Постійний збір на дрони FPV для ЗСУ
Закидуй дві гривні!
FPV-дрони змінюють хід війни
Змінюй хід війни!

Необхідна допомога у ремонті деталі

🟡 03:47 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
Статус: Offline
Повідом.: 952
  • 🟡 03:47 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
Необхідна допомога у ремонті деталі

Мається вентилятор (авто) радіатора, із блоком керування у центрі.
У тому блоку виходять з ладу всіляки транзистори та резистори.

Щоб не годувати виробників автохламу, питаюся у громади за можливість мені допомогти, не просто за "дякую"?:)

Чи може порадите куди до кого звернутися?

Єдине, що плата у компаунді. Потрібно його якимось чином зняти, та після знову захистити від зовнішнього середовища, відремонтовану плату.

Ось приблизний коментар самостійного ремонту людиою:
"Разобрал до блока управления, снял его аккуратно и его разобрал (компаунд нужно аккуратно срезать). Проверили плату, проверили осциллографом транзисторы и шоттки (они в на термопасте). Так вот, вышли из строя они. Поменяли все пришло в норму (меняли по парно, можно все). Может этот способ добавить в тему? Заказывал в Чип и Дип: VS-30CTQ060PBF, 2 диода Шоттки 30А 60В [TO-220AB] и IRL2203NPBF, Транзистор, N-канал 30В 116А [TO-220AB]."

Ось посилання на подібного звіт ремонту:

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

Дякую.

• 🟡 03:47 Відбій тривоги в Харківська область.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Куп’янський район- Харківський район- Липецька територіальна громада- Вовчанська територіальна громада#Харківська_область
Мається вентилятор (авто) радіатора, із блоком керування у центрі.
У тому блоку виходять з ладу всіляки транзистори та резистори.

Щоб не годувати виробників автохламу, питаюся у громади за можливість мені допомогти, не просто за "дякую"?:)

Чи може порадите куди до кого звернутися?

Єдине, що плата у компаунді. Потрібно його якимось чином зняти, та після знову захистити від зовнішнього середовища, відремонтовану плату.

Ось приблизний коментар самостійного ремонту людиою:
"Разобрал до блока управления, снял его аккуратно и его разобрал (компаунд нужно аккуратно срезать). Проверили плату, проверили осциллографом транзисторы и шоттки (они в на термопасте). Так вот, вышли из строя они. Поменяли все пришло в норму (меняли по парно, можно все). Может этот способ добавить в тему? Заказывал в Чип и Дип: VS-30CTQ060PBF, 2 диода Шоттки 30А 60В [TO-220AB] и IRL2203NPBF, Транзистор, N-канал 30В 116А [TO-220AB]."

Ось посилання на подібного звіт ремонту:

Дякую.
"всякие транзисторы и резисторы" сами по себе гореть, обычно, не желают. Если горят - значит проблема не в них, а в электромоторе, или проводке.
Смысл ебсти мозг, если оно опять сгорит? Там транзистор на 80А стоит.
Его не так просто спалить. Если горит, то есть серьезная причина.

Мосфеты не от токов горят, а от малейшего перенапряжения на стоке.
Возможно неправильно собрали электропроводку: согласно "гер Ом" все правильно, однако согласно "сер Фарадей" - "полный пи и ещё пополам" !

"всякие транзисторы и резисторы" сами по себе гореть, обычно, не желают. Если горят - значит проблема не в них, а в электромоторе, или проводке.
Смысл ебсти мозг, если оно опять сгорит? Там транзистор на 80А стоит.
Его не так просто спалить. Если горит, то есть серьезная причина.

Це одна з "дитячих" хвороб фольцвагенів.
У багатьох авто після 5-8 років починаються помилки показувати, чи не корректна робота вентиляторів.

Не можу сказати, що у мене ексклюзивний випадок.
Електрична система авто у порядку.

Можливо в обмотці що у блоку керування щось не так, але ж це можна з*ясувати на демонтованій деталі на столі.

Це одна з "дитячих" хвороб фольцвагенів.
У багатьох авто після 5-8 років починаються помилки показувати, чи не корректна робота вентиляторів.

Не можу сказати, що у мене ексклюзивний випадок.
Електрична система авто у порядку.

Можливо в обмотці що у блоку керування щось не так, але ж це можна з*ясувати на демонтованій деталі на столі.

:рл: У многих людей после N лет инфаркт слчается. Давай всем блуждающий нерв менять вместо сердца? Это ж детская болезнь человека...
Я говорю, что детская твоя болезнь - не в плате управления вентилятором. Она в другом месте. До выяснения причин - чинить БУВ - почти бесполезно, он будет продолжать гореть. И по твоим ссылкам нет свидетельств успешного лечения, так как нет отзывов кроме "поменял - заработало". Сколько оно проработало - я не нашел.
Проводку проверь. 80А транзистор так просто не спалить.

:рл: У многих людей после N лет инфаркт слчается. Давай всем блуждающий нерв менять вместо сердца? Это ж детская болезнь человека...
Я говорю, что детская твоя болезнь - не в плате управления вентилятором. Она в другом месте. До выяснения причин - чинить БУВ - почти бесполезно, он будет продолжать гореть. И по твоим ссылкам нет свидетельств успешного лечения, так как нет отзывов кроме "поменял - заработало". Сколько оно проработало - я не нашел.
Проводку проверь. 80А транзистор так просто не спалить.

Дякую за увагу.

В ваших словах є сенс.
Єдине що ці посилання це не мій випадок.
Умене вони крутяться але тільки на високій швидкості та вилазять помилки у ВАСЯ діагності, що начебто заклінив (насправді ні) та була помилка несправний блок керування.

Припускаю, що може чи якийсь контакт чи доріжка на платі окислилась.

А перенапруга у мережі вона ж захищенна великою кількістю запобіжників, то якщо б була системна якась несправність, обов*язково поплавлений запобіжник дасть за це знати.

Але дякую за напрямок пошуку.

Можливо вакм ще відомий талановитий автоелектрик?)

Стикався з тією ж самою проблемою. Долається відносно просто. Та писати тобі не буду, бо ти все одно не побачиш.

Назад
Зверху Знизу