Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Получение водительского удостоверения

• Автор теми Автор теми diskosuperstar
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 91
Получение водительского удостоверения

Здравствуйте ув. юристы!
Помогите пожалуйста решить мою проблему. Ситуация такая: я прошел курсы вождения на категорию С еще в 2001 году, но не сдавал экзамены в мрэо. Сейчас мне понадобилось удостоверение водителя, я пошел в мрэо, собрав полный пакет документов необходимых для сдачи экзамена, а мне говорят иди заново проходи курсы вождения, так как прошло более 10 лет. Малость погуглив обнаружил, что действительно 10 лет действуют водительские удостоверения категории С, но карточка про прохождение курсов бессрочная. И при этом не нашел ни одной ссылки на постановления.
Вопрос заключается в следующем: нужно ли мне заново проходить курсы вождения или нет, и в каком законе или постановлении отражены эти моменты? И еще нужно ли проходить курсы вождения если я хочу открыть категорию В ?

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

ІНСТРУКЦІЯ
про порядок приймання іспитів для отримання
права керування транспортними засобами
та видачі посвідчень водія

5.5. Матеріали, які стали підставою для видачі і обміну посвідчень водія (заяви, посвідчення водія, тимчасові талони, квитанції про сплату за спецпродукцію та послуги тощо), зшиваються в окремі справи і зберігаються у встановленому порядку три роки.
Термін зберігання списків навчальних груп, протоколів екзаменаційних комісій, книг видачі тимчасових талонів, книг обліку і видачі посвідчень водія осіб, позбавлених права керування транспортними засобами, - 10 років,

+
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

ПОЛОЖЕННЯ
про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами

16. Посвідчення водія на право керування транспортним засобом однієї з категорій видається особі, яка пройшла медичний огляд у порядку, встановленому МОЗ, а також підготовку або перепідготовку відповідно до встановлених планів і програм та склала теоретичний і практичний іспити в центрі Державтоінспекції.

Документом, що засвідчує проходження підготовки і перепідготовки водіїв транспортних засобів, є свідоцтво (зразок додається).

Якщо особа з будь-яких причин не склала іспити в центрі Державтоінспекції, видане свідоцтво про закінчення закладу з підготовки водіїв транспортних засобів вважається дійсним протягом 10 років з дня закінчення закладу.

так что топайте в автошколу :)

Назад
Зверху Знизу