Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Студент-рекордсмен Артур Коваленко: “Треба визначитися, ким ти хочеш стати, і рухатися вперед”

Статус: Офлайн
Повідом.: 22718
Адреса: Харків
Артур - наймолодший українець, який навчається одночасно в п'яти університетах

Артур Коваленко потрапив у Книгу рекордів України через свою спрагу до освіти.

Завдяки 19-річному студенту Артуру Коваленко Національний реєстр Рекордів відкрив нову номінацію: «Наймолодший українець, який навчається одночасно в п'яти університетах».

Влітку цього року першим і поки єдиним рекордсменом в цій номінації був оголошений Артур Коваленко, який вступив у свій п’ятий виш - Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна. Артур — амбітний та цілеспрямований студент, що створює свою власну освітню модель майбутнього, в якій йому комфортно опановувати знання для роботи в політичних, правових, історичних та безпекових сфери.

До того ж юнак вже встиг написати книгу. Детальніше - в інтерв'ю редакції 057 розповів талановитий студент.

ПРО МОТИВАЦІЮ У НАВЧАННІ

"Мотивувало те, що я досягнув успіху у певному напрямку"

Де ти навчався і куди спочатку хотів поступати?

Народився я в селі Михайло-Жукове, це Вознесенщина, Вознесенський район Миколаївської області, це було в 2005 році. У школу ходив у селище Людмилівка це був сусідній населений пункт.

Точного напряму вивчення дисциплін не було, загальні предмети подобалися. Це астрономія, історія, географія, математика, українська мова подобалася, література, зокрема, зарубіжна література.

Уже у восьмому класі у 2019 році я переміг на всеукраїнській олімпіаді по географії. Це був всеукраїнський рівень, перше місце на всеукраїнському рівні.

Це було у 2019 році, і для мене це став переломний момент. Можливо, мене мотивувало тим, що я досягнув успіху у певному напрямку. І тоді вже в тому році я зрозумів, куди вже мені потрібно рухатися, визначатися. Обрав свою траєкторію. Це політика, це публічність, громадська діяльність, робота.

А чи ти хотів бути очільником ГУР, СБУ, генпрокурором або президентом? Судячи з тих спеціальностей, які обрави.

Щодо посади я ще не визначився. Не кажи гоп, поки не перескочиш. Тому конкретних посад я називати не хотів би, вважаю це некоректним.

ПРО НАТХНЕННЯ ДЖОНСОНОМ ТА КРАВЧУКОМ

А хто з політиків наразі найбільше імпонує?

Ось, наприклад, Леонід Кравчук, перший президент, така досить цікава постать. Багато про нього читаю. Його стиль, взагалі його політичний напрямок, взагалі його політика, ведення політики. Цікавлюся цим напрямком.

Багато таких історичних діячів, наших гетьманів, там багато цікавий такий напрямок. Наші князі в Київській Росії, видатні по постаті нашої української історії мене цікавлять. Ну, а серед сучасних це Леонід Кравчук, звісно.

Також цікавить багато наших також сучасних політиків.

Зокрема, спостерігаю за діяльністю політиків нашого місцевого краю. Це Віталій Кім, цікавлюся, ним досить відома постава. Також президент Володимир Зеленський.

Скажі, будь ласка, а чому ти обрав саме ці спеціальності? Політологія, правоохорона діяльність. Чому не вистачає одного вишу?

Мені цікаво публічне життя, тобто політика, робота в органах влади. У 11 класі я став президентом всеукраїнського конкурсу МАН. Друге місце на всеукраїнському рівні. Це Мала академія наук, секція соціологія. Назва роботи - Діяльність, форми участі старшокласників у діяльності органів місцевого самоврядування.

Тому зрозуміло, що хотів я вступати на політологію, вступив я в КНУ імені Тараса Шевченка. Це було у 2022 році.

Але вже в наступному році, 22 січня, сталася подія, яка змінила моє життя. В КНУ імені Тараса Шевченка приїхав президент Володимир Зеленський та екс-прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

1_68c953d67657d.webp

Мені пощастило потрапити на цю зустріч і я задав президенту питання про наше покоління, стійкість нації, як ми повинні стати таким поколінням, майбутнім України, як ми повинні перемогти зараз, об'єднатися. Таке було питання. Після цього я отримав схвальну відповідь від президента. Мене похвалив екс-прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Тут, судячи з такого питання, в КНУ дійсно навчаються майбутні політичні діячі, лідери. Така була відповідь.

6_68c9538e76a1e.webp

І мене це мотивувало, я почав рухатися далі. Навіть змінив спершу виш один. Це КНУ імені Вадима Гетьмана. Я перевівся на політологію так само, але там краща освітня програма. Політичні технології та лідерство. Тобто спершу був в КНУ, потім став в КНУ імені Вадима Гетьмана.

А до того, що я навчався ще на заочному, в відділенні унук імені Адмирала Макарова. Це Миколаївський виш, на заочному вчився починаючи з 2022 року. І тому я перевівся до КНУ на початку 2024 року.

Тобто на початок того року у мене вже було два виші сформованих. Ну і я зрозумів, що потрібно рухатися далі, осягнути сфери розвитку держави, тому я поступив ще у три виші. Це два Київських, це Київський університет права, Академія наук України, спеціалість право.

5_68c954422e0ff.webp

Це для того, щоб зрозуміти законотворчі процеси, як формуються закони, тобто як це відбувається. Потім Державний університет, Київський авіаційний інститут, правоохоронна діяльність, я вважаю, що вона є сумісною з правом.

