Статус:
Повідом.: 36308
Повідом.: 36308
- 🟠 13:58 БЕЗКОШТОВНА ЕВАКУАЦІЯПросимо терміново евакуюватися із зони бойових дій або небезпечної території Харківської області. Цілодобова БЕЗКОШТОВНА гаряча лінія з питань евакуації цивільного населення – 0800339291#Харківський_район
"Налог на ветер" в Украине
Тут много говорилось про наше припезденное законодательство в контексте использования природных ресурсов и в частности энергии ветра. Первая же ссылка из гугля по сабжу выдала любопытную статью:
Короче говоря, выходит, что если я использую ветрогенератор для производства электроэнергии, которрую сам же и потребляю (а не продаю кому-либо - иначе это было бы коммерческой деятельностью), то никому ничего платить я не должен.
Вообще же рекомендую почитать всю статью целиком - утомительно, но познавательно.
Тут много говорилось про наше припезденное законодательство в контексте использования природных ресурсов и в частности энергии ветра. Первая же ссылка из гугля по сабжу выдала любопытную статью:
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
:Висновок: чинним законодавством не передбачено справляння яких-небудь платежів (зборів) за використання енергії вітру, у тому числі під час виробництва електричної енергії вітровими електростанціями.
спеціального законодавства про побутове використання вітроенергетичних та сонячних установок в Україні не існує. При цьому виробники вітряків зазвичай пропонують прирівнювати їх до звичайних побутових електроприладів (адже ми використовуємо на тих самих умовах бензинові та дизель-генератори, чи не так?). Також звертається увага, що обладнання обов’язково має бути сертифіковане в Україні і мати висновок про відповідність Системі стандартів з охорони праці (ССТБ).
Короче говоря, выходит, что если я использую ветрогенератор для производства электроэнергии, которрую сам же и потребляю (а не продаю кому-либо - иначе это было бы коммерческой деятельностью), то никому ничего платить я не должен.
Вообще же рекомендую почитать всю статью целиком - утомительно, но познавательно.