Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

О переходе на подножный корм

• Автор теми Автор теми Kraas
  • Дата створення Дата створення
Хтось зв'язувався з колоновидними саджанцями? Чи варто? Збираюсь трішечки оновити садочок, проглядаю пропозиції пітомників і побачив такий розділ...в мене завжди були звичайні дерева, може щось пропустив у житті?

Хтось зв'язувався з колоновидними саджанцями? Чи варто? Збираюсь трішечки оновити садочок, проглядаю пропозиції пітомників і побачив такий розділ...в мене завжди були звичайні дерева, може щось пропустив у житті?
Як на мене, це звичайний скам.
Купив дві абрикосини в агромаркеті, майже не ростуть, погано йде укорінення.

Краще вже обрати підщепу з потрібною силою росту і на неї нащепити яких треба гібридів.

Зв'язувався з яблунями. У них дуже неглибоке коріння, майже поверхневе. І у нашому кліматі їм не вистачає вологи. Штучний полив не спасає. Відмовився. На мою думку краще просто карликові дерева. Перейшов на них і на напівкарлики (їх ще називають низькорослі). Ростуть швидко, плодоносять також швидко.

IMG_20250823_175642.jpg

В мене колоновидних яблунь 10 штук, садили восени перед війною.
Тобто їм восени 4 роки. В ряду через десь через півтора метра посаджені. Крім того, що зайці одну обкусали в другу зиму, нічого поганого не скажу: добре і швидко розвиваються, всі вже вищі 2 метрів, другий рік плодоносять. Красиво цвітуть. Один сорт з всіх тля полюбляє, бризкала, треба спробувати клейові пояси.
Яблука крупні, багато, одне на одном...Може зфотаю.

Писали, що в перші роки дуже потребують полива...А вийшло, що їх ніхто і не поливав, бо ми їздочились туди-сюди, не до дачі було ...Тільки це літо раза три полили по цеберці під них. Так що це міф про часте поливання.

Спеціалісти кажуть, що колоновидними тільки яблуні бувають. Інші - це карліки.В мене є грушка, купували як колоновидну, так вона дивна - майже не росте та і росте якимсь клубком - навіть не видно як обрізати, що там обрізати, а що залишати.. та ще цього року іржава на неї напала. Але весною були квіточкі на ній) Буде без листя - пообрізаю. Весною, як живі будемо та дача ..

В цілому - рекомендую. Вони всього 10 років плодоносять, но зате швидко починають плодоносити - через рік. А не через 7 років, як звичайні яблуні.
І мало місця займають, можна різних сортів насадити, цікаво.
І як на мене - дуже декоративні. І не треба морочитись з обрізанням, вони сформовані і вширь не ростуть. Але від зайців треба берегти хоч перші пару років, бо точку росту не можна втратити.
Під яблуньки вкопали перегною і бордюрною стрічкою обнесли, туди мульчі побільше - листя, скошену траву. Так і ростуть.
Але великі дощі у нас все ж таки бувають - і той рік, і цей...

Останнє редагування:
Краще вже обрати підщепу з потрібною силою росту і на неї нащепити яких треба гібридів.
Можна купити взагалі яблуню з різними сортами. Так ми купили колись з 4 сортами двурічне деревце. В цьому році, через 7 років, побачили врожай. Яблук багато, але бачу тільки 2 різні сорти, може помиляюсь.

В мене сьогодні томатний день.
1755974520419.webp

З таких надавив соку та позакривав жовту сливку в томатному соці
1755974648909.webp

В мене в цьому році стільки жовтої сливки, як грязі...краще було б більше рожевих веліканів) Хоча вони теж є.
От що буває, коли не свої семена для розсади. Семена були - помідор-хурма - жовтий, великий, а виросла сама жовта сливка) Та байдуже..
Зате динь та винограду багато.

Можна купити взагалі яблуню з різними сортами. Так ми купили колись з 4 сортами двурічне деревце. В цьому році, через 7 років, побачили врожай. Яблук багато, але бачу тільки 2 різні сорти, може помиляюсь.
Яблуні, як і груші, легко щепляться. Колись на виставці біля Палацу Спорту понабирав живців на нащепив на одне дерево по 4-5 сортів. Цікаво за ними потім спостерігати. А час минає швидко.

так. Час минає швидко. Але треба мати впевненість, що ти доживеш до врожаю на молодій прищепі, а її нема, такі обставини)
Я ж кажу: ось купили дворічне деревце, і на сьомий рік побачили яблука. А обробляти треба кожний рік - обкопувати, заливати перед зимою, обрізати та прискати від хвороб та шкідників.

Огурцы уже усе
1755981137354.webp

Но зато пришло време КАРТОХИ!
1755981173820.webp

1755981186172.webp

Неплохо для впо 70+лет ящитаю.

Персик, прости господи, Золота москва. Пізній. Тільки починає дозрівати. Дереву більше 15 років.

IMG_20250826_150027.webp

Ну а почему «прости господи». Можно переименовать. Питомник «Проксима» на сайте сирень «Красуня Москви» назвал «Красуня Мордору/Beauty Mordor” 😄

Вони спочатку написали правильну назву, потім вже додали, так би мовити народну назву 🙂
Останнім часом багато суперечок щодо таких назв. Розумні проти перейменувань, проте основна маса волає у підтримку

Тю, кажеш, що вони перезапилилися і виник новий сорт, твій власний. А прізвище твоє - Мічурін. Або Лисенко... :D
З сортом так не можна, там довга процедура його рєєстрації.

Останнім часом багато суперечок щодо таких назв. Розумні проти перейменувань, проте основна маса волає у підтримку
Основній массі не завадило б почитати про право власності на сорти рослин ;)

Назад
Зверху Знизу