Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Война: события, люди, впечатления

Спасибо. Я и не знала, что больница работала. Казалось, что разбито всё.
Когда первый раз увидела (где-то в конце мая 22г.), проезжая мимо, плакала навзрыд.
Семерку, если о ней речь, вроде не разбомбили.
Во всяком случае, вроде здание на месте, я недавно ошибочно попала мимо на трамвае.

Опять театральный институт. Не снесли бы в 1983-м, снесли бы в 2023-м. :( Вместе с факультетом универа.
Здание было построено в 1865 году для Уездного училища на средства городского головы купца Костюрина.

nc_ohc=_lQli9GAbh8AX81W9kq&_nc_ht=scontent.fdnk1-4.jpg

Интересная топонимика, не считая денег. :)

На продовження будівництва
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
в держбюджеті буде закладено 722 млн грн. Про це йдеться в пояснювальній записці до проєкту держбюджету на 2024 рік, який уже подано на розгляд до парламенту.

Ще до війни в Харкові планували побудувати дві станції метро на Олексіївській лінії в бік
- "Державинську" і "Одеську", а також Олексіївське електродепо, яке
. До будівництва
, але через повномасштабне вторгнення проєкт зупинився.

Станція "Державінська" буде розташована на проспекті Гагаріна, біля перетину з вулицею Державінською. Це буде станція дрібного закладення, колонного типу.

Станція "Одеська" буде розташована на проспекті Гагаріна в районі перетину з вулицею Одеською та проспектом Героїв Сталінграда.

У 2023 році з держбюджету на будівництво метро в Харкові виділяли субвенцію в розмірі 1,52 млрд грн. Це були кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку.

Крім того, у міський бюджет Харкова на 2023 рік
.

Ну що ти з ним будеш робити? У людыны пидгорае.

Як повідомляє
із посиланням на міськраду, презентація пройшла в рамках інвестиційного форуму «Kharkiv: Restart», який пройшов у Києві.

Зокрема Ігор Терехов розповів інвесторам про сучасний мікрорайон «місто всередині міста» на Олексіївці, де передбачене будівництво нового житла, офісів та об'єктів соціальної сфери.

Також серед проєктів розвитку – «Лопанська набережна», який передбачає створення відкритого простору для відпочинку та творчості, «Приміський вокзал «Левада» з сучасним транспортним хабом та торгово-розважальним культурним центром.

Крім того, мер презентував проєкт «Науковий парк» - інноваційний мікрорайон змішаного використання, реконструкцію Привокзальної площі та створення унікальної зеленої зони в Журавлівському гідропарку.

«Ми залучаємо кредитні ресурси європейських банків. Багато проєктів стосуються транспортної інфраструктури. Наприклад, створення служби муніципального таксі на електромобілях. Також плануємо розвивати «зелену» енергетику», - зазначив мер Харкова.

Кстати, тут не верят, что в Харькове полно народу и транспорта.
Занесло меня аж к Коммунальному рынку.
Можно было бы и дальше поехать, но я не знаю, что такое Станция Рогань. Туда ехал троллейбус.
Решила выйти на рынке, тут я все знаю, и пойти по Ландау к проспекту пешком.
Через каждые два шага работающая заправка.
Две церкви на улице. Одна УПЦ-МП. Вторая поскромнее, может, и украинская.
Вот там бы Терех совал свои сундуки, а не в центральные районы.
Как посмотрю в фейсбуке на архитектуру других городов - завораживает уникальность.
Как гляну, что у нас Терех навозводил - плакать хочется от этой убогости авторства нэвдахы.

Обе УПЦ-МП.

Останнє редагування:
От цікаво) як можна прожити в Харкові і не знати що таке Рогань :) це ж все недалеко.
Теоретически я знаю. А практически дальше ХТЗ не была.
Разве что проездом за город, да и то очень давно.
Я и на СС может раз была и не запомнила.
На Алексеевке с двух краев была.
С ближнего к центру у меня родня есть, а в дальний нечаянно на трамвае №20 недавно завернула ну и доехала до круга.

