Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Що робити якщо Вам відмовляють у обслуговуванні українською?

• Автор теми Автор теми Boobler
  • Дата створення Дата створення

Як ви ставитесь до мовного закону?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    142
То добре, що можна скаржитись протягом півроку. Пригадую, 22 серпня 2020 року кондукторка тролейбусу третього маршруту, бортовий номер 2212 звернулася до мене російською "оплатітє праєзд", а коли я відповів, що не розумію, що вона від мене хоче, намагалася висадити із тролейбусу. Ну все, тепер їй гаплик!
Прошу відгукнутися небайдужих свідків цієї події.

88850329be55ed1f3055516.webp

Как думаете, может нашим детям в школе уже нужно учить польский и чешский язык вместо украинского и русского? Ведь им, все равно, придется работать в тех странах, где польский или чешский язык являются государственным.

Ти навіть української не в змозі освоїти. Куди там тобі нещасному до інших мов? Хоча, коли ти себе не бачищ в україномовному середовищи, то краще вже в *****етовку збирати чемодани. В Польщі чи то Чехії розумово відсталі наврд чи знадобляться.

да вообще пох на каком языке будут говорить.главное что бы вежливо и культурно.

Подати скаргу мовному омбудсману -
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
...
Ссыль не работает.

Ышо.

На сайте вонючего *****а, который по недоразумению является мовным обудсменом, приведена статья конституции Украины

Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.

Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України...

Не кажется ли вам, господа, что статья 10 конституции упомянута не в полном объёме, и эта порошенковская ***** кое-что из этой статьи упомянуть забыла?

Как только в РФ будет процентов 60-70 знающих укр мову - конечно, будут.

Як вони її будуть знати, звідки? В Україні знають російську тому що росія окупувала Україну і заставила вчити свою мову.

а если согласно закона, я попрошу обслужить меня на русском и мне откажут - куда и как жаловаться? ))))

а если согласно закона, я попрошу обслужить меня на русском и мне откажут - куда и как жаловаться? ))))

в спортлото.
Мовою нац меншин не зобов'язані обслуговувати, але можуть за бажанням клієнта та персоналу закладу.
А от обслуговувати українською - зобов'язані.

Назад
Зверху Знизу