Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Продолжительность отпуска

• Автор теми Автор теми Borisovich333
  • Дата створення Дата створення

Borisovich333

Привіт!
Статус: Офлайн
Повідом.: 1
Продолжительность отпуска

Здравствуйте.Уважаемые юристы,у меня возник спор с отделом кадров.Суть такова:мой отпуск начинается 13апреля,продолжительность отпуска 31 календарный день.На отпускное время приходятся 4 праздничных выходных дня.В О.К.счтают мой выход на работу 18 мая,при этом я теряю 2 выходных,как если бы не был в отпуске. Я считаю,что выход из отпуска 20 мая.Кто прав?Спасибо.

Здравствуйте.Уважаемые юристы,у меня возник спор с отделом кадров.Суть такова:мой отпуск начинается 13апреля,продолжительность отпуска 31 календарный день.На отпускное время приходятся 4 праздничных выходных дня.В О.К.счтают мой выход на работу 18 мая,при этом я теряю 2 выходных,как если бы не был в отпуске. Я считаю,что выход из отпуска 20 мая.Кто прав?Спасибо.
Ваша дата окончания отпуска 17/05/2009;
Ваша дата выхода на работу 18/05/2009 :)

Учтены прздничные дни:
2009.04.19 (Пасха),
2009.05.01 (День международной солидарности трудящихся),
2009.05.02 (День международной солидарности трудящихся),
2009.05.09 (День Победы)

Відповідно до Закону України «Про відпустки» та Кодексу законів про працю в Україні щорічна основна відпустка обчислюється у календарних (а не робочих) днях (без урахування вихідних днів). Відповідно до Стаття 78-1 КЗпП святкові і неробочі дні при визначенні тривалості щорічних відпусток не враховуються. А ст.73 КЗпП України встановлені такі святкові дні:
1 січня - Новий рік
7 січня - Різдво Христове
8 березня - Міжнародний жіночий день
1 і 2 травня - День міжнародної солідарності трудящих
9 травня - День Перемоги
28 червня - День Конституції України
24 серпня - День незалежності України,
Та такі неробочі дні:
один день (неділя) - Пасха (Великдень)
один день (неділя) - Трійця.
Враховуючи вищевикладені норми чинного законодавства, Ваша відпустка починається з 13.04.2009р. та триває 31 календарний день, але оскільки на час Вашої відпустки випадають 3 святкові дні (1,2,9 травня) та 1 неробочий день (19 квітня «пасха»), тому до 31 календарного дня Вашої відпустки додається 4 календарних дні підряд святкових та неробочих днів. Ітого Ваша відпустка триватиме 35 календарних днів, т.п. з 13.04.2009р. по 17.05.2009р. (включно), до роботи Вам стати 18.05.2009р. (якщо б цей день припав би на вихідний або інший святковий день, то Ви би стали до роботи на наступний робочий день). Бажаю Вам приємного відпочинку.

Назад
Зверху Знизу