- 🟡 00:23 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
Очень интересная новость! Публичный конкурс для глав врачей.. Я считаю, что это хорошо, если научиться делать это по нормальным правилам. Предлагаю обсудить, какими эти правила и процедуры должны быть, чтобы этот начинание не опошлить. Или может быть всеобщие выборы на подведомственной территории?
Аналогично можно назначать судей и начальников милиции, прокуроров.
Процедура звільнення та призначення керівників закладів охорони здоров’я по всіх областях відбуватиметься за «вінницьким рецептом»: із залученням до обговорення трудових колективів, громадськості, депутатського корпусу, преси.
Про це у своєму блозі на gazeta.ua написав міністр охорони здоров’я України Олег Мусій.
“Звільнення головних лікарів у Вінницькій області- це та практика, яку будемо застосувати по всіх областях. Ніхто не займається гонінням чи репресіями. У цих лікарів закінчився контракт. Тепер вони на рівних умовах з іншими претендентами беруть участь у конкурсі на заміщення вакантної посади. Прийдуть ті, хто не брав хабарів та чесно виконував свою роботу”, - підтримав ініціативу голови Вінницької обласної Ради Сергія Свитка міністр охорони здоров’я України О. Мусій.
Очільник медгалузі країни згадав також про корупцію в медичних закладах області, щодо якої міністру надійшло чимало скарг. “По Вінниці найбільше скаржилися на головного лікаря експертної комісії, яка видає довідки про інвалідність. Жінка із міста Бар сказала, що у хворої на шизофренію сусідки щороку вимагають 2 тисячі гривень.Чоловік після двох інсультів та операції на серці мав заплатити за групу 3 тисячі доларів. Він не мав таких грошей. Лікарі написали, що здоровий. Питаю: навіщо платили? Кажуть - бо довідку не видають, а поскаржитися немає кому. Скрізь кругова порука. А взагалі у країні треба міняти все кардинально. Страшно, що відбулася така масштабна революція, загинули люди, а в нас залишилися старі чиновники, старі керівники”, - публічно висловив обурення міністр.
Він також запевнив очільника Вінницької обласної Ради у тому, що підтримує запроваджену ініціативу, оскільки кадрові зміни відбуватимуться під контролем громадськості.
Як повідомляло агентство, 21-22 травня 2014 року у Вінниці відбулось спільне засідання чотирьох постійних комісій облради за участі ЗМІ, представників трудових колективів, громадських організацій. На засіданні розглядались кандидатури осіб, якіпропонувалися для призначення на посади керівників закладів охорони здоров’я. Засіданню передувало широке обговорення цих кандидатур на вакантні посади у трудових колективах і громадських організаціях.
В облраді підкреслюють, що за нового керівництва, в області вперше започатковано публічний процес активної участі громадськості та ЗМІ у питанні відбору і призначення керівників закладів сфери охорони здоров’я.
За підсумками спільного засідання, голова облради підписав низку розпоряджень щодо призначення 24 осіб на вакантні посади керівників закладів охорони здоров’я Вінницької області. Кандидатури, що претендують на вакантні посади керівників ще 12-ти комунальних закладів, перебувають на розгляді керівництва обласної Ради.
Наталія Журбенко, ВІННИЦЯ. 28 травня 2014 року.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Аналогично можно назначать судей и начальников милиции, прокуроров.
Останнє редагування: