Організаторам "презіденської гуманітарки" від "вдячних" харків'ян.
З початку повномасштабного вторгнення ****стів і першої вдалої "ответке" наших вояків, настрій був: "давайте ще"! і краще пригоняйте зброю, а та гуманітарка то тільки для нужденних і тільки адресно від волонтерів. але з часом, це все (гуманітарний бізнес) стало в місті центральним дійством із характерним бридким присмаком.
І поява на цьому тлі зненацька явища "президенская гуманитарка" - це був ядрьоний вибух: "регістрация в смартфоні, для кожного, кожний місяць, зарезервований пакунок, смс-ка коли вже зібрали і т.д.", короче "логістична революція"! і навіть назва "презіденська" не здавалась дуже наглою... Не-е, ну справді це ж від "зеленої" команди пішло: "країна в смартфоні", "дія", "еПідтримка" - ну щас як видадуть на карту "еПідтримка" місячну допомогу на ліки, продукти, комуналку - не використав за місяць, хай сгоряє. Можливості для полегшення життя в прифронтовому місті для городян нескінченні! Але ні, на цьому ж дуже багато "не заробишь" і "поєхало"...
І ось я, як і багато (більшість) харків'ян вирішив зіграти в цю гру #презеденскаягуманитарка. перше, оповіщення - сарафанное радіо(я дізнався випадково), по-друге чекаю смс - як шо не "отовариться" через 24 години резерв аннулюється... пів-тора місяця в напрузі - смс нема, але появилося сповіщення у якомусь (не там де регістрилися) телеграмм-чатботі: "ідіть вже всі натовпом без смс - там тільки вас і чекають". і почалося! спойлер: регуляні "битви за виживання" з різними роздратованими группами бійців за гуманітарний пакунок.
Перше враження, у напівпустому місті, в якомусь житловому дворі за гаражами (пр.гагаріна 179, 99 відділення НП) величезний натовп стревожених людей. з початку було три черги: "майскіє вчорашні" по списку, "майскіє з ночі" (з 4х ранку стоять) і "іюньські" (в основному за другим пакунком), а вже липень. з часом третю чергу "майськіє" вичавили, але вони не полишають спроби знову втрутитись в велику гру, бо правила цієї гри змінюються кожні пів часи, а до "конечної" зупинки ще далеко (для тих хто з чотирьох ранку до на-пів третю і довше). починається саме цікаве, не тільки гуманітарна їжа, а й гуманітарні видовища! і все це даром від "презідента" (цікаво він в курсі?).
Забігаючи вперед, я вже сьогодні був там четвертий раз (просунутий користувач) і... все міняється, а обличча тіж самі - мабуть я "затесался" в категорію "невдах". але сьогодні я не в образі, я записався вчора дуже високо (18м) і з надією, "неторопясь" прийшов у дев'ять ранку... але товариство вирішило сьогодні усіх вистроїти в одну чергу і я крокую дуже і дуже далеко. в черзі сплошні "іюньські" - сьогодні їх день! чекаємо... вчора була машина маленька (але дві - друга к 14:00),пакунки маленькі, не то шо позавчора! але позавчора було правило один коробок в одні руки, вирвав один на мамину регістрацію. чекаємо... На 11-ту ранку приїхала машина, велика! починають вивантажувать... вообще не пакунки - кульки, я б сказав кульочки. далі пішов по руках папірець - так тушонки немає, із тяжолого - сгущенка, але тільки 4... далі крупа, макарони, 0.2кг кохфе, печіво...о олія! короче йду додому, радію що деякі наглючи обличчя я завтра не побачу!
...писати всьо надоєло, перевіряти текст теж не хочу (як шо багато помилок - звиняйте, як шо будуть сили и можливість редагування - підправлю, щас шось "накотіло"), суть я сподіваюсь зрозуміла. резюмуємо: у нас цікаве місто, унікальне! тільки в Харкові найбільшу шкоду для політика зро!***ть(аппечатка) його прихильники! Згадую як перед виборами прихильники Порошенко на всіх білбордах клеїли Петра з Кернесом - я тоді був упевнений, шо то була провокація, але ні. І от зараз, хтось зачьотно потролив гаранта нашої перемоги. Віримо шо вона (ПЕРЕМОГА) прийде, Слава ЗСУ! буде нова Епоха! Але всіх криворуких організаторов надо запам'ятати, більш того створити реєстр людей яким ні в якому разі не можна доручати державні справи!