Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Труби для булер'яну

• Автор теми Автор теми lifeact2
  • Дата створення Дата створення

lifeact2

Привіт!
Статус: Офлайн
Повідом.: 3
Труби для булер'яну

Всім привіт!

Є такий булер'ян

Хлопці підкажіть будьласка, чи правильно я розумію, що можна у вхід і вихід (щоб замкнутий був рух теплого повітря) кожного витка вставити трубу і пустити цю трубу по периметру кімнати, щоб типу батареї було?

Якщо так, то які ці труби мають бути?

Вкладення

• 1.webp
    1.webp
    9.9 КБ · Перегляди: 201
  • 2.webp
    2.webp
    13.9 КБ · Перегляди: 205
Re: Труби для булер'яну

Всім привіт!

Є такий булер'ян

Хлопці підкажіть будьласка, чи правильно я розумію, що можна у вхід і вихід (щоб замкнутий був рух теплого повітря) кожного витка вставити трубу і пустити цю трубу по периметру кімнати, щоб типу батареї було?

:рл:
Курс школьной физики, раздел конвекция...
Судя по нарисованым стрелочкам- полное непонимание работы булерьяна :незнаю:

З вентилятором усередині, та дуже довгі, бо інакше ти тільки гірше зробиш, замкнувши тепле повітря всередені кільця.

А конкретно те що ви намалювали- зробити обруч з труби. Це взагалі зменшить обмін повітря в кімнаті (холодного в тепле) і зменшить дуже суттево тепловіддачу котла бо не буде повітря циркулювати а замкнене в трубі повітря взагалі як утеплювач котла буде працювати

Конкретно то что нарисовано - в противоход потоку воздуха.:рл:

Для однієї кімнати незрозуміло навіщо взагалі щось придумувати? Він і так буде добряче гріти помешкання.

Якщо є бажання ще інтенсивніше перемішувати повітря то можно в кімнаті ще запустити вентилятор.

..

А конкретно те що ви намалювали- зробити обруч з труби. Це взагалі зменшить обмін повітря в кімнаті (холодного в тепле) і зменшить дуже суттево тепловіддачу котла бо не буде повітря циркулювати а замкнене в трубі повітря взагалі як утеплювач котла буде працювати

Дякую за відповідь. Та малюнок з стрілочками то від балди. Головне питання які труби мають бути? З якого матеріалу, які по характеристикам, яка допустима максимальна довжина.

Булерьян стоіть в котельній, з обох сторін до неї примикають кімнати - я думаю пустити труби в ці кімнати. Но я так зрозумів що краще спеціаліста запросити, бо питання на питанні.

Вкладення

• 1.webp
    1.webp
    5 КБ · Перегляди: 170

Типу такого але це подати частину тепла у сусідню кімнату. А вже в спальню вийде не дуже, буде багато поворотів труб і довжина труб здорова буде і в результаті котельня буде як в сауні а в спальні ледь ледь гріхє, можливо в спальню легше перекачувати горяче повітря з котельні а холодне зі спальні в котельню за рахунок двух вентиляторів вгорі і внизу стіни.
Но це все блуд і якісь тимчасові рішення для скрутного становища

ага, я зрозумів, ну головне зал... спальня то вже жир.... там є електрокамін, тоді не доцільно... + це більше під офіс... топити коли працюєш в день в залі.

Дякую

Это всё мелочи по сравнению с тем какая для него нужна дымовая труба, если планируется топка с недостаточным количеством воздуха.

Як це не достатня кількість повітря? В котельні буде все герметично замкнено? Чого ви так вирішили?

Булерьяну дійсно потрібна доволі висока димова труба в інструкції там описано, по пам'яті 5 чи 7 метрів.

Недостаточное количество воздуха - это когда шибер на поддувало закрывают и котел переходит в режим тления. Сгорание идет неполное, выделяется миллион миллиардов угарного газа, тяга слабая - потому и нужна огромная труба, которая бы тягу обеспечивала - и плюс при такой температуре всякие смолы не сгорают а стараются где то осесть, например в дымовой трубе. особенно если она не очень хорошо утеплена. В общем проблем там хватает по самое не балуй.

які труби - не має значення, можна цинк, нерж, або люмінєву гофру. Але важливо поставити канальний вентилятор, щоб збільшити циркуляцію. Доречі, булер'яни таким чином і на воду переробляють.

Назад
Зверху Знизу