налоги на посылки iдуть

Статус: Онлайн
Повідом.: 1472
С 1 апреля 2026 Верховная Рада под давлением МВФ может принять закон о снижении порога налогообложения на посылки из-за рубежа. МВФ дал Украине время до конца марта, чтобы поднять налоги и снизить беспошлинный порог налогообложения для иноземных посылок.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
Первое апреля - традиционная дата, в которую часто вводят все не популярные методы.

Ну ти або якесь гівно купиш сам на Алі, або ще даш грошенят власнику Автори (умовно).
Це не змінює того факту, що це загальносвітова ініціатива, задача якої - зменшити обіг гівна і розвантажити пошту з митницею.

Це не змінює того факту, що це загальносвітова ініціатива, задача якої - зменшити обіг гівна і розвантажити пошту з митницею.
Было не мне но позвольте, можно ручку купить сделанную в Харькове? Авторучка еще работает? Та шо напротив Левады.

Было не мне но позвольте, можно ручку купить сделанную в Харькове? Авторучка еще работает? Та шо напротив Левады.
Откуда ты вылез такой? "Оргтехника", она же "Авторучка" закрыта примерно лет 20 назад.

Та сама дока, яку вони там розглядали і щось підписували з МВФ - така собі *.pdf - там є все, і про те, як вони збираються прижати ФОПів, і про поштові пакунки, і про постійний військовий збір.

І я її читав. За стилем формування - навіть не дивлячись на список аффтарів - там все ясно, то місцеві ініціативи. Ніхто не збирається чіпати поважних людей, з пенсійно-прокурорської шляхти. За цей бенкет будуть сплачувати інші.
Що це дасть на практиці, я вже можу відоповісти заздалегідь.
Скорочення податкової бази і зростання контрабанди всього підряд. Перехід до старих схем, коли гроші будуть передаватися як завгодно, але не через банківські перекази (до речі, можливо хтось з таким не стикався, а воно - є і працює, досить поширено, навіть не згадую про всякі біткойни...). Зростання ціни на продукти місцевого виробництва - фермери кожен перший ФОПи на єдиному податку. Карочі, тут буде повний флеш-рояль після подібного, ще кращий за ціни на солярку під посівну. Я вже в легкому ахуї від цих перспектив.

Пакунки з Aliexpress не врятують ніякі бюджетні плани, це просто привід щоб щось вписати в той документ. А гроші від МВФ підуть на відшкодування відсотків по попереднім борговим зобовязанням, решта - розкрадеться через всілякі приємні схеми та кешбеки.

А я про что? Ручку сделанную у нас можно купить?
Если товара нет на складах 20 лет, можно его купить в магазине?
На всяких ***-уа, кстати, можно. Как предмет старины для ностальгирующих.
А вот ампулку - только импортную, срок жизни не превышает 3-5 лет в принципе.

Если товара нет на складах 20 лет, можно его купить в магазине?
На всяких ***-уа, кстати, можно. Как предмет старины для ностальгирующих.
А вот ампулку - только импортную, срок жизни не превышает 3-5 лет в принципе.
Значит будем покупать китайскую. И естественно это нужно обложить налогом. Ибо нехуй импортное покупать.

Значит будем покупать китайскую. И естественно это нужно обложить налогом. Ибо нехуй импортное покупать.
Чудесная логика. А почему просто не отнимать у граждан ежемесячно некую сумму, которой остро не хватает на кокс законотварьцам? Ну, вот просто потому что.
Ведь альтернативы нет. И деньги эти не пойдут на развитие отечественного производства.

Чудесная логика. А почему просто не отнимать у граждан ежемесячно некую сумму, которой остро не хватает на кокс законотварьцам? Ну, вот просто потому что.
Ведь альтернативы нет. И деньги эти не пойдут на развитие отечественного производства.
ТС про это и пишет.

Так налог тільки збільшить навантаження на митницю.

В МВФ другого мнения: "Скасування пільгового режиму для міжнародних посилок має зменшити податковий дисбаланс між українськими продавцями та іноземними онлайн-платформами, які зараз мають відчутну перевагу."
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Не знаю я такої ініціативи.
Чесно кажучи, спостерігати подібний спосіб мислення від науковця - якось дуже не дуже. Коли я чогось не знаю і мені про це кажуть - я йду і шукаю.

Якщо людина замовляє міжнародне відправлення, щоб купити одну ручку (накшталт тої, що робили на Лєвадє) - її треба звільнити від податків і забезпечити безкоштовну кімнату з м'якими стінами.

Автоматичне виставлення мита жодним чином не збільшить навантаження на митників і дозволить профінансувати обробку цього поштового сміття - бо відповідно до поштових конвенцій, країна-отримувач не отримує жодних коштів за обробку і доставку відправлень.

І так, ЄС та США вважають, що це зменшить сміттєвий потік. ЄС взагалі виставляє для них плаский тариф в 3 євро за кожне найменування товару у відправленні, згідно з декларацією.

Чесно кажучи, спостерігати подібний спосіб мислення від науковця - якось дуже не дуже. Коли я чогось не знаю і мені про це кажуть - я йду і шукаю.
Як для науковця, мені абсолютно не цікаво копатися у цьому лайні. Тим паче щось про нього шукати.
Моя думка - не чипайте дрібні відправлення.

Назад
Зверху Знизу