Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Ремонт авто та спец техніки для ЗСУ

🟡 01:57 Відбій тривоги в Харківський район.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Харківський район#Харківський_район
  • 🟡 01:57 Відбій тривоги в Харківський район.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Харківський район#Харківський_район
Похоже на то что моя идея использовать стандартный промышленный PLC накрылась медным тазом на delta as200 всего два счетчика для считывания импульсов, а мне нужно 7.
Похоже придется мучать старую добрую стм32, что будет значительно дешевле по железу, но дольше по программированию

• 🟡 01:57 Відбій тривоги в Харківський район.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Харківський район#Харківський_район
Зняття циліндра підьома стріли.

Демонтував імобілайзер з янмара

Останнє редагування:
Про шлифовку та ремонт верстатів

Проєкт зі створення ПЛК для керування маніпулятором потроху рухається, для головного пристрою обрав відлагоджувальну плату з мікроконтролером STM32H7.

На перший погляд звичайної nucleo 64 з кристалом типу 446 вистачило б з головою. Але тільки на перший, мені потрібно мінімум 7 таймерів для перетворення сигналів, що надходять з пульта, CAN, UART, i2c або ще 1 UART (опціонально). І коли я почну всю цю красу компонувати, то виявиться, що частина цих функцій претендує на одні й ті ж входи.

#plcautomation #cranetruck #cranes #STM32

PXL_20250718_132745449.jpg

Страждання о PLC

Давним-давно я придбав заради експерименту китайський PLC, начебто клон Mitsubishi. З GXworks він одразу відмовився працювати, тому я знайшов виводи відладчика на платі і через нього записав програму прямо в контролер, звісно на Сі, а не в LD. І відклав, оскільки завдань для нього у мене на той момент не було. Завдання з'явилось, як завжди несподівано, і я вирішив розібратися далі з цим звіром. Пара годин возіння з тестером показали кілька неприємних моментів:
Про розв'язку живлення китайці не чулиЗ заявлених 24 входів підключені до пінів MCU тільки 17.
Решту 7 вони підключили через регістр зсуву, вихід з якого вони не підключили до MCU, а на керуючі піни просто подали +5В.

Через криве живлення в промавтоматизації я його використовувати не буду, але як з підбором хорошого блока живлення керувати одним із маніпуляторів він зможе.
Переглянути вкладення IMG_2502.JPG Переглянути вкладення IMG_2503.JPG

Зробили ще один в'їзд до бокса

Заміна катков та ленивців yanmar vio 80

Продовження епопеї з ПЛК. Вибір RTOS
Спочатку я вирішив спробувати freeRTOS, у мене запрацювала версія з вбудованими HAL від STM, без їхнього hal вона відмовлялася працювати на частоті, відмінній від базової STM32 – 16MHz.
Тому я від неї відмовився і вирішив спробувати chibios, вона на диво запустилася з "коробки" практично без танців з бубном, але розібратися в її документації у мене не вистачило сил,
тому я вирішив спробувати щось ще. Цим ще виявилася zephyr, її зарубав ще на моменті інсталяції build system. Коли розмір системи для генерації коду розміром у 15кб перевалив за 15ГБ,
я вирішив, що це трохи дивно і видалив її. В результаті зупинився на threadx.

Демонтаж КПП mercedes aros

Назад
Зверху Знизу