Статус: Офлайн
Повідом.: 36248
Адреса: Харків
Повідом.: 36248
Адреса: Харків
Удар по «Епіцентру» в Харкові: екоінспекція оцінила шкоду для довкілля у 860 млн грн
Розрахунки збитків від російського авіаудару по будівельному гіпермаркету «Епіцентр» в Харкові 25 травня, внаслідок якого загинули 19 людей, передали слідчим. Про це
в управлінні Державної екологічної інспекції в Харківській області.
В інспекції нагадують, що від удару зазнала руйнувань і загорілася будівля гіпермаркету. Полум’я охопило понад 14 тис. кв. м, його гасили більш як 14 годин.
Матеріали та розрахунки передали правоохоронцям для подальшого розслідування.
Російська армія 25 травня вдарила по гіпермаркету «Епіцентр» керованими авіабомбами.
19 людей, серед яких двоє дітей. Ще понад 50 дістали поранень.
Розрахунки збитків від російського авіаудару по будівельному гіпермаркету «Епіцентр» в Харкові 25 травня, внаслідок якого загинули 19 людей, передали слідчим. Про це
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
В інспекції нагадують, що від удару зазнала руйнувань і загорілася будівля гіпермаркету. Полум’я охопило понад 14 тис. кв. м, його гасили більш як 14 годин.
- Пожежа призвела до забруднення повітря — будівельні суміші, фарба та матеріали створили над Харковом димову хмару. За розрахунками фахівців, завдана шкода становить 4 226 892,48 грн.
- Руйнація будівлі спричинила засмічення земель і додаткові екологічні збитки. Їх оцінюють у 855 903 132 грн.
«Ці суми свідчать про величезний негативний вплив на екосистему та здоров'я людей», — зазначають в екоінспекції.
Матеріали та розрахунки передали правоохоронцям для подальшого розслідування.
Російська армія 25 травня вдарила по гіпермаркету «Епіцентр» керованими авіабомбами.