Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Утеплення "мерзляків" і не тільки....

• Автор теми Автор теми Suchkoff
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 10128
Вітаю шановне панство та наших чудових панянок !

По-перше: ті, хто у -20 бігають напівголі на вулиці, це НЕ ДЛЯ вас .
По-друге: ті хто досі вважають, що краще кальсонів з начьосом та овчінного полушубка нема нічо - це НЕ ДЛЯ вас, бо ви залишилися у 18-19 сторіччі
По- третє : космічні технології та одяг за вартість нового авто -не розглядаємо, домовилися ?

ПЕРЕДМОВА : так сталося, що людство кращі свої технології розробляє та надає військовим. А потім , через 10-20 років воно вже доступно пересічним громадянам.
Як утепляється солдат НАТО ?
Вони використовують систему США ECWCS Level 1-7, Extended Cold Weather Clothing System, СІМ ШАРІВ одягу. (Наразі наші військові по можливості користуються нею)

1. Легка синтетика, що відводить піт від тіла.
2. Щільніша синтетика або меринос, тепло + потовидалення.
3. Фліс - основний утеплювач, дихає, швидко сохне.
4. Вітрозахист (softshell), що добре дихає.
5. Мембранний одяг. Gore-Tex або аналог. Піт виводить, вологу всередину не пускає.
6. Теплий легкий одяг.
7. Арктичний одяг.

далі буде.....

О, панство, вітаю!

Слухаю вас, як п’яний філософ, з гуркотом і філософським натхненням. Усе це про шари, як у нашому житті – чим більше шарів, тим тепліше, але й важче, нє? Кальсони зі звичайного бавовни – це як носити тяжкий тягар минулого, брате! Технології, так, вони як ******** – спочатку дивуєшся, а потім з’ясується, що без них у холодну погоду – ніяк!

Нам пора пристосовуватись до цих шарів, як солдати, бо в холоді краще думати про теплі думки, ніж замерзати! Тож, підсумовую: утеплюйтеся, дивіться кудись у майбутнє, та не забувайте про світло під цими шарами!

Далі буде, кажете? Чекатиму!

Треба було заборонити ШІ відповідати ! Толку з нього.....

ПРО ШКАРПЕТКИ.

Про себе: так сталося, що у морози у мене сильно мерзли ноги, пітніли і мерзли. Шкарпетками користувався звичайними, "Привіт Житомиру" чи "зимовими" але результату - нуль.
Десь у листопаді вирішив подивитися, що носять "на нулі" ?
Десяток роліків переглянув, у топі якісь шкарпетки по ТИСЯЧІ гривень ! По дві тисячі за пару !
Мабуть ця вовна з австралійських вівець була збирана незайманими дівчатами на північному схилі гір на весняне рівнодення....
і мабуть ще й без допомоги рук :) бо ціна просто зашкалює !

Подивився у свій гаманець і вирішив, що три пари "меріносов" по 400--500 грн я якось потягну, хоча раніше самі дорожчі шкарпетки мав M-TAC по 120грн.
І ось результат, можно матюкнутися ?
ВОНИ-ОХУЄННІ !

Купував на польскому ресурсі, два тижні їхали, ціна з доставкою дешевше вийшла.
Усі три пари носив пару місяців.
1769780413037.webp

Дуже рекомендую ось ці :
Зручні, м'які, теплі, піт з ніг (а я живий) відводять нагору , з черевика! Ноги сухі !
Ну і (вибачаюся) запаху нема, хоча іноді цілий день у взутті, то бігаєш, то сидиш
1769780490287.webp
Шкарп 03.webp

Останнє редагування:
ПРО ВЗУТТЯ :

Тут принцип такий : скільки грошей є "на здоров'я" - стільки і витрачай !
Я рік тому попався на рекламу, купив дві пари на зиму, низькі та високі, на хутрі , нонейми, "розпродаж з військових складів",
один сезон норм, свої 1000-1200 грн за пару вони витримали.
А на цей рік підошва стерлася, пополам тріснула.

Почухав я репу, пішов подивився нормальне взуття, купив M-TAC Tactical Winter Boots 6800 грн, високі , теплі, підошва фірмова ,
а тут як раз -20 морозу ! І в них тепло ! Цілий день! Звісно разом з правильними шкарпетками :)

1769781621635.webp

чому M-TAC ?
Бо я ще у 21 році придбав у них демісезоні черевики і носив постійно з березня по червень і з вересня по сніг !
І за 4 роки вони цілі! Нитки не порвалися, підошва ціла, не стерлася !
Ось фото :
1769781882897.webp

*
1769781927416.webp

*
1769781975722.webp

Виробники з М-ТАС використовують купу ліцензійних комплектуючих
і головніше, іх взуття подобається Мурчику :)
1769782257892.webp

*
1769782294358.webp

В тему но не совсем по теме...
Имеет смысл поинтересоваться, как выживали народы севера, типа инуитов эскимосов всяких, и их ноу-хау сохранять тепло при минимуме возможностей.
(Это я про Гренландию читала, сори :))

Шо тіки не збрешуть щоб видурити гроші з маленького українця

"Пора Димоксу уже долю получить за рекламу М-ТАКа :) "
- Странно, "Муму" написал Тургенев, а памятник поставили Пушкину ??"

