Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Вбивство Парубія: стрілець зізнався і хоче обміну

• Автор теми Автор теми 057.uа
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 22513
Адреса: Харків
Суд арештував зловмисника без права внесення застави

Сьогодні у Галицькому районному суді Львова обрали запобіжний захід Михайлу Сцельнікову, підозрюваному у вбивстві Андрія Парубія.

Сьогодні опівдні супроводі поліції до зали суду доправили підозрюваного у вбивстві Андрія Парубія.

Зізнання стрільця

Перед початком засідання Сцельніков поспілкувався з журналістами. Він сказав, що визнає свою провину і хоче, аби його обміняли на українських військовополонених, щоби він зміг на території росії відшукати тіло загиблого сина.

"Це помста особисто українській владі. Все, що я хочу, щоби якнайскоріше зробили вирок. Так, я визнаю, я його вбив, і хочу проситися, щоб мене обміняли на військовополонених, щоб я міг поїхати і знайти тіло свого сина. Все, більше коментарів не буде. Парубій був поруч. Якби був Пєтя, то був би Пєтя, якби я жив у Вінниці. Все, я більше не хочу розмовляти", — каже підозрюваний.

Рішення суду

Прокурори закликали суд обрати безальтернативний запобіжний захід, а саме — тримання під вартою без права внесення застави. Михайло Сцельніков заявив, що не заперечує проти такого запобіжного заходу.

Суд ухвалив рішення про арешт Сцельнікова без права внесення застави.

Перекваліфікація справи

Очільник Львівської обласної прокуратури Микола Мерет повідомив, що справу перекваліфікують.

"Ця інформація буде відома найближчим часом. Попередня кваліфікація, яка на сьогоднішній день йому інкримінована, це ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство). Розглядається питання про перекваліфікацію діяння, яке він вчинив, на 112 ст. (Посягання на життя державного чи громадського діяча). Ми найближчим часом це зробимо, бо є для цього підстави", — каже Микола Мерет.

Стаття 112 передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без неї.

За словами Миколи Мерета, після вчинення злочину підозрюваний не збирався здаватися слідству. Він виїхав у ліс, де спалив свій одяг, у якому був, та розібрав велосипед, на якому дібрався зі Львова. Спробував його втопити у водоймі, але це не вдалося, повідомляє Суспільне.

Інформацію про сина Михайла Сцельнікова встановлюють.

Нагадаємо, 30 серпня
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Через 36 годин
було затримано.

Джерело: 057.ua

Назад
Зверху Знизу