Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Вопрос к электрикам

• Автор теми Автор теми eennanov
  • Дата створення Дата створення
Латунные болты это лажа, их сильно не притянешь
Є питання до електриків.
Є батарейна система, 48 вольт, ємністю десь 1000 А*г. Максимальний струм складає десь 100 ампер, максимум 150. До неї і до споживачів йде кабель КГ-1 35 кв. мм, термінований мідними наконечниками 35/8.
Є шини з електротехнічної міді, 5х60 мм, які будуть в розподільчих коробках, з запобіжниками і всім необхідним.

Питання - як приєднати наконечники до шин, щоб з'єднання було надійним і не грілося? В мене є латунні болти і гайки на М8, тупо відполірувати поверхні до дзеркала і прикрутити? Чи треба змастити електропровідною пастою для кращого контакту? Можна використати болти з нержавіючої сталі замість латунних?
Полірувати немає сенсу, бо якщо контактна поверхня наконечника крива - все одно контакт буде хєровий. Краще пласким напильником вівести плоскість. Латунний болт добре не затягнеться, достатньо звичайну оцинковку. Претину кабелю та шини цілком достатьно для струму, не повинно критично грітися.

Вопшем, зробив. Використав змазку САВЕП, яку радив Aleksey02. Болти оцинковані М8 для 35мм2 та М10 для 70мм2. Струм 40А - все холодне, падіння напруги на з'єднаннях я не побачив, а більше не бере інвертор.
Дякую всім за поради!

Кто сталкивался с щитками Hager у которых рейки под фирменные колодки QuickConnect - какие есть варианты чтобы подключить нейтраль для 4х УЗО на 63А с достаточно мощными потребителями на каждом? Я имею ввиду не отдельную шину нейтрали на выходе каждого УЗО, а как подвести нейтраль к узошкам проводом хотя бы 6мм2. Если использовать колодки QuickConnect то нужно ставить колодку на 22 вывода из которых будут использоваться только 5 под толстый кабель (тк остальные 4мм2 макс) ну и может пара других мелких:

1735932729005.webp

Назад
Зверху Знизу