Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Помогите с выбором: велофара

🟡 05:20 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область

sampleplasma

Привіт!
Статус: Offline
Повідом.: 14
  • 🟡 05:20 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
Помогите с выбором: велофара

всем доброго времени суток!

необходимо купить свет на велосипед... хочу приобрести не очень дорогой светодиодный фонарь.

кто то что то знает про эти фирмы? TANK007, TrustFire...

подскажите пожалуйста:)

• 🟡 05:20 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

вот такой в качестве фары ничего - линзованый, с достаточно широкой засветкой.

Лучше конечно брать с правильным рассеивателем и именно фару, а не фонарь, но я из недорогих незнаю ничего.

Лучше конечно брать с правильным рассеивателем и именно фару, а не фонарь, но я из недорогих незнаю ничего.
А из дорогих? Из дорогих хоть одну знаете, чтоб это была именно фара: с удобным переключателем "ближний/дальний", а не с дебильной кнопкой, гоняющей по кругу кучу нафик не нужных никому стробов, а "ближний" от "дальнего" отличаются исключительно яркостью свечения, а не геометрией пятна? Если такое существует - киньте ссылкой, пусть оно даже и тыщу гривень пока стоит.

дальній-ближній велу нахуй не потрібен бо діапазон швидкостей далеко не як у авто. да й з невеличкою можливою потужністю електричних джерел, що можуть бути на велі, потужного правильного( а не плямою ліхтарика 1м у діаметрі) дальнього всеодно не вийде.

нормальні фари існують. у мене отака
Lamp4.jpg

на звичайний параболічний рефлектор не дивись - там лампа під кутом та не зовсім звичайна, виходить трушна діаграма, зайві фотони у небо не випускає та не засліплює. коліматорне скло нормальну у горизональній площині діаграму реалізує.

дальній-ближній я робив і на цій, і на інших схожих, використанням ламп з двома випромінювачами - один ближче, інший далі від цоколю, як в мото та авто, принаймні раніше. виходило навіть не 2, а 3 комбінації плям, але забив нахуй - не потрібно це. тим паче у місті - дороги добре освітлюються, потрібне по-суті лише ближнє світло для їзди єбенями наших дворів.

Останнє редагування:
Купил себе в магазине китайский фонарь за 120 грн., типа этого (
), но размером поменьше. Продавец включал этот (
) для сравнения. Китаец светит ярче в несколько раз. Единственный минус китайца, что режим только один и садится он за пару часов (сам не проверял еще, но так говорят). То что светит более-менее прилично как фара, а не габарит, стоит от 600 грн (так сказали в магазе)

дальній-ближній велу нахуй не потрібен
Мені перемикання на ближнє світло потрібне, аби не сліпити зустрічний транспорт, і при цьому - не втрачати нормального освітлення правого узбіччя на розумну відстань. Тому що швидкості велосипеда таки досить, аби добряче в'їхати у невидиме тіло, що виписує синусоїду на нічній сільській вулиці (по місту я вночі не їзжу зовсім), або у "припарковану" на проїзній частині тачку з дровами... Власне, 10-ваттного LED-ліхтарика я купив саме після того, як, повертаючись з риболовлі із галогенною "Сігмою-кьюб-ІІ", мало не в'їхав між голобель брички, що упітьмах, без жодних вогней або бодай світлоповертачів, перлася мені назустріч на добрячу гірку...

ну це дивлячись, що розуміти під дальнім та ближнім. далі, ніж 10 метрів велу нахуй непотрібно.

нормальний дальній і на авто не сліпитить на рівній дорозі. то просто у тебе ліхтарик, а не фара, з неправильною діаграмою.

додано

якщо вже так потрібне реально дальнє світло, хоч якесь, щоб отаку халепу, як у тебе, побачити - сучасний світлодіодний ліхтарик у додаток до нормальної фари найліпше, що може бути. бо дешево й просто.
попихтіти, зробити зовнішнє живлення від нормального акума, одного з фарою, нормальне перемикання на рулі.

у мене сабжева фара на динамі 3х ватній у передній втулці + буферний невеличкий акум. 6В динама видає та відповідно повністю розкочегарює лампу вже на кілах 14, далі частина потужності йде на зарядку акума. на швидкостях менше акум розряджається допомагаючи динамі. дуже зручно бо повністю автономно та не потребує зарядки.

хоча і без акуму та оцієї моєї складної для звичайного нуба електроніки нормально світить з динами, тихше їдеш - тихше світить, але на малій швидкості супер світло й не потрібно. щоправда надовго акума не вистачить, робилося все ж для міста, де менше 14 не так багато де поїздиш навіть вночі або для невеликих ділянок з такою невеликою швидкістю, між яких акум підзаряджатиметься. на скільки вистачає реально хз, стоячи на місці - майже пів години, їдучи хочаб 7км рази у два більше точно.

взагалі це мені робити нехуй. з екзотики електронної у мене на велі це напевно найменш значна штука, але то вже зовсім інша історія... :)

Останнє редагування:
нормальний дальній і на авто не сліпитить на рівній дорозі.
Та ну.
Нормальна діаграма дальнього на автівці - це освітлення дороги та обох узбіччь на досить велику висоту, так що саме дальнє світло сліпить добряче. Для чого й вигадали перемикання на ближнє, яке "вимикає" освітлення лівого узбіччя повністю, а дорожнього полотна - далі 30-50 метрів, залишаючи освітленим праве узбіччя та дорожні знаки на ньому.

Взял себе
. По городу на минимальной яркости ездить норм, по дороге с ямами включаю среднюю, по центру пятно, но и фоновая засветка на средней яркости нормальная. На максималке ездить - пугать людей, однажды на привокзальной площади напугал людей, они сказали:"Фух, я думал это поезд едет!"

Назад
Зверху Знизу