Для Вас важливо, який буде статус у рос. мови в Тепнопільскій області? Чи в чому проблема?EdDolg сказав(ла):такая вот точка зрения и приводит к расколу обществажаль, что оранжевые этого не понимают.
Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
Для Вас важливо, який буде статус у рос. мови в Тепнопільскій області? Чи в чому проблема?EdDolg сказав(ла):такая вот точка зрения и приводит к расколу обществажаль, что оранжевые этого не понимают.
AK сказав(ла):Для Вас важливо, який буде статус у рос. мови в Тепнопільскій області? Чи в чому проблема?
Наприклад у тому, що тоді б усі постанови, рішення ухвали і т.п. державних органів усіх рівнів (включно з сільскими радами) довелося б публікувати двома мовами. А це коштує грошей. Ви вважаєте що є потреба дублювати російською рішення сільських рад у Тернопільській чи Іванофранківській області?EdDolg сказав(ла):А в общем, может Вы мне ответите на вопрос: " Какие недостатки/убытки/ущербы и т.п. при введении второго(русского) госязыка?"
AK сказав(ла):Наприклад у тому, що тоді б усі постанови, рішення ухвали і т.п. державних органів усіх рівнів (включно з сільскими радами) довелося б публікувати двома мовами. А це коштує грошей. Ви вважаєте що є потреба дублювати російською рішення сільських рад у Тернопільській чи Іванофранківській області?
А без дублювання російською мовою рішень сільрад у Західній Україні напруженість зняти не можливо.EdDolg сказав(ла):Это небольшая цена, чтобы убрать (убрать навсегда) очаг напряжённости в отношениях между Западом и Востоком(Крымом).
"Вогник" зручно підтримувати ПР і її сателітам. А раніше було вигідно Кучмі. Спекуляції навколо цього питання допомогли йому стати президентом. Тепер цей самий трюк використовує ПР, щоправда з меншим успіхом.EdDolg сказав(ла):Поставит жирную точку в языковом вопросе навсегда.
Может и сторонникам украинизации выгодно поддерживать такой огонёк?![]()
Для того, щоб випускати газету у т.ч. державну російською (а також угорською, румунською, татарською і якою завгодно іншою) мовою не потрібно міняти Конституцію.EdDolg сказав(ла):Газета "Урядовый Курьер " (государственная, напоминаю) ,не знаю как сейчас, а раньше выходила на украинском и русском языке и ничего страшного в этом не было. Очень, я скажу, удобно было.
AK сказав(ла):А без дублювання російською мовою рішень сільрад у Західній Україні напруженість зняти не можливо.
Хіба не достатньо дублювати рішення там, де є реальна потреба? Тобто у тих населених пунктах і регіонах, де є російськомовне населення.
"Вогник" зручно підтримувати ПР і її сателітам. А раніше було вигідно Кучмі. Спекуляції навколо цього питання допомогли йому стати президентом. Тепер цей самий трюк використовує ПР, щоправда з меншим успіхом.
Для того, щоб випускати газету у т.ч. державну російською (а також угорською, румунською, татарською і якою завгодно іншою) мовою не потрібно міняти Конституцію.
Ну не проголосують за це ні у ВР ні на референдумі, скільки б Ви тут не товкли воду в ступі. Більшій частині населення це не потрібно, просто зайва обуза. А інтереси меншості можна врахувати на регіональному рівні.EdDolg сказав(ла):как говорится :"умерла,так умерла"если второй госязык, то для всех. На то он и второй : хош читай на украинском, хочешь на русском.
Вперше таке чую. Можете дати посилання? Тільки не на всякі сайти типу "Русского движенія" і под.EdDolg сказав(ла):"Огонёк" Кучме был выгоден при его выборах в 1994 году. Я Вам рекомендую обратиться к истокам и почитать воспоминания депутатов, которые принимали участие при утверждении Конституции Украины. Вопрос ДВУХ ЯЗЫКОВ в первоначальном проекте был.Потом он исчез. Почему? Некими ,любящими Украину силами, был поставлен ультиматут :либо есть Конституция без вторгго языка, либо нет никакой.Точка![]()
Ні, не здогадуюсь.EdDolg сказав(ла):Вообще-то у ПР есть приемлимый для Украины вариант ввода русского языка наравне! с украинским во все сферы жизни. И этот вариант, для правящей верхушки, наверное, ещё хуже, чем прописанный в Конституции второй госязык(русский). Догадываетсь о чём я?![]()
AK сказав(ла):Ну не проголосують за це ні у ВР ні на референдумі, скільки б Ви тут не товкли воду в ступі. Більшій частині населення це не потрібно, просто зайва обуза. А інтереси меншості можна врахувати на регіональному рівні.
Вперше таке чую. Можете дати посилання? Тільки не на всякі сайти типу "Русского движенія" і под.
Ні, не здогадуюсь.
Проблема дійсно існує. Але через зміни до Конституції її вирішити неможливо, бо ці зміни не пройдуть ні через ВР ні через референдум.EdDolg сказав(ла):Я не толку воду в ступе. Это первое. Раз вопрос вызывает такой резонанс, то значит это больгая теиа общества, это второе. Лично я не буду уподобляться страусу, и не замечать эту проблему не буду.
