Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Переход с Единого налога на Общую систему

• Автор теми Автор теми ttil
  • Дата створення Дата створення
В налоговую

до 9.02.2013
В ПФ додаток 5, таблица 1

до 10.02.2013

срок по отчетам ПФ пока еще не изменяли... на сегодня согласно постановы ПФ №22-2 п. 3.2
3.2. ФО-підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену
систему оподаткування, самі за себе і за членів сім'ї, які беруть
участь у провадженні підприємницької діяльності; особи, які
забезпечують себе роботою самостійно - займаються незалежною
професійною діяльністю, а саме науковою, літературною,
артистичною, художньою, освітньою або викладацькою, а також
медичною, юридичною практикою, в тому числі адвокатською,
нотаріальною діяльністю, або особи, які провадять релігійну
(місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують
дохід безпосередньо від цієї діяльності, за умови, що такі особи
не є найманими працівниками чи підприємцями, самі за себе формують
та подають до органів Пенсійного фонду звіт один раз на рік до 1
квітня року
, наступного за базовим звітним періодом.
Базовим звітним періодом для них є календарний рік.
Звіт подається за формою згідно з додатком 5 ( zc014-10 ) до
цього Порядку.
{ Пункт 3.2 розділу III із змінами, внесеними згідно з Постановою
Пенсійного фонду N 18-1 ( z0858-11 ) від 23.06.2011 }

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

срок по отчетам ПФ пока еще не изменяли... на сегодня согласно постановы ПФ №22-2 п. 3.2
Да, да срок отчета пока не изменили. Изменили срок уплаты. Сорри за панику.
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до статей 9 і 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування"

Верховна Рада України постановляє:

1. Внести до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування" (Відомості Верховної Ради України, 2011 р., № 2-3, ст. 11; із змінами, внесеними Законом України від 15 травня 2012 року № 4676-VI) такі зміни:

1) у частині восьмій статті 9:

абзац перший викласти у такій редакції:

"8. Платники єдиного внеску, крім платників, зазначених у пунктах 4 і 5 частини першої статті 4 цього Закону, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця";

абзац третій замінити трьома абзацами такого змісту:

"Платники єдиного внеску, зазначені у пункті 4 частини першої статті 4 цього Закону, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 10 лютого наступного року, крім фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та членів сімей таких осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, які сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Платники єдиного внеску, зазначені у пункті 5 частини першої статті 4 цього Закону, зобов’язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 1 травня наступного року.

Періодом, за який платники єдиного внеску подають звітність до територіального органу Пенсійного фонду (звітним періодом), є календарний місяць, крім платників, зазначених у пунктах 4 і 5 частини першої статті 4 цього Закону, для яких звітним періодом є календарний рік";

2) у пункті 3 частини одинадцятої статті 25 слово "базовий" виключити.

2. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Президент України

В.ЯНУКОВИЧ
м. Київ
18 вересня 2012 року
№ 5292-VI

День добрый! Подскажите, правильно ли я понял...Весь 2012 год был на ЕН, до 20 декабря пишу заяву, чтобы перейти на общую систему налогообложения с 1 января, деятельность вести не буду. Потом в течении 40 дней подаю отчет за год по ЕН, и до апреля в пенсионный фонд отчет. Нужно ли сообщать пенсионному фонду, что я перешел на общую систему? Нужно ли покупать новую книгу доходов, если деятельность не ведется... что сдавать по общей системе без деятельности? только в конце года деку или за 1 квартал "нулевку" тоже надо?

День добрый! Подскажите, правильно ли я понял...Весь 2012 год был на ЕН, до 20 декабря пишу заяву, чтобы перейти на общую систему налогообложения с 1 января, деятельность вести не буду. Потом в течении 40 дней подаю отчет за год по ЕН, и до апреля в пенсионный фонд отчет. Нужно ли сообщать пенсионному фонду, что я перешел на общую систему? Нужно ли покупать новую книгу доходов, если деятельность не ведется... что сдавать по общей системе без деятельности? только в конце года деку или за 1 квартал "нулевку" тоже надо?

1. Для перехода с ЕН на ОСН, вам надо подать до 20 декабря 2012 года заявление на отказ от ЕН.
2. Подать за 2012 год до 9 февраля 2013 отчет в ГНИ и до 01.04.2013 додаток 5 с таблицей 2.
3. Сдать потом еще с 01.04.2013 по 09.05.2013 декларацию об имущественном состоянии за 1 квартал 2013 г., а потом только уже подать такую же декларацию за 2013 год до 09.02.2014 года. И уже сдавать раз в год.

Спасибо)
1. тоесть в ПФ никак не сообщать, кроме как годовой отчет до 1 апреля?
Вопрос в том, что за декабрь и нобярь ЕСВ я заплачу, а за январь так не хочется...но пойму ли они меня, если я заплачу не 1200 грн., а 800 грн.?

а за январь так не хочется...но пойму ли они меня, если я заплачу не 1200 грн., а 800 грн.?
Зачем Вам платить за январь 2013г. если Вы уже будете на общей с-ме и без дохода.
Проверьте просто чтобы до 20.01.2013 на Вашем счету в ПФ находилась сумма 4 572,42грн (это за 2012 год).
P.S. В ПФ платится не "вперед", а "после".

точно, "после"...все в принципе объяснили все..спасибо большое)

Повторюсь: спасибо не булькает.:D

Очень срочно! Сейчас пошли в налогговую чтоб перевестись с ед.н. на общую, они твердят до 15 числа,вы не успели!! Веди в этой теме ясно написано до 20 числа!!

Я вчера сдала заявление в октябрьской без проблем.

Сейчас пошли в налогговую чтоб перевестись с ед.н. на общую, они твердят до 15 числа,вы не успели!! Веди в этой теме ясно написано до 20 числа!!
В какой именно налоговой Вам такое сказали?
И написанно это не в теме, а в НКУ.

Донецкая обл. г. Енакиево. Что делать,требовать чтоб приняли заявление?

Донецкая обл. г. Енакиево. Что делать,требовать чтоб приняли заявление?

тыкните им НКУ

298.2. Відмова від спрощеної системи оподаткування
здійснюється в порядку, визначеному підпунктами 298.2.1-298.2.3
цієї статті.

298.2.1. Для відмови від спрощеної системи оподаткування
суб'єкт господарювання не пізніше ніж за 10 календарних днів до
початку нового календарного кварталу (року)
подає до органу державної податкової служби заяву.

Что делать,требовать чтоб приняли заявление?
Конечно. До 21.12 2012 у Вас есть время. Возьмите с собой кодекс. Или распечатайте из темы. Или
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Пришли опять,ссылаясь на пункт в НКУ, открыла! почитала! ах,да,я Вас неправильно поняла, думала что Вы хотите группу сменить.
Огромнейшее человеческое всем спасибо!

А завтра приймут заявление о переходе на общую систему? 10 календарных дней... в декабре 31... Что скажите? По идее 21 декабря последний день???

Назад
Зверху Знизу