Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Не дали справку о составе семьи

• Автор теми Автор теми ATI
  • Дата створення Дата створення

ATI

Статус: Офлайн
Повідом.: 1425
Не дали справку о составе семьи

Собственно такая проблема. Пришел взять справку о составе семьи, выписали все нормально, сказали пойти в бухгалтерию печать поставить. И в бухгалтерии барышня говорит я ее тебе не отдам т.к. у вас за 2 месяцы последних не заплачено за квартиру (что то около 100 грн), заплатите - справку дадим. На сколько правомерны ее действия?

Ее действия так же не правомерны как и Ваше бездействие по неоплате коммунальных услуг. Бегать и доказывать, что она не права дороже, чем 100 грн., если, конечно описывать всех жалобами не Ваше хобби.
Заплатите то, что Вы должны заплатить и получите свою справку.

а если описывать жалобами-хобби? куда писать?

Ее действия так же не правомерны как и Ваше бездействие по неоплате коммунальных услуг. Бегать и доказывать, что она не права дороже, чем 100 грн., если, конечно описывать всех жалобами не Ваше хобби.

просто я думаю ей понятно, что если не заплачено то заплатится т.к. задолженность не год и не два. Просто интересно стало, если статья в которой говорится, что человеку не будут выдаваться справка, если есть задолженность.

Это стандартная процедура, у них нет других рычагов, чтобы платили квартплату. Платить надо, иначе справку не получите. Статей никаких нет, это внутренние распоряжения.

Знаете была со мной подобная ситуация, я все оплатила и даже предоплата была, а мне говорят у вас долг не подпишем справку. Я объясняю, что проплачено все еще недели 2-3 назад, да еще и предоплата есть, а они все-равно у нас ниче нет. Я говорю, будьте любезны дайте мне письменный отказ, что на основании отсутствия оплаты за такой-то месяц мы не дадим Вам такую-то справку. А я заеду за квитанциями, и поеду с иском на Вашу организацию в суд. Вопрос быстренько решился.

Знаете была со мной подобная ситуация, я все оплатила и даже предоплата была, а мне говорят у вас долг не подпишем справку. Я объясняю, что проплачено все еще недели 2-3 назад, да еще и предоплата есть, а они все-равно у нас ниче нет. Я говорю, будьте любезны дайте мне письменный отказ, что на основании отсутствия оплаты за такой-то месяц мы не дадим Вам такую-то справку. А я заеду за квитанциями, и поеду с иском на Вашу организацию в суд. Вопрос быстренько решился.
Знаете, и правильно сделали. Конечно, незаконно не выдавать справку о составе семьи из-за наличия задолженности. Руководствуются ЖЭКи при этом внутренним приказом, действие которого на жильцов не распространяется. Приказы такие противоречат законодательству. Но за коммунальные услуги все равно платить нужно.

просто я думаю ей понятно, что если не заплачено то заплатится т.к. задолженность не год и не два. Просто интересно стало, если статья в которой говорится, что человеку не будут выдаваться справка, если есть задолженность.

Можете распечатать судебное решение и показать в ЖЭКе:
Справа № 2а-34 / 2007 рік

ПОСТАНОВА

Іменем України

28 березня 2007 року 15 год.20 хв. Антрацитівський міськрайонний

суд Луганської області в складі:

головуючого - судді Керімова Р.В.

при секретарі - Музика Т.О.,

за участю представника позивача ОСОБА_1, представника відповідача Штеменка І.О., розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Антрацит адміністративну справу за позовом ОСОБА_2 до дочірнього підприємства «Злагода» комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна контора № З УЖКГ» про зобов'язання суб'єкта владних повноважень вчинити певні дії, -

УСТАНОВИВ:

ОСОБА_2 звернулася до Антрацитівського міськрайсуду з адміністративним позовом до дочірнього підприємства «Злагода» комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна контора № З УЖКГ», в якому просить зобов'язати відповідача видати їй довідку про склад сім'ї наймача квартири АДРЕСА_1 та займані ними приміщення.

