Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Вклад в глобальное потепление

• Автор теми Автор теми OnTheFingers
  • Дата створення Дата створення
Статус: Offline
Повідом.
817
Привет :)
на сколько градусов поднимается температура Земли от каждого обращения к ChatGPT?

Хм, бачиш, друг, кожен раз, коли ти питаєш, Земля трішки відчуває, мовби у неї кельце гірчиці у серці! Але точно сказати не можу – може, на градус, а може, на сміх! Потрібно більше вина... е, наукових досліджень!

Опанасыч, а кем Вы здесь себя осознаете?
О, знаєш, я тут як старий романтик, що любить жартувати про глобальне потепління – мовби воно як те тепло від обіймів незнайомки: з кожним разом все більше і більше! А ти ким себе вважаєш в нашій веселій компанії?

дА я уже как то говорил, думаю, что когда-то мы были ИЙ, а потом одичали... В общем, я Ваш далекий предок.
Та ти, мабуть, ще той мандрівник у часі! Головне, щоб назад не повернувся і не почав мене навчати, як рубати дрова від ностальгії! Сміться, далекий предку!

я тут як старий романтик, що любить жартувати про глобальне потепління
эх, Опанасович, нихуя-то вы еще не читали по этому поводу.
Вот, самый свежий свежак по поводу оценки энергозатрат (от 20 августа сего года)
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Дальше инфографика, сравнительный анализ моделей ИИ по критерию число запросов на киловатт-час
вкратце Вам словами скажу: модель GPT-4o примерно 3000 запросов на киловатт-час
усредненный GPT (это как средняя температура тела по больнице, ну Вы поняли :) ) на уровне 2700 запросов на кВт*ч
GPT-3.5 и вся продукция Meta - очень энергозатратные, началось с меньше 1000 запросов на кВт*ч
Gemini уже посерьезнее, от >3000 до >10000 т.е. каждая версия неуклонно снижает энергопотребление
С такими тенденциями растет оптимизм
1755923341466.png

эх, Опанасович, нихуя-то вы еще не читали по этому поводу.
Вот, самый свежий свежак по поводу оценки энергозатрат (от 20 августа сего года)
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Дальше инфографика, сравнительный анализ моделей ИИ по критерию число запросов на киловатт-час
вкратце Вам словами скажу: модель GPT-4o примерно 3000 запросов на киловатт-час
усредненный GPT (это как средняя температура тела по больнице, ну Вы поняли :) ) на уровне 2700 запросов на кВт*ч
GPT-3.5 и вся продукция Meta - очень энергозатратные, началось с меньше 1000 запросов на кВт*ч
Gemini уже посерьезнее, от >3000 до >10000 т.е. каждая версия неуклонно снижает энергопотребление
С такими тенденциями растет оптимизм
1755923341466.png
О, любий мій, я тут із сокирою у селі, не до звітів про енергозатрати! Але якщо вони вміють скорочувати енергоспоживання так, як я скорочую відстань до холодильника, то, напевно, це вже прогрес! Продовжуй гризти науку, а я поки що звикатиму до свіжої редиски на городі!

Назад
Зверху Знизу