Постійний збір на дрони FPV для ЗСУ
Закидуй дві гривні!
FPV-дрони змінюють хід війни
Змінюй хід війни!

У Харкові неплатники аліментів відпрацьовують на дільницях ?Жилкомсервісу? (відео)

🔴 05:17 Повітряна тривога в Харків.обл.
Статус: Offline
Повідом.: 204481
Адреса: Харків
  • 🔴 05:17 Повітряна тривога в Харків.обл.
У Харкові неплатники аліментів відпрацьовують на дільницях ?Жилкомсервісу? (відео)

6.06.2019 18:05

За новим законодавством, якщо людина не має грошей на виплати для дитини, держава надає змогу їх заробити

The post
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
appeared first on
.

За новим законодавством, якщо людина не має грошей на виплати для дитини, держава надає змогу їх заробити.*

Олексій розлучився з дружиною три роки тому. У них є спільна дитина, зараз хлопчикові – 12. Протягом 2,5 років чоловік перераховував аліменти регулярно. Але півроку тому Олексій втратив роботу і виплати припинилися.

*Олексій, харків’янин
У мене була тривала пауза без роботи. І, на жаль, я не міг підтримувати ці виплати. Я не міг забезпечувати ні себе, ні сина.*

Попри відсутність коштів Олексій зустрічався з сином. Чоловік розповідає: спочатку колишня дружина обурювалась, однак із часом вони знайшли спільну мову. Згодом виплачувати аліменти змусив новий закон.

Олексій, харків’янин
*Спочатку мені не подобалося, що влада його прийняла. На даний момент у процесі роботи я розумію, що все повинно бути правильно і закономірно – після злочину повинно бути покарання. Тому я тут і виконую те, що мені призначив суд.*

Активна боротьба з неплатниками аліментів стартувала в Україні минулоріч. Боржників позбавляють права виїжджати за кордон, керувати транспортним засобом, користуватися зброєю, полювати. Також передбачене адміністративне покарання – суспільно корисні роботи. Зарплата перераховується на дитину. За півроку у регіоні вже відпрацювали більше сотні осіб.

Наталія Ольховська, начальниця Московського районного відділу з питань пробації
*Більше 6 місяців якщо є заборгованість, то Державна виконавча служба направляє листа до суду і суд вже призначає суспільно корисні роботи терміном від 120 до 360 годин. Коли особа до нас з’являється, ми надаємо їй направлення і вони відпрацьовують свої призначені години.*

На Харківщині центром пробації складено 19 адмінпротоколів за ухилення від відпрацювання. Передбачена й кримінальна відповідальність.

Марина Гричанюк, начальниця філії Державної установи “Центр пробації” в Харківській області
Особа, яка ухиляється від відпрацювання суспільно корисних робіт та неможливо встановити її місце перебування, ми безсилі і ми не можемо звернутися для оголошення цієї особи в розшук, знайти, розшукати та примусити відпрацювати суспільно корисні роботи. Тому ми співпрацюємо з виконавчими службами, щоб вони зверталися до суду і щоб цих осіб оголошували у розшук.*

Якщо борг накопичувався більше року, то сума автоматично збільшується на 20%. Рішення суду для цього вже не потрібно. За два роки затримки нарахують вже 30% штрафу, за більше ніж три роки – половину суми боргу.

The post
appeared first on
.

Назад
Зверху Знизу