Обґрунтовуючи свої вимоги, позивачка пояснила, що вона є наймачем квартири АДРЕСА_1. З метою приватизації займаного нею приміщення вона звернулась до органу приватизації державного житлового фонду Антрацитівського бюро технічної інвентаризації із заявою про приватизацію квартири АДРЕСА_1. При підготовці та оформленні документів про передачу у власність громадян квартири орган приватизації зобов'язав її надати довідку про склад сім'ї наймача та займані ними приміщення, тому вона вернулась із відповідною заявою до відповідача.- дочірнього підприємства „Злагода" комунального підприємства ЖЕК № З УЖКГ. Проте, відповідач відмовив у видачі зазначеної довідки з тих підстав, що є заборгованість по оплаті комунальних послуг. Вважає, що відповідачем порушені її права.

У судовому засіданні представник позивача ОСОБА_1, що діє на підставі довіреності від 06.12.2006 р. ( а.с.6), заявлені позивачем вимоги підтримав, просив задовольнити їх у повному обсязі, а саме, зобов'язати дочірнє підприємство „Злагода" комунального підприємства ЖЕК № З УЖКГ надати на ім'я ОСОБА_2 довідку про склад сім'ї наймача ізольованої квартири АДРЕСА_1 та займані ними приміщення.

Представник відповідача Штеменко І.О., що діє на підставі доручення від 23.01.2007 року (а.с.9), в судовому засіданні позовні вимоги ОСОБА_2 визнав у повному обсязі, просив розглянути справу на розсуд суду.

Заслухавши сторони, дослідивши інші докази у справі, суд вважає позовні вимоги позивача такими, що підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 5 Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" громадянин має, право приватизувати займане ним житло безоплатно в межах номінальної вартості житлового чеку або з частковою доплатою.

Приписи Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду" не передбачають таких обмежень як відмова в приватизації у зв'язку із заборгованістю по оплаті комунальних послуг.

Відповідно до Закону України „ПРО інформацію" всі громадяни України, юридичні особи і державні органи мають право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення та зберігання відомостей, необхідних їм для реалізації ними своїх прав, свобод і законних інтересів, здійснення завдань і функцій Кожному громадянину забезпечується вільний доступ до інформації, яка стосується його особисто, крім випадків, передбачених законами України. Реалізація права на інформацію громадянами, юридичними особами і державою не повинна порушувати громадські, політичні, економічні, соціальні, духовні, екологічні та інші права, свободи і законні інтереси інших громадян, права та інтереси юридичних осіб.

Відповідно до ст. 31 Закону України „Про інформацію" державні органи та організації, органи місцевого і регіонального самоврядування зобов'язані надавати інформацію безперешкодно і безкоштовно на вимогу осіб, яких вона стосується. У разі порушень цих вимог Закон гарантує захист громадян від завданої їм шкоди використанням такої інформації.

Згідно із заявою представника позивача ОСОБА_1 від 01.03.2007 року на ім'я начальника ЖЕК № 3 Карліна О.О., останнім відмовлено у видачі довідки про склад сім'ї ОСОБА_2 через існуючу заборгованість по комунальним послугам (а.с.5).

Оцінюючи встановлене, суд приходить до висновку, що відповідачем безпідставно було відмовлено у видачі довідки про склад сім'ї ОСОБА_2 та займані нею та членами її родини приміщення, тому адміністративний позов ОСОБА_2 підлягає повному задоволенню.

Керуючись ст.ст. 11, 20, 86, 159-161, 162 ч.2 п. 2, 163, 186, п.5 Розділу VII Прикінцевих та перехідних положень Кодексу Адміністративного судочинства України, ст. 31 Закону України „Про інформацію", суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов ОСОБА_2 до дочірнього підприємства «Злагода» комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна контора № З УЖКГ» про зобов'язання суб'єкта владних повноважень вчинити певні дії - задовольнити повністю.

Зобов'язати дочірнє підприємство „Злагода" комунального підприємства житлово-експлуатаційної контори № З УЖКГ надати на ім'я ОСОБА_2 довідку про склад сім'ї наймача ізольованої квартири АДРЕСА_1 та займані ними приміщення.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду може бути подана протягом десяти днів з дня її проголошення, апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після падання заяви про апеляційне оскарження.
Источник:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

(реестр судебных решений Украины)

да нужно их платить) нужно), это естественно. Но можно же пойти на встречу, если так получилось, что не заплатили. Дали в итоге они мне эту справку. Вопрос решен, всем спасибо! =)

Назад
Зверху Знизу