Статус: Офлайн
Повідом.: 212356
Адреса: Харків
Повідом.: 212356
Адреса: Харків
Вихід із трубопроводу, який військові РФ використали для переміщення в Куп’янськ, перебуває під вогневим контролем українських захисників. При цьому росіяни в місті є, розповів в етері нацмарафону речник ОСУВ «Дніпро» Олексій Бєльський.
“Відео з пересуванням трубою з’явилося десь тиждень тому на російських інформаційних ресурсах, у телеграм-каналах. І там було повідомлення, що це окупанти рухаються в бік Покровська. Тоді забили на сполох. Я особисто зв’язувався з оборонцями Покровська і вони з’ясували, що це неможливо. І от зараз це відео з’явилося, як рух окупантів до Куп’янська”, – пояснив Бєльський.
За його словами, росіяни продовжують накопичуватися на північних околицях Куп’янська, в селах Радьківка та Голубівка.
“Їх там дуже багато, як тарганів. Окупанти підійшли до річки Оскіл, їм дуже-дуже хочеться захопити Куп’янськ, але там річка. Вона неширока, там ширина по річищу десь 10-40 метрів, але переправлятися треба під українським вогнем, а цього ніхто не хоче. Тому, вочевидь, вони використали одну із труб. Там чотири труби, наскільки мені відомо. Три з них знищили, одна під вогневим контролем. І вона не веде в саме місто, вона на його околицях, там в хащах закінчується”, – розповів речник.
Відео: національний телемарафон “Єдині новини”
Бєльський при цьому констатував, що в Куп’янську є російські військові.
“ДРГ, вони проникали туди в основному в цивільному, як місцеве населення ніби. Завдання їхнє там накопичення, внутрішні диверсії. Тому я не можу сказати, що Куп’янськ чистий від окупаційних військ. Так, по них проводяться антидиверсійні операції, їх шукають, проходять місто, але, на жаль, заважає наявність місцевого населення. Відрізнити, хто в цивільному окупант – важко”, – додав речник.
Нагадаємо, 13 вересня Генштаб ЗСУ
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Читайте також:
Автор: Елена Нагорная