Статус: Офлайн
Повідом.: 213037
Адреса: Харків
Повідом.: 213037
Адреса: Харків
11 липня в квартирі Героя України, загиблого льотчика Андрія «Джуса» Пільщикова, слідчі ДБР провели обшуки. Про це повідомила
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
«Це квартира, де дитина виросла з народження і до професійного льотчика, туди треба заходити знявши капелюха. Вони (слідчі – ред.) просто дзвонять мені і ставлять перед фактом, що зараз ми будемо зламувати вам двері, тому що ми шукаємо тут злочинця, буквально. Сказали, щоб я прийшла», — розповіла мати «Джуса» Лілія Авер’янова.
На момент дзвінка жінка була в Києві, зазначили у виданні. Вона сказала, що «ледве зупинила правоохоронців», щоб вони нічого не пошкодили. Ключі від квартири мала сусідка. Вона й відкрила двері.
«Це старий будинок. Цю квартиру не пошкодили ******и в ту війну. В неї не вривалися окупанти чи мародери. Але слідча група мала незаконний дозвіл проникнути до цієї квартири», — повідомила Авер’янова.
Мати «Джуса» розповіла: аби квартира не пустувала, там часто залишаються друзі, які приїхали в Харків по роботі і їм треба переночувати. Тимчасовий прихисток був і для Віталія Шабуніна, уточнила жінка. Вона хотіла, аби за квартирою хтось доглядав.
«В місті багато «прильотів», були випадки роз’єднання труб, ми заливали сусідів або хтось нас, тому що це аварійні ситуації і треба, щоб хтось був «на підхваті». І мені вигідно, щоб довірена людина жила в моєму будинку. І від цього, знаєте, ніхто не має ламати мені двері», — зазначила жінка.
За її словами, слідчі були з різних міст України, зокрема Києва та Полтави.
За коментарем в ДБР вже звернулися журналісти «Суспільного». Там відповіли, що інформацію уточнюють.
Зазначимо, що
Нагадаємо, указом президента України Володимира Зеленського напередодні Дня захисників та захисниць України, 30 вересня, військовому льотчику із позивним «Джус» посмертно
Андрій Пільщиков (позивний «Джус») – льотчик, майор (посмертно), кавалер ордена «За мужність» ІІ (2023 посмертно) та III (2022) ступенів. Джус
Джус
Автор: Виктория Яковенко