воде подойти негде. Пидарасы все заняли. В прошлом году даже последний сельский пляж огородили забором. Так после этого вертел я на х*ю природу Харьковской обл.

доки ніхто нічого не буде змінювати, доки нікому нічого не треба тут
У Вас собственная скважина? А у нас водопровод. Вот хлорирование воды заменили на гипохлорид натрия. Еще один шаг к цивилизации. К здоровью.
Меняется все постепенно.
Может Вы конечно хотите что бы как в русских народных сказках было - все сразу, по щучьему велению?

Назад
Зверху Знизу