Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Подскажите по объективу на Никон

• Автор теми Автор теми Nadyush
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 568
Подскажите по объективу на Никон

Прошу совета у знающих фотолюбителей.
Есть пленочная зеркалка Nikon F70. без объектива. Хотелось бы поснимать на пленку. Есть DX объектив, но это я так понимаю не вариант, так как он под уменьшенную матрицу, нежели кадр в 35мм. И насколько я понимаю, то там будет работать только ручная фокусировка, так как на этих объективах мотор внутри а в F70 мотор в тушке. Также есть объектив Гелиос 44-2. Будет ли F70 работать с переходником и Гелиосом в режиме ручной фокусировки? И какой переходник нужно купить, с линзой или без? Еще есть какие-то с чипом и т.д.

На вашій камері будуть працювати об'єктиви Nikon серії "D", як їх ще називають "під викрутку". автофокус від вбудованого в тушку мотора.

З дешевих мануальних альтернатив - радянська оптика з байонетом "Н", він ідентичний до ніконовського. Я користувався такими: МС Гелиос-81Н 2/50 МС, Мир-24Н 35/2.0. Усі об'єктиви з різьбою М42 можна встановити на нікон через перехідник "КП-А/Н". У мене був такий: Юпитер 37А 3,5/135.

Більше про старі об'єктиви можете почитати на сайті radojuva. (Не реклама, чесно).

Назад
Зверху Знизу