І Харківський національний університет імені Василя Каразіна, спеціальність історія та археологія. Історія – це для того, щоб осягнути нашу історію, нашої країни. Це взагалі повинен знати не тільки політик чи громадський діяч, але й кожен українець, свідомий громадянин та патріот.

УКРАЇНСЬКІ ВИШІ НАЙКРАЩІ

"Нас об'єднує, всіх студентів взагалі, наснага вчитися"

Артуре, як ти обирав виші, в які поступати? Які поради можеш дати одноліткам?

Вибір кожного, тобто кожний студент, абітурієнт, він вступає, куди йому зручніше, куди його тягне. Хтось, наприклад, хоче навчатися у Львові, хтось там прагне у Києві, хтось в Одесі. Це в залежності від можливостей, бажання, балів під час даних НМТ. Тобто, у кожного своя ситуація, свої перспективи, життєві дороги, але точно, що нас об'єднує всіх студентів взагалі, це, мабуть, я вважаю така мотивація, наснага вчитися, проявляти активну життєву громадську позицію.

Тобто, рухатися тільки вперед і визначитися вже, ким ти хочеш бути в майбутньому, сформувати свої цілі, рухатися до поставленої мети.

Багато твоїх однолітків виїжджає з України, і там шукає собі освіту і такі інші шляхи життя. Чому ти не виїхав з України?

Була така в мене можливість вчитися за кордоном, думав про це, розглядав таку можливість, що можливо десь здобувати освіту за кордоном, але в останній момент я вирішив вчитися в Україні, все-таки здобувати освіту тут, тому що вважаю, що наші українські виші найкращі і дають якісні знання.

ПРО ЖОРСТКИЙ ГРАФІК ТА ПЛАНИ

У тебе вже є план на 5-10 років?

Так, мета є, до якої рухатися, це публічне життя, політика, тобто є в мене план і є певна ціль, до якої я визначився. Того ж дня я визначився, коли я зустрівся з Борисом Джонсоном та Володимиром Зеленським того дня в КНУ.

Це стало таким потужним для мене рушієм, після цього я захоплювався Борисом Джонсоном, його стилем політики. Ну і звісно ставив частіше спостерігати за Зеленським, його діяльністю як президента, його стилем управління політикою. Оскільки така потужна зустріч була, розмова, це для мене надихнуло рухатися далі.

А як твоє особисте життя, спорт, розваги, дівчина, друзі - як ти це все співставляєш з п'ятьма вишами?

В мене є дозвілля, я люблю випити каву з друзями, почитати книгу, або поїхати на відпочинок з родиною. Такий в мене спосіб релаксації. Зрозуміло, що навчатися одночасно в п'яти вишах, це важко. Це зусилля, це певні труднощі, тому потрібно якось відпочивати.

А як ти плануєш свій час? Це жорсткий графік роботи, навчання. Як ти цим впораєшся? Порадь своїм друзям, як це зробити.

Я їжджу на зустрічі з політиками України різними, подорожую містами різноманітними, беру участь у різноманітних активностях, міжнародних конференціях, форумах, лідерських програмах. Насичений в мене графік. Також займаюся громадською діяльністю, окрім навчання.

Громадська діяльність – це національно-патріотичне виховання. Я організовую до таких свят, як День Незалежності, День Соборності, День Конституції. Тобто займаюся патріотичним вихованням. Волонтерством також займаюся.

Також я є, можна сказати, письменником, тому що написав свою книгу. Це про історію рідного краю, від роду до народу і нації.

1_68c9552a7f23d.webp

Тобто досить різноманітний у мене графік, поєднувати все досить важко. Але знаєте, є внутрішня мотивація. Це йде від мене самого.

Це мені потрібно. Мені потрібно вчитися, мені потрібно рухатися, мені потрібно розвиватися. Мене не мотивують батьки там, змушують якось, типу, давай синку, вчи, вчи, давай якось. Ні. Це йде внутрішня мотивація, яка розвивається. А батьки лише допомагають мені, підтримують мене.

Також підтримка йде з боку викладачів, тому що вони знають, що я навчаюся одночасно у п'яти вишах. Від моїх знайомих йде підтримка.

Ти рухаєшся, в тебе є мотивація - заради руху, кількість дипломів, чи просто кількість, чи все ж таки ти хочеш здобути якість? Що для тебе головніше?

Щоб і кількість, і якість. Намагаюся рівномірно здобувати знання та бути таким фахівцем. Тобто намагаюся, щоб і там був, і там, і там.

Але, мабуть, більше у мене розвивається це національна політологія в КНУ імені Вадима Гетьмана, а інші чотири спеціальності вивчаю заочно.

Скажи, будь ласка, ти для себе отримав відповідь ту, яку ставив Джонсону і Зеленському сам для себе? Ти відповів на це питання? Що має зробити молодь, щоб перемогти?

Він мені сказав, що ви вже частково відповіли в своєму питанні, звернені, що ми повинні об'єднатися, стати сильними таким поколінням. Це питання я ставив на ходу, це не готувався до нього, це абсолютно випадково сталося, тому трішки хвилювався.

Найперше, я хотів би подякувати Збройним силам України, тобто хлопцям, дівчатам, які тримають оборону і дають змогу навчатися нам, молодому поколінню, студентам, тому що в Україні тисячі студентів, які зараз навчаються, здобувають знання і стають майбутніми фахівцями з різних сфер, і в майбутньому це молоде покоління, в тому числі і я, ми будемо розбудовувати країну своїми знаннями, добутими під час навчання. Це те, що нас всіх об'єднує, це те, що ми молодь, майбутнє країни.

Джерело: 057.ua

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Назад
Зверху Знизу