Почитайте про процедуру внесення змін до Конституції. Вона дещо відрізняється від того, що Ви написали.EdDolg сказав(ла):Насчёт референдума, а пусть верхушка его проведёт и ВР поступит согласно его результатам.
У Вас дещо викривлене уявлення про мовний склад населення України.EdDolg сказав(ла):Меньшинство это Вы про западную я так понялВы знаете я могу согласиться : пусть решают там у себя на региональном, тернопольском уровне..
Для федералізації теж потрібно 300 голосів у ВР, яких нема й не буде.EdDolg сказав(ла):Федерализация Украины тоже снимет языковую проблему раз и навсегда.
AK сказав(ла):Сказать мне тут нечего, если честно. Вы про воду в ступе,я про то, что эта явная проблема.
Вы упомянули про референдум, я Вашу идею поддержал (про референдум) и только.
У меня нормальный взгляд на процентное соотношение живующих в Украине. Сообщаю : 55% избирателей живёт в Востчной Украине, 19 в Западной, остальные в Центральной. Косвенно, по этой причине никогда референдум не проведут по языку. Тем паче он не имеет никакой силы
Я Вам повторяюРусский язык именно в Украине не нуждается в защите его как языка меньшинства
Русские это не стайка вьетнамцев или китайцев
Он нуждается а государственном статусе.
Так і я кажу, що проблема. Тільки шляхи вирішення ми бачимо по-різному.EdDolg сказав(ла):Сказать мне тут нечего, если честно. Вы про воду в ступе,я про то, что эта явная проблема.
У мене не було такої ідеї. Так що підтримували Вам не було чого.EdDolg сказав(ла):Вы упомянули про референдум, я Вашу идею поддержал (про референдум) и только.
Мова не про те, де люди живуть, а яка у них рідна мова і чи потрібна їм російська як друга державна. Так от:EdDolg сказав(ла):У меня нормальный взгляд на процентное соотношение живующих в Украине. Сообщаю : 55% избирателей живёт в Востчной Украине, 19 в Западной, остальные в Центральной. Косвенно, по этой причине никогда референдум не проведут по языку. Тем паче он не имеет никакой силы![]()
Посилання видаленоУкраїнську мову вважали рідною 67,5% населення України ... Російську мову визначили як рідну 29,6% населення,
Та Ваша думка мені зрозуміла. Тільки я не розумію у чому Ваша "нужда" полягає.EdDolg сказав(ла):Я Вам повторяюРусский язык именно в Украине не нуждается в защите его как языка меньшинства
Русские это не стайка вьетнамцев или китайцев
Он нуждается а государственном статусе.
Це передбачено чинним законодавством. (Див. закон про мови).EdDolg сказав(ла):пан AЛ, я подтверждаю Ваши слова, что мы смотрим на одну и ту же проблему с разных сторон, Вы сторонник одного госязыка ,я сторонник двух. Поэтому Вы мне про Хартию, я Вам про изменения в Конституцию.
Я скажу Вам как простой обыватель, мне лично всё равно, на каком языке будет читать постановления правительства бабушки в Тернополе. Мне хочется послать официальный запрос в госорганы на .РУССКОМ языке и ГЛАВНОЕ, получить ответ на русском. Вот и весь сказ.
poni сказав(ла):EdDolg, можно для меня, тупой, еще раз чем плохо решение языкового вопроса в регионах таким образом:
А от законодавчо врегулювати статус регіональної мови і впорядкувати використання російської у тих регіонах, де населення цього бажає
???
AK сказав(ла):Це передбачено чинним законодавством. (Див. закон про мови).
Ваше звернення в органи влади повинні розглянути незалежно від того, якою мовою воно написане.
Відповідь теж повинні видати російською, якщо Ви у своїй заяві вказали, що Вам потрібна відповідь російською.
Причому це рально працює. Мені потрібен був одна писуля з відділу опіки для відправки у Росію. Щоб не тратитись на перекладача, я просто попросив у заяві написати мені відповідь на запит російською, і мені написали. Було це у одному з невеликих райцентрів Житомирської області, де російську мову почуєш не так часто.
Якщо у Харкові це не так, то це проблема у вашій місцевій владі, а не в Конституції.
Угумс, я поняла, лично вас не устраивает реальное, нормальное решениепроблемы, которое позволит русскоязычным жителям (в т.ч. и мне) чувствовать себя комфортно, т.е. вот это:EdDolg сказав(ла):BR]
Я не утверждаю что это "плохое" решение. Я утверждаю, что урегулирование проблемы русского языка с помощью Хартии это "подачка".
Надеюсь я ответил,девушка?
ложь....EdDolg сказав(ла):Я хочу комфортной жизни. Понимаете?
poni сказав(ла):Угумс, я поняла, лично вас не устраивает реальное, нормальное решениепроблемы, которое позволит русскоязычным жителям (в т.ч. и мне) чувствовать себя комфортно
poni сказав(ла):Угумс, я поняла, лично вас не устраивает реальное, нормальное решениепроблемы, которое позволит русскоязычным жителям (в т.ч. и мне) чувствовать себя комфортно, т.е. вот это:
ложь....
ибо мне кажется, что неграмотной бабке, по сути все равно с помощью чего ей разрешили обращаться в гос. органы на русском, и пока кто-то отказывается от действительно удобной и нормальной процедуры решения проблемы, бабки так и мучаются, а дети так и учат химию на украинском, преподаваемую им русскоязычными уителями...