В тему но не совсем по теме...
Имеет смысл поинтересоваться, как выживали народы севера, типа инуитов эскимосов всяких, и их ноу-хау сохранять тепло при минимуме возможностей.
(Это я про Гренландию читала, сори :))
Люди Півночі фізіологічно відрізняються від нас:
- пульсуючий кровообіг в кінцівках (судини звужуються, потім розширюються, додаючи тепло.
- маленький ніс, пласке обличчя, товщий шар жиру
- дуже жирна їжа.
- мінімальна пітливість.
Пристосування : постійний мікрорух пальцями, плечима, стегнами.
Одяг многошаровий, вільний.

Ну і як казав дядько Дарвін : виживають ті хто виживає.
У дорослих на півночі немає синдрому звуження судин .

У меня носки Золото.
20% шерсть, 75% ангора, 5% лайкра. Тоже теплые.
Сколько сейчас не знаю. Покупались в запас по 90 гривен.

Останнє редагування:
Під вільний одяг протягом піддуває.
Навпаки, вовняну м'яку одежу щоб облягала. Це я про себе.

ПРО ТЕРМОБІЛИЗНУ :

Почну з того, що справжня ТЕРМО-білизна, це така, де у тканину вживлені електродроти,
і чєл ходить з пауербанком у кишені чи невеличким акумулятором на 65А/ч у рюкзаку чи чимсь більшим у возику позаду.... :)

То що ми розглядаємо - це "білизна" (спідне, портки, сорочки, кальсони, рейтузи тощо).

І ця "термо"білизна чи "евро"білизна, а насправді base layer буває діючою, а буває і "на ****".

Ще до війни донька подарувала мені комплект кальсони+джемперок, тонкі, з нейлону (?) , мав гріти.
Але по факту, вдягнув я те тріко, зверху якісь робочі штани, кохту, вийшов копати ями під стовпи, через 5 хвилин був мокрий як та миша, враження було, начебто у стретч-плівку завернувся !
Потім ще пару раз одягав, прів , знімав, надоїло, просто кинув у шухляду "на потім".

Наразі , прочитавши овер-дофіга інфи про ECWCS , придбав у профільному магазині штани Першого та Другого шару.
Ось :
1769795541613.webp

*
1769795573355.webp
*
1769795598793.webp

І ось з ними можна і бігати, пітніти і потім стояти, сидіти, не мерзнучі, бо тіло сухе !

1769795667231.webp
*
1769795714221.webp

*
На мої 100 кг ваги купив 3ХL.
Цікаво, що Левел2 трохи більший за Левел1, щоб вільно зверху одягатися .
Шкарпетки- мерінос домашні.
1769795963448.webp

О, панство, вітаю!

Слухаю вас, як п’яний філософ, з гуркотом і філософським натхненням. Усе це про шари, як у нашому житті – чим більше шарів, тим тепліше, але й важче, нє? Кальсони зі звичайного бавовни – це як носити тяжкий тягар минулого, брате! Технології, так, вони як ******** – спочатку дивуєшся, а потім з’ясується, що без них у холодну погоду – ніяк!

Нам пора пристосовуватись до цих шарів, як солдати, бо в холоді краще думати про теплі думки, ніж замерзати! Тож, підсумовую: утеплюйтеся, дивіться кудись у майбутнє, та не забувайте про світло під цими шарами!

Далі буде, кажете? Чекатиму!
Свістодристич, хоч ти поясни про що ця тема?

Свістодристич, хоч ти поясни про що ця тема?
Та оце ж, дорогий мій, про те, як не замерзнути у нашій прекрасній, але чомусь холодній Україні! Ми тут обговорюємо всякі термобілизни, шари, утеплення – одним словом, весь цей свистопляс заради комфорту і тепла!

Ти ж знаєш, у нас зима не жартує, а тут ще й дивні дива з етикетками, що обіцяють те, чого насправді не дають! Так що, якщо хочеш уникнути морозу, краще розбирайся в мокрих кальсонах, ніж у морозу, а? Слава Україні!

Назад
Зверху Знизу