Постійний збір на дрони FPV для ЗСУ
Закидуй дві гривні!
FPV-дрони змінюють хід війни
Змінюй хід війни!

?Український патріот?: школярі Харківщини завітали до однієї з військових частин (відео)

🟠 13:58 БЕЗКОШТОВНА ЕВАКУАЦІЯПросимо терміново евакуюватися із зони бойових дій або небезпечної території Харківської області. Цілодобова БЕЗКОШТОВНА гаряча лінія з питань евакуації цивільного населення – 0800339291#Харківський_район
Статус: Offline
Повідом.: 204444
Адреса: Харків
  • 🟠 13:58 БЕЗКОШТОВНА ЕВАКУАЦІЯПросимо терміново евакуюватися із зони бойових дій або небезпечної території Харківської області. Цілодобова БЕЗКОШТОВНА гаряча лінія з питань евакуації цивільного населення – 0800339291#Харківський_район
?Український патріот?: школярі Харківщини завітали до однієї з військових частин (відео)

28.02.2019 19:10

Дітям показали капличку Богдана Хмельцького, військовий музей та зброю. Також бійці вчили школярів надавати першу медичну допомогу

The post
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
appeared first on
.

Дітям показали капличку Богдана Хмельцького, військовий музей та зброю. Також бійці вчили школярів надавати першу медичну допомогу.

У 92 військовій частині зібралися 20 школярів. Спочатку дітям розповіли про важливість армії. Після чого учнів поділили на дві групи. Першу – повели до каплички Святого гетьмана Петра Сагайдачного.

Друга група слухала про бійців, які загинули, захищаючи Батьківщину. Серед них – батько школярки Валерії Ковбаси, учениці 8 класу. Вчителька дівчини розповідає, що* військовий віддав життя у квітні 2015. Тоді він обороняв Луганщину. Загинув під містом Щастя.

Вчителька згадує: на уроці цікавилася у дітей, як має виглядати пам’ятник загиблим воїнам і тоді дізналася від Валерії ще одну історію про батька.

Вона розповідала, як у селищі Боровій. Я не помиляюся? – Это поселок городского типа. – Встановлено меморіальну дошку її батькові. Дівчинка дуже гарна, мати теж служить у 92-й бригаді.

Донька бійця із журналістами не розмовляє та постійно плаче. Однак, її вчителька впевнена, що Валерія досягне великих успіхів у військовій кар’єрі. Після згадування загиблих воїнів – школярам показали короткометражний фільм під назвою “Авдіївка. Промзона”. Потім військові розповіли підліткам, чому екскурсії по військовій частині в рамках проекту “Український патріот” важливі саме для дітей.

Федір Шевченко, майор запасу
Цей проект стане тим кроком, першим кроком, хоча б маленьким, але я вважаю, що він має охопити велику кількість старшокласників нашого міста Чугуїв, Чугуївського району та інші райони, які виявлять бажання ознайомитися зі шляхетним шляхом нашої бригади.*

Під час екскурсії військовою частиною, дітей вчили надавати першу медичну допомогу. Потім у них була можливість потримати зброю та навіть зробити холостий постріл.

Дмитро Васильківський, фельдшер танкового батальйону 92-ї ОМБ
Я показав дітям найбільш поширені засоби і методи зупинки кровотечі, які використовують на полі бою, під час бою. Також, ці методи можна використовувати навіть в різних надзвичайних ситуаціях. Не тільки на війні, а й у повсякденний час.*

Також, школярам розповіли, що армія – це обов’язок кожного громадянина.

Володимир Сіленко, заступник командира 92-ї ОМБ
*Я думаю, що виховання молоді – це зараз важливе, так як ЗСУ є зараз тією силовою структурою, яка стоїть на захисті суверенітету і цілісності нашої країни.*

Екскурсії для школярів та студентів в рамках проекту “Український патріот” проходитимуть у Башкирівці щочетверга.

The post
appeared first on
.

Назад
Зверху Знизу