Харьков огромный по площади город. Даже историческую его часть без спальных районов долго нужно обходить.
Мне удалось и не раз. :)

@Нужно подумать , можете пройтись. Россияне располагались на улице с зажиточными коттеджами, теперь их скорее нет, чем есть.
Кого или чего нет? :) рашек или коттеджей?
По-моему 304-й один из самых длинных маршрутов.
Но поскольку локация Коммунального рынка мне знакома, то решила не рисковать и не ехать куда попало.
Я вначале думала, что маршрут совпадает с №3, там бы я сориентировалась на ХТЗ, но это какая-то новая линия.

Кого или чего нет? :) рашек или коттеджей?
По-моему 304-й один из самых длинных маршрутов.
Но поскольку локация Коммунального рынка мне знакома, то решила не рисковать и не ехать куда попало.
Я вначале думала, что маршрут совпадает с №3, там бы я сориентировалась на ХТЗ, но это какая-то новая линия.
304 всегда так ездил и ,когда был просто автобусом. А район этой Рогани называли всегда " учхоз". Дальше уже Докучаевский аграрный. Но до него другой автобус идет и с другого места. А до РЖМ там пять минут ходьбы. Если бы доехали до конца и пошли в сторону РЖМ, то посмотрели бы на чайную фабрику, мясокомбинат, молокозавод. Незнаю только работает ли что- то.

Коттеджи разрушены (украинской артиллерией, разумеется ; местные не только наводили огонь, но, вроде, и самостоятельно пару зазевавшихся пришельцев прибили).

Думаю, самый. Надо со 119 сравнить.

Совпадает до парка "Зустріч" примерно. А по "дальнему востоку" они вышивают по-своему.
Та нет. Они доезжают вместе до церкви на ХТЗ, потом тройка поворачивает , а 304 дальше прямо едет.

После нынешнего утра в памяти всплыло. :(

А один совсем зеленый,
Бурным танцем запаленный,
Не поймет куда летит - куда попало...
И у самой двери рая
Не поймет, что умирает:
Как же можно после бала, после бала?..

Никого не пощадила эта осень.
Листопад идет, как шторм в сто тысяч баллов.
И, как шрамы ножевые, на асфальте - неживые
Пятна пепла после бала, после бала.

) Завтра нужно идти в "жэк" , даже не так - нужно заставить себя сходить в жэк. :рл: :D
Впечатлений наберусь... )

) Завтра нужно идти в "жэк" , даже не так - нужно заставить себя сходить в жэк. :рл: :D
Впечатлений наберусь... )
Не знаю, как у вас, у нас там Торричелева пустота.
Начальница, бухгалтер и изредка инженерша.
Кстати, бухгалтерам обрезали вход в реестр клиентов.
Хотела спросить, дошли ли мои деньги, а им не видно.

А хтось знає, чому місто затянуте димом? І прикордоння теж.
Може то бнр підгорає?
Або наші ліси(
Может, поэтому? Сейчас ветер северный.

У Чугуївському районі відбулися три пожежі, які стали результатом ворожих обстрілів. Місцева пожежна команда з селища Вільча була викликана двічі для гасіння загорянь у природних екосистемах у місті Вовчанськ. Перша пожежа виникла о 14:45 – огонь охопив суху траву та сінник на площі приблизно 2 гектари. Друга пожежа сталася о 16:40 та вплинула на хвойну підстилку у лісовому масиві Чайківського лісництва, розповсюдившись на площу приблизно 2000 квадратних метрів.

Ще одну лісову пожежу окупанти спричинили о 18:15 на території Жовтневого лісництва біля с. Сінельникове Вовчанської громади. Там також горіла хвойна підстилка на площі 2,5 га. Пожежу загасили рятувальники 47-ї ДПРЧ та вогнеборці відомчої пожежної охорони лісгоспу.

Назад
Зверху Знизу