Выбор масла

🔴 17:33 Повітряна тривога в Харків.обл.

Что Выбрать

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    32
  • 🔴 17:33 Повітряна тривога в Харків.обл.
Вже багато років заливаю собі Fuchs Titan GT1 Pro C3 5w30.
а якого виробницва тебе дістається ця олива?
Я замовляв тут у себе в Польщі Fuchs Titan GT1 Pro C3 5w30, що разу приходять різні за країною похождення: штрих код на 33 на етикетці та made in France, штрих код на 40 та made in Germany або штрих код на 59 та made in E.U.
Звісно, достименно порівняти якість важко, востаннє одна зі знайомих Шкод з оливою Fuchs Titan GT1 Pro C3 5w30 made in E.U. (штрих код на 59) щось його апетитно почала споживати, з'ясуємо це заміною марки оливи, бо двигун сухий, турбіна працює нормально.
Але скажу так, що при використанні Valvoline XL III C3 5W-30 Longlife жодних проблем, на щастя, не було.

Довелось в келлер йти через таке питання. :D
Наявні в мене 4 каністри (3 з отработкою та одна пуста) всі з Німеччини з кодом на 40.
Купую тільки у одного продавця -
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
.
1731245372362.png

Ану, масляні експерти, що лити в екобуст 2л?
Є альтернатива мотилю 8100 5в30?

Все дуже просто: шукай то масло, яке в тесті нагріву не залишає відкладень та не полімерізується.

Ану, масляні експерти, що лити в екобуст 2л?
Є альтернатива мотилю 8100 5в30?
Та є звісно то же Shell Helix HX8 AG 5W-30 або Pennzoil Ultra Platinum Full Synthetic 5W-30 як варіант, та й в Мобіла має бути точно. Тому це точно не панацея, думаю не проблема взагалі знайти))
Все дуже просто: шукай то масло, яке в тесті нагріву не залишає відкладень та не полімерізується.
Дивився ці тести, по факту це лише одна с характеристик оливу, тому не панацея.. Тим паче тест далекий від реальних умов експлуатації

Та є звісно то же Shell Helix HX8 AG 5W-30 або Pennzoil Ultra Platinum Full Synthetic 5W-30 як варіант, та й в Мобіла має бути точно. Тому це точно не панацея, думаю не проблема взагалі знайти))

Дивився ці тести, по факту це лише одна с характеристик оливу, тому не панацея.. Тим паче тест далекий від реальних умов експлуатації
Тут дійсно не все так просто. Воно і мотюль не дуже підходить. І Мобіл. Та і шелл. Зараз залив Мотиль 8100, але на наступну заміну вже замовив Пензоил. тисячі через 4-5 поміняю.

Тут дійсно не все так просто. Воно і мотюль не дуже підходить. І Мобіл. Та і шелл. Зараз залив Мотиль 8100, але на наступну заміну вже замовив Пензоил. тисячі через 4-5 поміняю.
Відкрию маленький секрет, Пензоїл, це Шелл. Тільки Пензоїл наче як більше орієнтований на ринок авто США, а Шелл на Європейські марки авто)))

Я знаю кому належить пензоіл. По складу там є різниця.
І щось я не бачу у шелл масла з 946а допуском.
Відкрию маленький секрет, Пензоїл, це Шелл. Тільки Пензоїл наче як більше орієнтований на ринок авто США, а Шелл на Європейські марки авто)))

Ага дійсно наче як немає, але чисто теоритично його мають перекривати мастила для сучасних двигунів, по типу ILSAC GF-6A такий Шелл бачив. Але звісно краще брати, коли вказаний чіткий допуск 946а, що б спати спокійно. Але ось що конфігуратор видав під 2.0 екобуст по рекомендації. На ньому Ford WSS-M2C913-C, WSS-M2C913-D , ACEA A5 /B5.

Вкладення

• 2.0.jpg
    2.0.jpg
    81.3 КБ · Перегляди: 9
Ага дійсно наче як немає, але чисто теоритично його мають перекривати мастила для сучасних двигунів, по типу ILSAC GF-6A такий Шелл бачив. Але звісно краще брати, коли вказаний чіткий допуск 946а, що б спати спокійно. Але ось що конфігуратор видав під 2.0 екобуст по рекомендації. На ньому Ford WSS-M2C913-C, WSS-M2C913-D , ACEA A5 /B5.
Для європейських моторів дійсно вказують допуск 913с. Це мастило більш «міцне». Але воно підходить лише частково. Дуже багато вже розборів з цього приводу було. Перші екобусти взагалі на формулі ф їздили :)

є в західному бізнесі такий феномен, коли права рука не знає, що робить ліва.
В мене тут кент залив в Хонду варіатор оригінальне відповідне! європейське мастило Хонда, коробка почала смикатися, почитав він форуми на цю тему, замінив на оригінальне мастило Хонда для ринку Північної Америки, все відразу налагодилося.
Хонда Инсайт - європейка, пригнана з Німечини. До речі, а ні фільтру, а ні прокладки з оригіналу достати тут в Польщі неможливо взагалі.
До речі, розповсюдженого оригінального мастила в коробку KIA-HYUNDAI 04300-KX1B0 (MTF&DCTF 70W) тут теж напоказ ніде немає, в т.ч. у офіціалів, взагалі, не розумію, як вони всі працюють? :незнаю:

До речі, розповсюдженого оригінального мастила в коробку KIA-HYUNDAI 04300-KX1B0 (MTF&DCTF 70W) тут теж напоказ ніде немає, в т.ч. у офіціалів, взагалі, не розумію, як вони всі працюють? :незнаю:
В мене була Елантра, то офіціали в якості оригінали у нас заливали Шелл. Там прямо в книжці по експлуатації номенклатура мастил була прописана під кожен двигун, а не KIA-HYUNDAI. За коробку не дивився, але думаю якось мастило шелл в двигун, то в коробку мабуть їх теж.
А ось про оригінальні розхідники це дійсно максимально дивно...

В мене була Елантра, то офіціали в якості оригінали у нас заливали Шелл. Там прямо в книжці по експлуатації номенклатура мастил була прописана під кожен двигун, а не KIA-HYUNDAI. За коробку не дивився, але думаю якось мастило шелл в двигун, то в коробку мабуть їх теж.
А ось про оригінальні розхідники це дійсно максимально дивно...
Так Шелл не тільки в Хюндай йде в якості оригіналу, в товариша Шкода Рапід, в нього там прям на кришці заливної горловини Шелл написано. Та й бачив інфу що вони постачаю оригінальну оливу на БМВ, Мерседес, може ще кудись. Тому це нормально що офіціали його як оригінал можуть заливать зі збереженням гарантії.

Так Шелл не тільки в Хюндай йде в якості оригіналу, в товариша Шкода Рапід, в нього там прям на кришці заливної горловини Шелл написано. Та й бачив інфу що вони постачаю оригінальну оливу на БМВ, Мерседес, може ще кудись. Тому це нормально що офіціали його як оригінал можуть заливать зі збереженням гарантії.
У меня на Шкоде написано Castrol

У меня на Шкоде написано Castrol
Да, може бути, в дружини на фабії 2, також кастрол на кришці. Це тому що кастрол раніше постачав оригінальну оливу на VW. Потім змінили постачальника на Шелл, і з якогось року точно не скажу, почали Shell вказувають.

Питання на засипку, як кажуть.. А де можна знайти офф.магазини Шелл в Україні? Я питаю не дистриб'юторів (там вони як раз є) а саме про магазини де вона офіційно продається.

Назад
Зверху Знизу